Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy migránsszakértő el tudná...

Árokpart kérdése:

Egy migránsszakértő el tudná nekem magyarázni a következőket?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem az embereket. Napok óta ezen az oldalon, mindenféle nácinak, kirekesztőnek, minden rossznak nevezik azokat, akik azt az álláspontot képviselik, hogy ellenőrizetlenül, minden okmányok nélkül, illetve anélkül, hogy engedélyeznék a migránsok, hogy személyüket azonosítsák tehát az ilyen emberek csak szabályosan lépjék át a határunkat. Ha én innen vidékről bármiért felmegyek pl. Budapestre és elveszítem a személyi igazolványom és hatósági ellenőrzés céljából (rendőrnek, közteresnek, biztonsági őrnek, hölgynek stb.) nem tudom igazolni magam mondjuk délután 4-kor, aznap már biztosan nem utazok haza, mert reggelig szinte biztos, hogy elő leszek állítva. Senkit nem fog érdekelni, hogy értem esetleg otthon aggódnak mert a jelenlegi szabályok szerint csak órák múlva szólhatnék haza, hogy mi van velem. Ez az egyik. A másik. Valaki őszintén mondja már meg, hogy ha befogadnánk a migránsokat milyen kultúrális és gazdasági haszna lenne nekünk. Több versenyképes befektetés, versenyszférás munkahely jönne létre, újra 5 %-os lenne a növekedésünk. Őszintén kíváncsi vagyok.
2016. aug. 13. 22:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%
az nem opció, hogy lekoccoltok az ezotériába, ahová való ez a sok sületlen libsi marhaság és hagyjátok a felnőtteket beszélgetni?
2016. aug. 13. 22:40
 12/18 anonim ***** válasza:
93%

"ezt mond a svédeknek akik most akarják idetoloncolni a felesleges elemeket"

Nincs logikai összefüggés, mert ha tényleg célország lennénk, nem Svédországba kerültek volna a szóban forgó migránsok, de még most is az a helyzet, hogy kényszerből fognak idejönni, nem pedig önszántukból.

"hiába képviseli orbán a józan észt, ők akkor inkább a józan észt nem képviselik"

Egyetértek (jobban mondva egyetértünk, én és még sok más liberális csak ezen az oldalon) a kormánnyal olyan szempontból, hogy a bevándorlás ezen formája rossz, meg kell állítani, vagy legalább is lassítani, és fokozottan ellenőrizni, DE! Ettől még nem lesz Orbán minden porcikája (a témában) ésszerű. A kvótából nem fognak minket kihagyni, ezt nagyon jól tudjuk, de Orbán ezzel a homlokegyenest az EU ellen hozzáállásával sem tesz jót nekünk. Vannak tárgyalási lehetőségek, az adott ország olyan irányelveket/feltételeket szabhat a hozzájuk küldött menekültekkel szemben, amilyeneket jónak látnak. Szlovákia csak keresztény vallású menekülteket hajlandó befogadni - tudomásul van véve. Van ahol az elhelyezést eleve családostul kérik - tudomásul van véve. Persze mi nem élünk ilyen diplomatikus módszerekkel, mi egyenest támadunk ha valami nem tetszik.

Kérdező!

Az első hozzászólás szerintem elégséges magyarázatot adott, legalább is elég sok ember álláspontját fedi magába.

Jahh és az oldalon lévő személyeskedések és egyebek, gondolom most már te is látod, hogy egy-néhány provokátornak köszönhető. Sajnos nem teljesülnek a kulturális viták feltételei, pedig nem a világvégét jelentik a nézeteltérések.

2016. aug. 13. 22:41
 13/18 anonim ***** válasza:
11%

[link]

Ezeket akarják ellátni, mint "rászorulókat".

2016. aug. 13. 22:47
 14/18 anonim ***** válasza:
20%

"Nincs logikai összefüggés, mert ha tényleg célország lennénk, nem Svédországba kerültek volna a szóban forgó migránsok, de még most is az a helyzet, hogy kényszerből fognak idejönni, nem pedig önszántukból. "

A nem leszünk célország vitát úgy terveztétek megnyerni, hogy mit idegengyűlölnek ezek' hiszen nem is lesznek itt migránsok, hiszen mindegyik nálunk NORMÁLISABB országokba akar eljutni. Ennek fényében nagyon is van összefüggés.

2016. aug. 13. 22:48
 15/18 anonim ***** válasza:
11%
Ahogy kikopnak a cigányok a mélynyóckerből úgy fogják elfoglalni a muszlimok, pont mint Brüsszel esetében.
2016. aug. 13. 22:50
 16/18 anonim ***** válasza:
82%

"A nem leszünk célország vitát úgy terveztétek megnyerni, hogy mit idegengyűlölnek ezek' hiszen nem is lesznek itt migránsok, hiszen mindegyik nálunk NORMÁLISABB országokba akar eljutni. Ennek fényében nagyon is van összefüggés."

Még mindig nincs, és néhány ember véleménye nem fedi le az összes emberét. A szóban forgó migránsok (a Svédországba való betelepülési kérelmükkel) már bizonyították, hogy nem mi voltunk a célországuk.

A vicces ebben az, hogy kormányunk nagyon sokáig a szabályok szigorítása mellett kampányolt, Svédország szigorított a saját szabályain, s mivel ez rajtunk csattan, már nem is örülünk annyira az első kimondott véleményünknek, igaz? :D (mondjuk ebben én sem vagyok különb, de megtudom emészteni)

2016. aug. 13. 23:13
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

1. Semmi haszni nincs. Az külön vicc, hogy nem lehet szétválogatni a valódi rászorulókat a nem rászorulóktól. A világon több millió szegény van akik Európába akarnak jönni. Ostorozzuk magunkat, mert előbb utóbb tele leszünk, és ők már nem jöhetnek?

2. Gazdasági haszon sincs. Képzetlenek, de a legelemibb szinten is. Az integráció erősen kérdéses a nyugati példák alapján.

3. Nem, nem vagyok náci, mert ezt gondolom. Csak a tényeket raktam össze, és ez a végeredmény.

2016. aug. 14. 10:50
 18/18 KisHerczeg1 ***** válasza:
100%

Nálam betelt a pohár. Kedves honfitársaim.

Nem vagyok kíváncsi tovább sem Brüsszel hangjára,sem Amerika hangjára.....egyedül a Magyar hang érdekel.

Nem érdekel az sem hogy ki mit gondol a Magyar hozzáállásról.

A Magyar nemzet az én nagy családom..... nem akarok egy reggel arra ébredni hogy egy hivatlan migri reggelizik a konyhámban!!!!

Segítsünk nekik, de oly módon hogy mi magunk ne váljunk hontalanná.

2016. aug. 15. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!