Nem lealacsonyítása a nőknek az, hogy a kormány a 3 vagy több gyerekes családokat támogatja?
"a nőket lealacsonyítja egy gyerekszülő biológiai gépezetté"
Figyelj, koma, én teljes mértékben a nemek közti egyenlőség híve vagyok (mi a francért is húznak el a nők hamarabb nyugdíjba?) minden tekintetben, de...
Nekem nincs méhem. Nincs petefészkem. Nincsenek emlőim.
Van egy jó nagy eres f.aszom, meg két golyóm. Ennyi a fegyverzetem. Ezt adta a természet. Egy X és egy Y kromoszómát. Ha belegebedek, akkor sem tudok gyereket szülni. Szóval igen, a nő dóga az, hogy szüljön. Emellett van még sok más dóga is, meg a férfinak is van ezer dóga, de a szülés az kimondottan a nő dóga.
Mert én nem tudok szülni.
Teccikérteni?
22-es:
""A kisebb keresetűek nem tudják igénybe venni a családi adókedvezményt,""
Miért nem tudják igénybe venni a családi adókedvezményt????
)es:""Ezért egyre több a roma. Ők bevállalják a támogatásért, míg az átlag magyar/európai nő jellemzően 2 gyermeket szeretne. És mivel nem megélhetési gyerekgyártó nem vállal 3., 4., 11. gyereket, hogy abból éljen""
Kedves )9-es válaszoló látom nem vagy tisztában a dolgokkal.
A GYES (gyermekgondozási segély) csak egy vagy két gyermek esetében jár. Az az a harmadik gyermek megszületése után is csak két gyermekre vehető igénybe a GYES.
A GYED csak akkor vehető igénybe ha a szülő a gyermek születését megelőző két évben legalább 365 napig biztosított volt az az munkahellyel rendelkezett.
2010 után sok változás történt ezen, és egyéb ellátások terén épen a "megélhetési gyerekgyártás" elkerülése véget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!