Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti nem tartjátok ezt gusztusta...

Ti nem tartjátok ezt gusztustalan, gyomorforgató opportunizmusnak, amikor egy fiatal elvégzi az egyetemet, és egyből megy ki külföldre?

Figyelt kérdés

Pl. amikor egy orvos egy percet sem dolgozik itt, hanem amint megkapja a diplomáját már megy is ki rezidensnek angolba vagy németbe. Vagy például amikor egy mérnök informatikus vagy villamosmérnök egyből kimegy Bécsbe kezdő mérnöknek és egyből kap szolgálati lakást az önkormányzattól stb.

Minek ilyenekbe pénzt fektetnie a magyar államnak? És a fiatalok több mint a fele ilyen. Csak a pénz érdekli őket, az nem, olyan szakmával mennek el, ami itt is hiányszakma.

2016. júl. 31. 11:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
15%

Nem tartom igazságosnak.

És az itten válaszok is mutatják, hogy mindenki csak a jót akarja itthonról, ami neki kényelmes. Pl. ingyenes oktatás. De persze kötelezettségeket már nem akar vállalni.

Mert tőlünk nyugatabbra, sőt, még a demokrácia nagy-nagy mintaországában, USA-ban is, ha te államilag finanszírozott képzésen végzed az egyetemet, akkor vagy vissza kell fizetned, ha munkába álltál, vagy ott leszel orvos, ahova küldenek, stb. Pl. láttátok a Miért éppen Alaszka? c. filmet. Na miért ment Alaszkába az orvos? Nem azért, mert oda vágyott, hanem mert oda küldték. De persze itt az dívik, hogy csak vegyünk el mindent a közösből, de beleadni már nem akar senki sem.

2016. júl. 31. 11:50
 12/31 anonim ***** válasza:
84%
11: Oké. Akkor van nekem egy lassan 3 milliós diákhitelem, amit a frankó 150 ezres álomfizetésemből 10 év alatt sem fogok tudni kifizetni. Szóval ha maradok, az állam átvállalja és kifizeti nekem?
2016. júl. 31. 11:53
 13/31 anonim ***** válasza:
8%
13: Miért vállalná át? Máshol sem vállalják át.
2016. júl. 31. 11:54
 14/31 anonim ***** válasza:
70%
14: Akkor miről beszélünk?
2016. júl. 31. 11:57
 15/31 anonim ***** válasza:
14%
15: Arról, hogy az ingyenes képzés fejében elvárható x év itthoni munka.
2016. júl. 31. 12:00
 16/31 anonim ***** válasza:
86%
16: Szerintem meg nem, ha nem biztosítanak megfelelő életkörülményeket a frissen végzetteknek. Amúgy meg röghöz kötés...
2016. júl. 31. 12:01
 17/31 anonim ***** válasza:
10%

0 lettem, mert van logikus véleményem? Nem csak az, hogy nekem minden jár?

Akkor majd akkor se példálózzatok nyugattal, ha valamit onnan szeretnétek átvenni.

Mert olyan nincs, hogy csak azt vesszük át, ami előnyökkel jár, de semmit sem akarunk megtenni, ami kötelezettség.

Na ezért tartunk itt. Mindenki csak tartja a markát, de tenni nem akar semmit sem.

2016. júl. 31. 12:05
 18/31 anonim ***** válasza:
87%

# 19/19 Időpont ma 12:05: Végigment az einsatzkommando és lepontoztak mindenkit, azért lettél 0.

De amúgy talán azért, mert már évek óta létezik a röghöz kötés, tehát okafogyottá vállt amit írtál.

2016. júl. 31. 12:07
 19/31 anonim ***** válasza:
11%
20: Nem hiszem, hogy okafogyott. Csak azért írtam le a példát, hogy nem nálunk működik ez csak így. Másoknál is létezik ez és mégsem akadnak ki rajta.
2016. júl. 31. 12:11
 20/31 anonim ***** válasza:
92%

Pedig teljesen jogosan akadunk k rajta. Aki kiemgy külföldre, az akkor fizesse vissza a középikslai és általános iskolás képzésének költéségét is? Az úthasználati díjat? Az egészségügyi ellátását?

Nem, hiszen ezeket nem ő fizette, hanem a szülei. Ahogy az államot is. Arról nm beszélve, hogy közel sem mindenki a szakmájában helyezkedik el.

2016. júl. 31. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!