2020-ban szerintetek van esélye Magyarországnak arra, hogy bármilyen területe (ke) t visszakapjon?
Figyelt kérdés
Elméletileg a trianoni béke 100 évre szólt és ennek 4 év múlva vége.
De ugye a II. világháborúban a németek mellé álltunk és veszítettünk... Olvastam olyat, hogy ennek köszönhetően véglegesült a trianoni béke, illetve hogy az újratárgyalás emiatt nem fog megvalósulni.
De még ha meg is történik, ennek az "átnézése" van arra bármi esély, hogy kisebb területeket (pl Beregszászi járás, Szlovákia déli peremterületei, Muraköz) visszakapjon?
2016. máj. 28. 21:47
21/22 anonim válasza:
'"olyan történelemkönyvet nem láttam soha, ami szól arról, a trianoni szerződés 100 évre szól."
Mer még sose jartá oskolába. Majd ha egyszer fogsz, akkor látsz.'
Kettőnk közül sztem én többet jártam oskolába, mint te :D
22/22 anonim válasza:
Sokan nem unják még ezt a múlton rágódást? Elvesztettük, kész vége. Ezt el kéne fogadni végre és előre nézni, nem a múlton merengeni örökké. Szerintem ez a magyarság sikertelenségének az egyik fő oka, hogy nem tudjuk levetni ezeket a több százéves béklyókat. Persze ez nem is könnyű egy olyan nemzetnek, ami mindig is csak szolga volt és az elnyomásba már annyira bele szocializálódott, hogy el se tudná képzelni magát egy rendes, normális európai népként. Szinte meg is követeli magának a diktatúrát, nem is tud létezni anélkül.. Inkább ezek itt már a nagy gondok szerintem nem a trianon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!