Magyarországnak tényleg volt gyarmata?
Rendben de a cikk legutolsó mondatát nagyon érdemes elolvasni!
"Ausztria a tiencsini területet jogilag az 1919-es saint-germaini béke, Magyarország pedig az 1920-as trianoni békediktátum során vesztette el."
Tehát Magyarország birtokolta a területet 1 évig!
Az Osztrák-Magyar Monarchia birtokolta, és GONDOLOM, a vesztes világháború után ezt a két államot tekintették jogilag utódállamnak (Ausztriát és Magyarországot), ezért simán csak belevették a szerződésekbe, hogy egyik sem tart igényt a területre.
1919-ben a vörösterror, fehérterror, Szlovákia elleni harc, román megszállás évében szerintem a kutyát sem érdekelte amúgysem ez.
"Magyarországgal, ami az első világháború után jött csak létre."
???
Nem véletlenül Csehszlovákiára gondoltál?
A Magyar Királyság külön törvényekkel kormányzott államalakulat volt végig a történelme alatt, sosem szűnt meg államiságában. Ha a török kiűzését vesszük kezdőidőpontnak, akkor 1699 és 1867 között (leszámítva a szabadságharc egy évét) de facto a Habsburg Monarchiába volt olvasztva, 1867-től azonban mindenben önállóságot kapott, saját alkotmánnyal és saját törvényhozó testülettel bíró, önálló hadsereget fenntartó, saját bankkal rendelkező ország volt, amelyet csak a külpolitikai és a hadügy kötött össze Béccsel, valamint az ezek fedezését szolgáló pénzügy.
A neve is ezért változott Osztrák-Magyar Monarchiára.
"Nem arra gondolt, bármennyire is fura, de Magyarország önálló államként 1526-tól 1918-ig nem létezett, tetszik, vagy nem tetszik."
Igen, ez is egy nézőpont, de látod te is csak 1526 utáni időszakot írtad.
A 3-as kommentelő szerint 1000-1526 között sem létezett Magyarország.
Kimaradt neki az Árpád-kor és a vegyes-házi királyok uralkodása alatti Magyarország?
Én úgy tudtam, akkora esik a független Magyar királyság egyik aranykora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!