Vissza kapjuk 2020-ban Nagymagyarországot?
Úgy tudom hogy a trianont amit 1920-ban írtak alá azt 100 évre írták alá. Ezekszerint 2020 Június 4-én vissza kéne kapnánk régi földjeinket. Annyi mindent hallottam hogy nemkapjuk vissza mert a szerződés szabályait megszegtük meg hogy az országok majd nemlesznek hajlandóak vissza adni és akkor lesz egy kis gubanc stb stb.
Tehát akkor milesz majd 2020-ban? Ha lehet akkor Pontos válaszokat kérek :p
Nem.
Trianon határozatlan idejű szerződés, nem 100 évre szólt.
Amennyiben valamilyen úton-módon egy rejtett paragrafus miatt mégis 100 évre lett volna írva ( de nem ), felülírta a második világháborút lezáró béke. Ami szintén határozatlan idejű.
Hát még olvastam az előbb olyanokat hogy azok akik aláírták a szerződést azok az államok megszüntek mint pl
Jugoszlávia,Csehszlovákia
És hogy ezekszerint a szerződés érvényét veszti.
Igen, 2020-ban visszakapjuk egész trianont és végre minden nagyon szép és jó lesz.
Most pedig menj aludni, mert későre jár.
El kell keserítselek: a történelmet nem a vágyaid (vágyaink) irányítják.
Ha érdekel, itt van (magyarul) a trianoni békeszerződés teljes szövege. Szó sincs benne semmilyen 100 éves korlátozásról.
De mint írták, azóta a II. Világháború ezt is átírta, túlhaladottá tette, és jelenleg a párizsi békeszerződés van érvényben, amely kis módosítással helybenhagyta a trianoni határokat, szintén bármilyen időbeli korlátozás nélkül:
Ez a 100 éves korlát már régóta szerepel a leghíresebb legendák között is:
Mint írják, a trianoni békeszerződés már 1947-ben hatályát vesztette (felülírta a II. Világháborút lezáró párizsi békeszerződés).
Valóban megszűnt Csehszlovákia és Jugoszlávia, sőt a Szovjetunió is, de mindegyiknek van jogfolytonos utódállama, tehát a szerződések érvényben maradnak (nem is beszélve arról, hogy az aláírók között azért szerepelt Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, az USA, stb. és ezek közül egyiknek sincs esze ágában sem megszűnni.)
Nem hiszem, hogy csak úgy, kérés nélkül visszakapnánk bármennyi területet is. Ehhez előbb ki kell nyilvánítanunk revíziós óhajunkat, és kieszközölhetnénk újabb Bécsi Döntéseket.
2020 arra nagyon jó alkalom lehetne, hogy Trianon emlékévet tartson az ország és az összmagyarság, mellyel többek között felhívhatnánk a világ közvéleményét erre az égbekiáltó igazságtalanságra: hazánk bestiális megcsonkítására. Tehát legalább ez lehetne 2020-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!