Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok a középosztály...

Támogatnátok a középosztály és a felsőosztály felszámolását?

Figyelt kérdés

Nem azzal van bajom, hogy vannak akik többet keresnek, hanem azzal, hogy a közép és a felsőosztály egy bezàrkózó, sznob, elitista, másokat lenéző rasszista kultúrát tart fent, ami még a 19. századi arisztokráciától származik.

A munkásosztályra ezzel szemben az a jellemző, hogy őszinték, kedvesek, egymást segítő önszervező baráti-rokoni közösségeket tartanak fent. Szìvből élnek és szeretnek, nem zárkóznak be.

Éppen ezért kéne valami állami kampány, ami népszerűsítené, terjesztené a munkásosztály kultúráját a gazdagabbak között. Erre az egyik legjobb platform az óvoda és az iskola lenne, ahol a felsőbb társadalmi osztályokból jövő gyerekeket munkásosztálybelinek nevelnék és bíztatnák őket, hogy szálljanak szembe a sznob, polgári szüleikkel.

Mit szóltok az ötlethez?

2016. aug. 18. 14:16
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem azt akarom, hogy mindenki szegény legyen, hanem azt, hogy eltűnjön ez a pökhendi, beképzelt, kispolgári Fideszes kultúra a társadalomból.

Tehát az emberek ne polgárnak tartsák magukat, hanem munkásnak és úgy is éljenek.

2016. aug. 18. 19:02
 12/22 anonim ***** válasza:
74%

Innen mar csak egy lepes a Wartburgszerelos palinkazos gulyaskommunizmus.

ez mar volt egyszer nnem hiszem hogy barkinek hianyzik.

Tudod en pl. nyugaton elek de azert itt is megnezzuk hogy kivel baratkozik az ember es milyen fokon.

2016. aug. 19. 11:01
 13/22 anonim ***** válasza:
77%

utolso vagyok.

en nem akarnam magam munkasnak tartani. sose voltam munkas ill. par honapig tizeneves koromban szoval nem nagyon akarnek munkas szerepben tetszelegni. valahogy jobb erzes oda tartozni ahol ennel kicsit feljebb rakjak a lecet. minden tekintetben. Es bizony sokunknak az is szamit hogy milyen csaladbol szarmaznak azok akikkel kozosseget alkot.

2016. aug. 19. 11:04
 14/22 anonim ***** válasza:
67%

"az emberek ne polgárnak tartsák magukat, hanem munkásnak és úgy is éljenek"

Totális intolerancia. Azt akarom hogy mindenki azt gondolja amit én, annak gondolja magát ami én vagyok, és úgy éljen ahogy én. Szép jövő.

2016. aug. 19. 11:39
 15/22 anonim ***** válasza:
38%
Azt, hogy a proletárdiktatúrát megdöntötték és ezért a terved csak terv marad. Láthatod, hogy mérnök urak, polgár urak, és "értelmiségi" urak nem kifejezetten rajonganak az ötletedért. Ezek (meg felmenőik) nem azért szabotálták szét a Népköztársaságot, hogy most önként lemondjanak a kiváltságaikról és a polgári gőgről. Most az ilyenek DIKTÁLNAK és erről már csak vörösterrorral lehet "lebeszélni" őket. Szép szóval aligha.
2016. aug. 20. 20:17
 16/22 anonim ***** válasza:
53%

vicces vagy 15 os es ugy tunik a "proletardiktatura" hive vagy/voltal.

meg szerencse hogy a jozan nepek megelegeltek az egyenlosdit . Ha tetszik ha nem a proli nem egyenlo a polgarral es soha nem is lesz, se szarmazasilag (ugy vegkeppen nem) se egyebkent. Az en nagyapam a Horthy hadsereg tisztje volt a tetves vorosok ejjeliort csinaltak belole es meg jopar hozza hasonlo elokelo szarmazasu es nagytudasu emberbol. Azert volt gulyaskommunizmus a 8 altalanost vegzett vezerigazgatokkal. meg lehet nezni hova vezetett az az ut. Ugyhogy a kerdezovel egyutt felejtsetek el ezt az "almot".

2016. aug. 21. 11:46
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

Kerdezo mi a nyavalya az a "munkasosztaly kulturaja?" A munkasosztaly "kulturaja" kimerul a palinka meg a sor vedeleseben valamelyik sarki kopkodoben , a sorhasat novesztett foghijas ferfiakban es otthonkas holgyeikben.

Ezt a kulturat szeretned terjeszteni es nepszerusiteni? en kihagynam ha nem banod;-))))

2016. aug. 21. 11:52
 18/22 anonim ***** válasza:
69%

A józan népek annyira nem elégelték meg az egyenlősdit, hogy most is azt csinálják. Persze nem úgy, ahogy itt sokan képzelik. Lehet tetszelegni származási fölényben, ha valakinek ez az egy jut a sikerélmény megszerzéséhez. Azonban ezt a "józan népek" még csak figyelembe se veszik.

Aki holmi gőgös urakként képzeli az értelmiséget, annak fogalma sincs erről. Sőt, a társadalom működéséről se. Fokozható: az ember működéséről se. A lenini útnak - azon túl, hogy Sztálin véres diktatúrát csinált belőle - egyik fő tévedése az "egyenlősdi" félreértése volt. Az egyenlő jog és egyenlő hozzáférési lehetőség nem azonos az egyenlő lehetőséggel, még kevésbé az egyenlő igényekkel és egyenlő kielégítésükkel. Ez azt feltételezné, hogy minden ember egy azonos automatizmus. Azonban nincs két egyenlő ember. Csak egyenlő jogokkal rendelkező.

2016. aug. 21. 11:58
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom kiket tartasz jozan nepeknek, szerencsere en total kapitalista orszagban elek ahol soha nem volt es nem is lesz semmifele szocializmus meg kommunizmus. es egyenlosdi sincs, mindenki tudja ezt es ennek megfeleloen eli az eletet. Az meg hogy a szarmazasara ki es miert buszke egyeni kerdes. en olyan csaladbol szarmazom ahol nem voltak prolik meg paraszt oseim en buszke vagyok erre (is), van aki masra es masert buszke. A te almod kerdezo elavult de attol te meg dedelgetheted magadban gond nelkul. Nem gondolnam hogy a mai Mo lakosai visszaternenek a "lenini utra". az a mult ok a jovot a kapitalizmust valasztottak.
2016. aug. 23. 07:22
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

utolso vagyok megegyszer.

Lehet hogy egy csoro munkanelkulinek is JOGA LENNE akkora hazban lakni es olyan kocsival kozlekedni mint mondjuk nekem csak eppen soha nem lesz ra modja. MInt ahogy arra sem hogy abban a tarsasagban uljenek vele egy asztalhoz ahol velem. Joga lehet hogy van csak lehetosege nem lesz ra soha.

2016. aug. 23. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!