Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te mire költenéd az állam...

Te mire költenéd az állam vagyonát?

Figyelt kérdés

Biztos vagyok benne, hogy Te, kedves Válaszoló,értelmesebb dolgokba is tudnád fektetni szegény hazánk adóforintokból és EU támogatásaiból összekuporgatott bevételeit, mint politikusain.

Most játsszunk el a gondolattal, itt a költségvetés, és Neked lenne jogod döntést hozni arról, mire költenél.

Én többek közt az összes tömegközlekedési eszközt lecserélném korszerűekre, amiknek alacsony padozata van, így azokat idősek és mozgáskorlátozottak is tudnák használni, és azok is, akik babakocsit tolnak. De ha belegondol valaki egészséges fiatal is, aki nagy csomaggal érkezik pl. kollégiumba, annak is sokkal jobb lenne, ha csak simán leléphetne a vonatról a peronra, mint a nagy poggyásszal a lépcsőn bajlódjon.

De ez csak az én javaslatom.

#költségvetés #értelmes beruházás
2016. júl. 25. 09:28
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Sok értelmes válasz hangzott el. Ez a bíróság-dolog is szerintem sürgető dolog lenne, hiszen a bíróságok rettentő túlterheltek, csakúgy, mint az ügyészségek, mégis itt a sok jogvégzett ember munka nélkül.

Az oktatás is nagyon fontos lenne... a MINŐSÉGI oktatás. Az a baj (és ezt sok fiataltól hallom), hogy olyan tanárokkal, akik szívvel-lélekkel tanítanak, és szeretik őket a diákok, jobbára csak szakkörökön találkoznak. Az osztályfőnökök, és más tanárok sajnos nem az alapján lesznek tanárok, mert szeretnek tanítani vagy szeretik a gyerekeket, hanem mert jó pártkáderek:( (Tisztelet a kivételnek.)

És a fegyveres testületeket is fejleszteni kell: oda is szakemberek kellenek, nem pártos talpnyaló sógor-koma jóbarátok, hanem olyanok, akik egy katasztrófa esetén tudnának megfelelően reagálni, ha az életünkről van szó, meg tudnak minket menteni.

2016. júl. 26. 00:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Elhiheted kérdező, mindenre ami kell csak nem a haverjaimra meg hülyeségekre mint Drágalátos Viktorék. Egyszerű
2016. júl. 26. 10:07
 13/14 A kérdező kommentje:

"vennék egy jó cipőt, mert mind beázik"

Lehet, hogy csak viccnek szántad, kedves 2-es, de egy nagyon komoly problémára reflektáltál. Miért ázik be az összes cipőd? Mert selejtes áruk. Nekem is volt olyan csizmám, amit 30 ezerért vettem (olasz bőr topánka), mégis, a második téli szezonban már használhatatlan volt.

A magyar ruhagyártás pedig a béka popsija alatt van már a rendszerváltás óta, pedig a mi cégeink nagyon jó termékeket állítottak elő. Emlékezzünk csak a Tisza cipőre. A martfűi Tisza cipőgyár anno 3000 embernek adott munkát, most pedig száza ,. ha lézengenek benne, egyébként is megvette a Legero gyár őket, azóta messze nem gyártanak olyan jó lábbeliket.

Tehát lenne hely a magyar ruha- és cipőipar fejlesztésére is.

2016. aug. 1. 10:03
 14/14 anonim ***** válasza:

#4-nek. Nem nehéz kérdés. A megértése nehéz. Ha tudod, hogy szeretnek lopni a közösből, akkor keress pár embert, aki ezt utálja (fogsz találni!), adj nekik ellenőrzési feladatot és hatalmat erre. Meglátod, nagyon sok ember fog eltekinteni a lopástól.

A tömegközlekedés meg ne pénzt hozzon, hanem engem szállítson. Erre való. A nyugdíjasok persze, hogy nem szeretnek költeni., A nincsből kicsit nehéz. Vagy úgy gondolod, amikor valaki nyugdíjba megy, lecseréli a gondolkodását?

Azaz adócsökkentés egy kiváló téveszme, sokan hiszik el. Na és miként kívánod megszüntetni a szürke és feketegazdaságot? A sok okos mindez et mondja, de fogalma sincs, hogyan kell csinálni. Ha figyelmesen elolvasod az első bekezdést, közben arra koncentrálsz, amire kell, ezt is meg fogod érteni.

#9-nek. Semmi ingyenes!!! A kommunizmus ebbe halt bele. Nem ismerte fel az emberi természet vonatkozó tulajdonságait. Mindenért fizetni kell!!! Mégpedig az értékének megfelelően. Többek között a munkáért is. Az előállított értéknek megfelelően. ÉS ha ez a harmónia helyreáll, láss csodát, mindenki tud is fizetni. És megbecsüli, amiért fizetett.

Nem kedves Cristopher, így nem fog működni. Nem az elgondolás hibás, hanem az, hogy nem gondoltál a kivitelezésre. A felsoroltakhoz egy egész ország cselekvése kell. Ki ezt teszi, ki azt. De csak akkor fogja, ha a) érti, mit kell csinálni (kiképezték rá), b) érti, miért kell csinálni (ő is fontosnak tartja a megvalósulást), c) akarja is csinálni (tudja, hogy fontos, ismeri az értékét, és képes megállapítani, hogy ellenértékként megfelelő fizetést kap-e érte). Na ha ezek a feltételek teljesülnek, neki fog állni dolgozni, hatékonyan, nem (nagyon) kell ellenőrizni, mégis minőségi munkát csinál. Mert tudja, magának teszi.

És kedves Cristopher, azt elmondtad, mit kéne tenni, de elfelejtetted elmagyarázni az embereknek, hogy ők is elhiggyék. Nem hiszik el. Ettől megy ma az ország szekere arra, amerre megy. A szakadék felé. Mert az egyik fele azt hiszi, a kánaán felé tart, a másikkal meg azt hitették el, hogy ezt meg kell gátolni. Így egymás kinyírásával vannak elfoglalva, rád a kutya se figyel.

2016. aug. 1. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!