Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ne menjen valaki el a...

Miért ne menjen valaki el a menekültügyi népszavazásra?

Figyelt kérdés
Miért igen?

2016. aug. 11. 08:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%

@Andizsuszi

Szerintem te igennel akarsz szavazni. Tessék figyelmesen elolvasni a kérdést :D

Amúgy pont ezen gondolkoztam hogy szerintem sokan be fogják nézni és nemre gondolnak, de az igent fogják behúzni ("Igen, nem akarjuk hogy idejöjjenek!")

Ami a kérdést illeti:

Mindig élj a szavazati jogoddal, ez az egyetlen tényleges módja, hogy gyakorold a befolyásodat az ország életére. Ha nem szavazol, azzal másokra hagyod, hogy mi legyen veled.

Igen, ennek a népszavazásnak semmi gyakorlati következménye nincs, de ez számomra elvi kérdés.

2016. aug. 11. 09:44
 12/18 anonim ***** válasza:
12%

Miért ne menj el szavazni?

1.Amennyiben neked nem fontos a demokrácia, neked a diktatúra is ugyanilyen jó lenne, akkor nem kell elmenned és nem kell kinyilvánítanod a véleményedet.

Miért menj el szavazni?

Így tudod gyakorolni a demokrácia adta szavazási jogodat. El tudod mondani, hogy akarsz-e migránsokkal együtt élni vagy neked már nélkülük is elég megélhetési "magyar" van kis országodban, akikkel együtt kell sajnos/ nem sajnos élned.

Én természetesen az utóbbira fogok szavazni, de mindenkinek a lelke legyen rajta.

2016. aug. 11. 09:59
 13/18 anonim ***** válasza:
48%

Ha ez tényleg felmérés, akkor széles ívben kerülni a fogom a fővárost, mert dugig lesz táborokkal, és kb tovább zuhan a közbiztonság.

Egyébként én elmegyek nemmel szavazni, mert a mostani állapotában az EU egy totálisan elnyomó tömörülésre kezd hasonlítani, amit megfejelnek egy rakás ki tudja miféle migránssal.

2016. aug. 11. 10:55
 14/18 A kérdező kommentje:

A letelepedési államkötvény kb olyan mint a kötelező betelepítés, csak még a Fidesz banda milliókat keres rajta offshore cégeken keresztül.

Kb. itt bukott meg a Fidesz migráns politikája.

Az hogy egy ellenőrzött körülmények közötti betelepítés lezajlódjon arányosan abban nincs hiba.

De az hogy ömlesztve ellenőrizetlenül na az senkinek sem kell, és csak a káoszt hozza el Európára.

Mivel a kérdés és a kérdéstfeltevő is rég hiteltelen számomra, valamint a népszavazással csak asszisztálunk egy populista leegyszerűsítő népszerűségnöveléshez,

ezért nem lehet jó választ adni rá.

Ha érvénytelent x-elnék, akkor is növelném a részvételt.

Így itt egy antidemokratikus erő ráerőszakolt népszavazásánál akkor vagy demokratikus ha nem mész el.

'50-es években voltak ilyen paradox helyzetek.

2016. aug. 11. 17:48
 15/18 Andizsuzsi ***** válasza:
71%

"Így tudod gyakorolni a demokrácia adta szavazási jogodat."

Ha nem megyek el ill. elmegyek, de napocskát rajzolok a jelölőkörből, akkor is a jogomat gyakorlom. Ezért hívják jognak és nem kötelezettségnek. Vannak esetek - számomra ez ilyen -, amikor a szavazólapon nincs a számomra elfogadható opció. Akkor úgy élek a jogommal, hogy nem élek vele.

2016. aug. 11. 18:00
 16/18 anonim ***** válasza:

,,Akkor úgy élek a jogommal, hogy nem élek vele."

Senki sem mondta, hogy menj el nyugodtan otthon maradhatsz- jogod van hozzá. Csak utána ne dumálj, hogy nincs demokrácia és orbánista diktatúra van (ahogy baloldalról sokszor hallani), mert pont ez a magatartás vezet a diktatúrához. Azzal, hogy otthon maradsz azt a jogodat viszont elveszted, hogy kritizáld a demokráciát, mivel nagy ívben sza...sz rá.

Őszintén nem értem, hogy neked miért olyan nagy fáradtság elmenni és egy IGEN-t behúzni azon a nyomorult szavazólapon, ha te ennyire együtt érzel és szereted a bevándorlókat.

Ez a viselkedés vezet oda, hogy a FIDESZ 2 millió szavazattal képes választást nyerni, mert TI a nagy ellenzék még ahhoz is lusták vagytok, hogy megemeljétek a se...teket szavazáskor, csak a kanapéból osszátok az észt és az összeesküvéses elméleteiteket.

2016. aug. 12. 22:32
 17/18 Andizsuzsi ***** válasza:

Kedves utolsó!

El kellene fogadni, hogy másnak más a véleménye, mint a neked.

Arról, hogy te nem tudod megérteni, nem tehetek.

Minden választáson és olyan népszavazáson, ahol volt számomra elfogadható opció, részt vettem, a Fidesz győzelme nem rajtam múlott. Ha te a kérdőív valamelyik kérdésével azonosulni tudsz, menj el, húzd be.

Személyeskedés helyett.

2016. aug. 13. 03:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Amiben a ballibeknek igazuk van: az októberi népszavazás kérdése értelmetlen.

Igen, az. De csak közvetlen, szószerinti értelmében az.

A mögöttes tartalmát illetően a kérdés nagyon is értelmes.

A ballibek tévednek, amikor az állítják, hogy a népszavazás célja belpolitikai harc. Nem, nem az. Nincs miért egy olyan ügyben belpolitikai harcot folytatni, amiben a kormány esküdt ellenségeinek nagy többsége is a kormány álláspontját osztja.

A cél egyedül külpolitikai. Napjainkban alakulgat az EU-ne belül egy erős antiliberális tömb, melynek célja a magártól túlságosan megfeledkezett Brüsszel szarvainak kicsi visszanyesése. Ennek magyar eleme az október antibrüsszelita népszavazás.

Maga a téma pedig pofonegyszerű. Az önvédelem alapvető emberi ösztön. Az, hogy a ballibák direkt kikapcsolják, de legalábbis úgy tesznek, mintha kikapcsolnák magukban ezt a ösztönt az meg szimpla pszichiátriai kérdés. Ha viszont egy pszichiátriai beteg másoknak akar dirigálni, azt le kell fogni. Ma Brüsszel egy ilyen elmebeteg. Le kell fogni, mert bajt okoz. Pont.

A magyar ballibekről sokkal jobb a véleményen: biztos vagyok benne, hogy 99%-uk a lelke mélyén egyetért a migráció kérdésben Orbánnal.

2016. aug. 23. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!