2020-ban szerintetek van esélye Magyarországnak arra, hogy bármilyen területe (ke) t visszakapjon?
Elméletileg a trianoni béke 100 évre szólt és ennek 4 év múlva vége.
De ugye a II. világháborúban a németek mellé álltunk és veszítettünk... Olvastam olyat, hogy ennek köszönhetően véglegesült a trianoni béke, illetve hogy az újratárgyalás emiatt nem fog megvalósulni.
De még ha meg is történik, ennek az "átnézése" van arra bármi esély, hogy kisebb területeket (pl Beregszászi járás, Szlovákia déli peremterületei, Muraköz) visszakapjon?
A Trianoni békét már felváltotta a 2. Világháború utáni béke, tehát a trianoni már NINCS ÉRVÉNYBEN. Nem fogunk visszakapni semmit.
(sajnos)
"trianoni béke 100 évre szólt "
Ki kezdte el terjeszteni ezt a keptelenseget ??
Igen, van esély!!!
Orbán Viktor Szent Jelenléte beíndíjja a Pilisi Szívcsakrát és az szétlő a meghódított területeken minden idegenfalyú egyedet halálsugárral!!!
Erre a Győzhetetlen Magyar (minek ide két szó, amikor a kettő lényegében ugyanaz?) Haccsereg bevonul az Ősmagyar Földekre és birtokba veszi azokat!!!
# 2/5
A történelemkönyvek. Remélem kielégítő.
Én is így gondolom, köszönöm a válaszokat!
Es akkor vissza is tudnank repulni a Sziriusz bolygora ahonnan a Szaniszlo szerint erkeztunk ?
Remelem igen, mert az curvara jo lenne.
Európa, benne Magyarország államhatárait a második világháború után húzták meg. Az 1947-es párizsi békeszerződés van jelenleg érvényben. Ez nagyrészt visszaállította a háború után a trianoni határokat, de nem teljes mértékben. A második világháború utáni átrendezések óta az államhatárok Európában nem változtak (a felbomlott országok is a belső államhatárok menték estek szét). Kivétel volt, hogy a Krím-félszigetet 1953-ban Oroszországtól Ukrajnához csatolták, majd 2014-ben visszacsatolták Oroszországhoz, de utóbbi egyoldalú lépés volt, ezért vitatott, a nemzetközösség nem ismeri el. A másik kivétel az autonóm tartomány Koszovó elcsatolása volt Szerbiától, de ez is vitatott.
A második világháború vége óta az uralkodó nemzetközi álláspont jellemzően az, hogy határmódosítások csak kölcsönös megállapodással, nemzetközi egyezménnyel jöhetnek létre. Erre voltak példák Európában is (pl. 1951-es szovjet-lengyel területcsere egyezmény, 1963-ban Németország vásárolt vissza néhány települést Hollandiától, illetve azóta is előfordulnak kisebb határkiigazítások Európában jellemzően kisebb területcserék, lakatlan területeket érintve).
Magyarországnak nincsenek területi követelései a szomszédaival szemben és a szomszédok, nagyhatalmak is elleneznének ilyen felvetést, így a következő évtizedekben nem várható, hogy Magyarország határai jelentősen változni fognak (kisebb kiigazítások, területcserék várhatók Horvátországgal a Dráva mentén).
'A történelemkönyvek. Remélem kielégítő.'
Lehet, félreértettem a kommented, de olyan történelemkönyvet nem láttam soha, ami szól arról, a trianoni szerződés 100 évre szól.
Szerintem lapozd át Ablonczy Balázs Trianon-legendák könyvét, ott megtalálod a cáfolatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!