Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A társadalmat előre vinné a...

A társadalmat előre vinné a sorkatonaság?

Figyelt kérdés

Facebookon Tibi atyánál és itt gyakorin is folyamatosan olvasom öregebb emberektől(facebookon lehet látni a képeket), hogy régen sokkal jobbak voltak a fiatalok és nem voltak ecsethajú szörnyedvények.

Szóval ha ilyen sok ember akarja, akkor gondolom ha a kormány felhozná mint lehetőséget, biztos megszavaznák egy népszavazás alatt.

A kérdésem az, hogy ez mennyibe kerülne az államnak és ez mennyire lenne pozitív a társadalomra?

Azért is mert olyan sztorit is hallottam, hogy az első hétben öngyilkos lett egy visszahúzódó srác mert szivatták folyamatosan a többiek mert visszahúzódó volt és nem akart piálni és cigizni, szóval igazán nem értem, hogy akkor ez mégis miért faragna valakiből férfit.

2016. júl. 9. 20:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Nem.

Régen is voltak hosszú hajú fiúk. Ami igazán szánalmas az idősebbek rinyálásában, hogy főleg a 14-18 éveseket pécézik ki, holott ezt a korosztályt legfeljebb a világháború idején hívták be katonának.

A sorkatonaságról egy nagyon érdekes vélemény:

„A bunkók még bunkóbbak lesznek, a másik fölött uralkodni vágyók megtalálják a maguk terepét. A kisszerűség, az aljasság, hogy azok érvényesülnek, akik gerinctelenek vagy teljesen gátlástalanok. Az az érzés alakult ki bennem, hogy Kalocsa – ott voltam – egy mini-Auschwitz. Csak mennyiségi különbség van köztük, a logikai elv ugyanaz: az embereket megtörni, péppé gyúrni, aztán egyformán kis agyagfigurákat csinálni belőlük.”

Ez Kövér Lászlótól van.

2016. júl. 9. 20:34
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

[link]

Csak nem ez a poszt inspirálta a kérdést?:D

Nézd meg az első két top hozzászólást és utána próbáld meg megmagyarázni, hogy miért is mondjuk azt, hogy mi a nemcsak a pénz miatt, hanem a magyar mentalitás miatt is menekültünk el ebből az országból. A 2. top komment a "fia" fejét is levágná ha így viselkedne. Milyen szép szülő:)

2016. júl. 9. 20:44
 3/16 anonim ***** válasza:
96%
Azért a társadalomról sokat elmond, hogy ilyen Tibi atya-féle borzalmak iránt rajonganak sokan, illetve ennek van véleményformáló ereje.
2016. júl. 9. 20:50
 4/16 anonim ***** válasza:
63%
Semmi ertelme mert draga es a sorkatonasag mar elavult rendszer. A haborukat profi katonakkal vivjak nem besorozott civilekkel. Inkabb a hadsereg letszamat kene novelni, mert nagyon sokan jelentkeznenek.
2016. júl. 9. 21:01
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

Én lehúztam 18 hónapot sorkatonaként, ráadásul a Határőrségnél, egy őrsön, ahol minden szolgálatba éles lőszerrel és fegyverhasználati joggal mentünk ki, nem a körletet takarítottuk vég nélkül, meg katonásdit játszottunk vaklőszerrel hadgyakorlatnak nevezett kabaréban.

Aki a sorkatonaság mellett érvel az nem tudja miről beszél!

2016. júl. 9. 21:04
 6/16 anonim ***** válasza:
95%

'Semmi ertelme mert draga es a sorkatonasag mar elavult rendszer.'

A sorkatonai szolgálathoz egyetlen dolog kapcsolódik, a nosztalgia. Épp olyan mint Kádár gulyáskora: az sem volt olyan paradicsomi állapot, de az emlékek szépülnek...

2016. júl. 9. 21:13
 7/16 anonim ***** válasza:
5%

Egyértelműen igen, több éves szolgálattal és megfelelő kiképzéssel, hogy folyamatosan szolgálatot teljesítsen legalább 1 millió honvéd.

Ki fogja megvédeni az országot a migránsoktól?

2016. júl. 9. 21:30
 8/16 anonim ***** válasza:
4%
Természetesen előre vinné és a sok páva gyermek is fegyelmet tanulna!
2016. júl. 9. 22:19
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó kettő: lehet akkor példát mutatni és befáradni a toborzóirodába.
2016. júl. 9. 23:49
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút ellenezném. Nekem most indult be a karrierem, majd valószínű, hogy eldobom és megyek szopni a majmok közé, hogy a sok vén fotelforradalmár kielégüljön. Előbb fogok dobbantani, minthogy megkapom a behívóm, aztán játszhattok egymás közt katonásdit:D
2016. júl. 10. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!