A társadalmat előre vinné a sorkatonaság?
Facebookon Tibi atyánál és itt gyakorin is folyamatosan olvasom öregebb emberektől(facebookon lehet látni a képeket), hogy régen sokkal jobbak voltak a fiatalok és nem voltak ecsethajú szörnyedvények.
Szóval ha ilyen sok ember akarja, akkor gondolom ha a kormány felhozná mint lehetőséget, biztos megszavaznák egy népszavazás alatt.
A kérdésem az, hogy ez mennyibe kerülne az államnak és ez mennyire lenne pozitív a társadalomra?
Azért is mert olyan sztorit is hallottam, hogy az első hétben öngyilkos lett egy visszahúzódó srác mert szivatták folyamatosan a többiek mert visszahúzódó volt és nem akart piálni és cigizni, szóval igazán nem értem, hogy akkor ez mégis miért faragna valakiből férfit.
Nem.
Régen is voltak hosszú hajú fiúk. Ami igazán szánalmas az idősebbek rinyálásában, hogy főleg a 14-18 éveseket pécézik ki, holott ezt a korosztályt legfeljebb a világháború idején hívták be katonának.
A sorkatonaságról egy nagyon érdekes vélemény:
„A bunkók még bunkóbbak lesznek, a másik fölött uralkodni vágyók megtalálják a maguk terepét. A kisszerűség, az aljasság, hogy azok érvényesülnek, akik gerinctelenek vagy teljesen gátlástalanok. Az az érzés alakult ki bennem, hogy Kalocsa – ott voltam – egy mini-Auschwitz. Csak mennyiségi különbség van köztük, a logikai elv ugyanaz: az embereket megtörni, péppé gyúrni, aztán egyformán kis agyagfigurákat csinálni belőlük.”
Ez Kövér Lászlótól van.
Csak nem ez a poszt inspirálta a kérdést?:D
Nézd meg az első két top hozzászólást és utána próbáld meg megmagyarázni, hogy miért is mondjuk azt, hogy mi a nemcsak a pénz miatt, hanem a magyar mentalitás miatt is menekültünk el ebből az országból. A 2. top komment a "fia" fejét is levágná ha így viselkedne. Milyen szép szülő:)
Én lehúztam 18 hónapot sorkatonaként, ráadásul a Határőrségnél, egy őrsön, ahol minden szolgálatba éles lőszerrel és fegyverhasználati joggal mentünk ki, nem a körletet takarítottuk vég nélkül, meg katonásdit játszottunk vaklőszerrel hadgyakorlatnak nevezett kabaréban.
Aki a sorkatonaság mellett érvel az nem tudja miről beszél!
'Semmi ertelme mert draga es a sorkatonasag mar elavult rendszer.'
A sorkatonai szolgálathoz egyetlen dolog kapcsolódik, a nosztalgia. Épp olyan mint Kádár gulyáskora: az sem volt olyan paradicsomi állapot, de az emlékek szépülnek...
Egyértelműen igen, több éves szolgálattal és megfelelő kiképzéssel, hogy folyamatosan szolgálatot teljesítsen legalább 1 millió honvéd.
Ki fogja megvédeni az országot a migránsoktól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!