Csak én érzem úgy, hogy akik a hazafisággal
példálóznak, nem tudják megmagyarázni, mi az?
Figyelt kérdés
Vannak, akik politikai vitában azzal érvelnek, hogy a másik hazaáruló és hasonlók. Én többször megkérdeztem már, az átlag ember (nem katona, nem híres feltaláló, nem miniszter) mit tehet a hazájáért (engem pl. tényleg érdekelne), de sosem kaptam annál komolyabb választ, mint hogy legyen valaki képzett, legyen tisztában a kultúrával, tanuljon és így tovább. Ez szerintem nem olyan nehéz, sőt nem akkora dolog, és ezt bármelyik oldal képviselői képesek megtenni (nem a politikusok, hanem az átlag emberek).
Alapfok: Fel tudod sorolni az Aranycsapatot, Hidegkutit néha kihagyod.
Középfok: Legyen honvágyad, 15 perc áll rendelkezésedre.
Felsőfok: Lovon állva kirakod a rubik kockát.
2016. aug. 20. 19:07
2/11 anonim válasza:
Lehet valaki abszolút neutrális a nemzeti érzések szerint, nem nehéz belátnia, hogyha valaki "hazaáruló".
Tehát ha valaki nem értelmi fogyatékos, de azért nyomja a migránsimogatást, meg feljelent brüsszelben, akkor az khm... hát nem épp neutrális és nem épp hazafi.
2016. aug. 20. 19:17
3/11 anonim válasza:
A hazafiasságnak nincsen sok köze a népdalokhoz meg a rubik kockához.Annyi, hogy büszke rá az ember.
A hazafiasság, egy teljesen ösztönös érzés.
Mit akar egy nép,nemzet?Túlélni, minden áron.Aztán,fejlődni, növekedni.
Például, Európában a politikusok többsége áruló.A nyugatiak azért, mert liberálisok és teleengedik az egykor lenyűgöző országaikat afrikaiakkal,arabokkal.Ezzel elvéve az életteret az európaiaktól.
Orbán,Lázár is áruló, de más miatt.
2016. aug. 20. 19:41
4/11 A kérdező kommentje:
Első: önálló véleményeket kértem, nem Bödőcs-idézeteket.
2016. aug. 20. 20:32
5/11 anonim válasza:
Csak te, te büdös korcs. Minden magyar fajú egyed tuggya, hogy a faji tisztaság előrébb való mindenné.
2016. aug. 20. 20:43
6/11 anonim válasza:
Igen. Csak te érzed ezt !
2016. aug. 20. 20:47
7/11 anonim válasza:
Csak te, meg pár hozzád hasonló.
2016. aug. 20. 22:07
8/11 anonim válasza:
Nem Kérdező, én is ezt érzem. Bizonyíték erre az eddigi válaszok, ahol senkinek sem sikerült kifejtenie mi a hazafiság, csak személyeskedésre és sértegetesre futotta tőlük.
2016. aug. 20. 22:32
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Utolsó: nem vagyok egyértelmű számomra, ki ironizál, és ki nem. Az, hogy kiben milyen vér csörgedezik, az egy tény, a hazafiság meg egy érzés, vagy egy cselekedetsorozat.
Akik azt írták, hogy csak én, azok legyenek szívesek hozzanak fel példákat is.
2016. aug. 20. 23:01
10/11 A kérdező kommentje:
Amúgy korábban tényleg azért kérdeztem, mert érdekelt, mit tehetek a hazáért, nem pedig kötekedésből. de minden válasz olyan volt, amivel nem lehetett kezdeni semmit. Pl. képezzem magam, legyek kulturált. Képzem én, de képzi az összes egyetemista, legyek okos, művelődjek, hát oké, de nem érzem, hogy ettől bármi lett volna. Vagy írjam nagybetűvel Magyarország nevét, és ne higgyek el ezt vagy azt (finnugor nyelvrokonság-elmélet pl., amibe NEM akarok belemenni, és nem akarom megnyitni ezt a vitát, de ha én Gipsz Jakab elhiszem vagy nem, akkor mi van?). Szóval már bocsánat, de ez még mindig lóf* *sz sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!