Nem igazságtalan Magyarország adózási rendszere?
"Csak jelzem, hogy a sávhatárokon szakadékok vannak az emberek komfortérzetében/anyagi biztonságában."
A sávhatárok hivatottak ezeket a szakadékokat "összefűzni". Az egykulcsos adózás pedig szélesíti ezeket a szakadékokat, ebből adódóan pedig szűkül a középosztály.
Hogy igazságtalan-e, azt nem tudom.
Nyilván, mindenkinak maga felé hajlik a keze; ma már nincsenek olyan emberek, mint a nagyapám, aki büszke volt arra, hogy mennyi adót fizet a köz javára. Mások gyerekeire, a rászorulókra.
Ma nem érezzük magunkat semmilyen közösség részének, kezdve a családtól, tovább egészen a nemzetig.
Csak az önös érdek diktál.
Azért érdemes lenne megnézni más országok adórendszereit, meg a százalékokat, ahol többkulcsos van.
Jobb-e egy olyan rendszer, ahol pl. a minimumbérre 19 % az adó, a következő 26, aztán 39? És külön adók még minden másra, gyógyszertől a benzinig. Nem tudom. Csak azt akarják elérni vele, hogy már novembertől ne dolgozzon egy csomó ember, mert már a magasabb %-kal összesen kevesebb lenne a keresete.
Inkább azt gondolnám, hogy a minimumbérből nem kéne adót fizetni, de lehet,hogy az sem lenne jó. Lehet, hogy csalnának vele.
Én inkább a nagyvállalatokat adóztatnám jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!