Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyivel élnénk jobban, ha...

Mennyivel élnénk jobban, ha nyert volna a Baloldali Összefogás 2014-ben?

Figyelt kérdés
Tudom, 2 év nem valami sok, de már éreznénk és látszódna valami fény, ugye?
2016. aug. 21. 22:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
0%

#11- vagyok.

Azt kihagytam hog én erre számítok, szerintem ezt éreznénk most, a változás útját. Nem szentírás nyilván amit mondtam.

2016. aug. 21. 23:31
 12/35 anonim ***** válasza:
65%

#11 lehetne jobban élni, de azt biztos nem a ballldali kormány hozná el! Abban igazat adok, sokat költenénk a szegények felemelésére, azokéra is, akik inkább otthon ülnek és várják hogy a kormány megoldja mimden gondjukat, meg etesse a gyerekeiket! Nyugaton sem azért van jólét, mert agyon pénzelték az ingyenélő putrit, fordítva, mivel jólét van, most már van pénz az ingyenélő putrinak is dobni egy csontot! Önmagában attól Hogy szétsegélyezel minden csóró meg munkanélküli embert a "gazdagok" kárára, még nem lesz jobb élet az országban,max annak aki 8pulyát szül majd veri az asztalt Hogy a kormány bácsi tartsa el a gyereket!

Legtöbb diplomás, magasan kvalifikált ember sokkal rosszabbul élne, még ennyi esélyük sem lenne pl vállalkozást indítani amibe bele tudják vinni a szellemi tőkét és munkát tudnak adni!

Sokszor feljön, hogy a kormány mér nem teremt munkahelyet, a kormány egy féleképpen tud munkahelyet teremteni, ha támogatja egy olyan társadalmi réteg létrejöttét, ahhol potenciálisan vállalkozások születhetlen, és támogatja a vállalkozások munkahely teremtését.. nyugatiasan úgy megy, ez a kormány majd teremt munkahelyet ez inkább kommunista eszme, privatizál, saját állami céget csinál, a szegényeket pénzeli, megpróbálja a középréteget egybe mosni a szegény réteggel az egyenlő mindenki gondolkozás jegyében, ez kommunista eszme, és láthattuk a történelem során, hogy ez nem jött össze egyszer sem!

A megoldás az lenne, ha létre tudna jönni egy erős középosztály, akik cégeket tudnak alapítani, és tisztességes fizetést tudnának fizetni a DOLGOZÓ embernek.. ez nem fog úgy menni, hogy az állam elvon a közép rétegből, a szegényeknek adja segíj formályában, majd a szegény csapkodja az asztalt, Hogy a kormány teremtsen neki munkahelyet..

2016. aug. 21. 23:45
 13/35 anonim ***** válasza:
65%
Semmivel!
2016. aug. 22. 01:04
 14/35 anonim ***** válasza:
65%
Semmivel, sőt..
2016. aug. 22. 02:25
 15/35 anonim ***** válasza:
70%
11-es te azoktól vársz fellendülést akik már egyszer megbuktak a kormányzó képtelenségük miatt. Felettébb érdekes.
2016. aug. 22. 06:40
 16/35 anonim ***** válasza:
70%
Semmivel. Vagy szerinted jobban éltünk, amíg ők voltak kormányon?
2016. aug. 22. 08:13
 17/35 anonim ***** válasza:
0%

"A legszegényebbek jelentősen több szociális ellátáshoz juthatnának, a minimálbér adóterhének csökkentése is biztosított volna egy kb. 10-15%-os reálbérnövekedést a csak annyiból élők számára. A magas keresetűek viszont rosszabbul élnének, illetve csökkennének a lehetőségeik, az adóemelések miatt lenne egy 20 százalékos reálbércsökkenésük. Illetve valószínűleg a magas jövedelmű nagycsaládosoknál a családi adókedvezményt is megvonnák, így náluk még nagyobb lenne a visszaesés."

Tehát nagyjából minden úgy lenne mint régen, rosszindulatú Fideszes balfszkodás nélkül. Mióta Viki van, egyre nagyobb a rés a szegények és a gazdagok között, a középosztály eltűnik: Vagy lesüllyed és kevesebb lesz neki, vagy sokkal több mint az országos átlagnak. Az járt jól a Fidesszel aki vagy bemakkolt egy reálbér emelkedést, vagy protekcióval feljebb került. Sajnos ők a kisebbség, a többség csúszik lefelé. A 21. században, nem vér-kapitalista országban (lásd USA) az lenne a normális ha a wage-gap csökkentésére hajtanának, nem a középosztály szűkítésére.

2016. aug. 22. 10:41
 18/35 anonim ***** válasza:

"Sokszor feljön, hogy a kormány mér nem teremt munkahelyet, a kormány egy féleképpen tud munkahelyet teremteni, ha támogatja egy olyan társadalmi réteg létrejöttét, ahhol potenciálisan vállalkozások születhetlen, és támogatja a vállalkozások munkahely teremtését"

Épp ezt nem teszi a Fidesz, helyette megnehezíti a vállalkozók dolgát, és saját monopóliumot épít egyes szektorokban. A vállalkozások segítése nem arról szól hogy ellehetetlenítem a haver konkurenciáját. Egyébként teljesen egyetértek veled, főleg ezzel:

"A megoldás az lenne, ha létre tudna jönni egy erős középosztály, akik cégeket tudnak alapítani, és tisztességes fizetést tudnának fizetni a DOLGOZÓ embernek.. ez nem fog úgy menni, hogy az állam elvon a közép rétegből, a szegényeknek adja segíj formályában, majd a szegény csapkodja az asztalt, Hogy a kormány teremtsen neki munkahelyet"

Annyit tennék hozzá, hogy szerintem a felsőbb rétegek megadóztatása a szegények és a középosztály javára elfogadható dolog, sőt, közel 8 évnyi barmolás után kötelező. Nem lesz erős középosztály amíg az ország felső ~5%-a de-facto kezében tartja a magyar gazdaságot és ellehetetleníti a feltörekvő vállalkozókat.

2016. aug. 22. 10:47
 19/35 anonim ***** válasza:

12#

Természetesen viszonylag egyet értek veled. De pont ezt várom a Baloldali Összefogástól. Az alsóbb réteg helyzetének rendezése , a középosztály támogatása, a munkahyel teremtés, a munkaerő teremtés kéz a kézben jár. Véleményem szerint a Baloldal nyerése után minden további nélkül belekezdettvolna ebbe. Egyértelmű, ebben semmi titok nincs. Nem agyonsegélyezésről van szó.

Másrészt azért nem tisztességes ha a szegénység helyzetének javítását szimpla kommunista eszmékhez hasonlítjuk. Nem a középosztály kárára kell nyilán felemelni őket, most ahogy elmondtam, és te is. Az tényleg komcsi eszme lenne. Nem erről van szó. Viszon a szupergazdagoknak akiknek 8 évig a valaga alá tolták a vagyonokat nem esne le az arany gyűrű ha a terhek picit nagyobb darabját viselnek. Ez minden. Így méglátásom az hogy a Baloldali összefogás kormánya esetén elkezdődött volna egy hasonló folyamat, bár látjuk kost e kormány alatt nem ez zajlik..

2016. aug. 22. 11:37
 20/35 anonim ***** válasza:
Te lehet jobban élnél, több lenne a segélyed. Én, aki tettem érte, nem keveset, (tanultam, dolgoztam, céget alapítottam sültgalamb-várás helyett) hogy jól éljek, és stabil egzisztenciám legyen, fizethetném a ti ingyenélésetek árát! Köszönöm, nem kérek belőle!
2016. aug. 22. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!