Kikre gondol a kormány, mikor vendégmunkásokról beszél?
ma 19:02
Akkor beszélgess az emberekkel, és rájössz, hogy nagyon sok közülük román, és azok akik Mo-n dolgoznak és viszik haza a pénzt, a falujukban nagyon gazdagnak számítanak!
Én elhiszem, hogy vannak román meg szerb munkások, de itt nagyobb tömegekről van szó akik betöltik a munkaerő hiányt.
Félek a kormány az üzenjünk Brüsszelnek kampány mellett így akarja csendben előkészíteni az arab migránsoknak a terepet akik fillérekért is dolgoznak mert kapják az uniótól a segélyt mellette persze, így szép pénzt kapnak, míg nekünk magyaroknak tovább olcsósítják az amúgy is európa szégyene béreket.
Én utoljára több éve találkoztam román vendégmunkásokkal Győrben, az Audi aréna építkezésénél. Jókat is nevettem rajtuk a stílusuk miatt.
Azóta is az építőiparban dolgozom, de nem ismerek egy vendégmunkást sem. Sőt, még a magyarok is mennek külföldre, úgyhogy fogalmam sincs, hogy kikre gondolhatott a kormány... Egyébként fun fact: Győrből is már Szlovákiába mennek inkább dolgozni az emberek, mert ott többet tudnak keresni (a VW üzemben).
Egyébként Erdélyi ismerősök azt mondták nekem még tavaly, hogy hasonlóak lassan a bérek, mint itthon és kezdenek visszaköltözni haza, mert nem éri meg itt dolgozni. Az árak pedig szintén hasonlóak mint itthon (talán kicsit alacsonyabbak).
Mivel nagy a munkaerőhiány, szerintem az ország szeme a cigányokra vetődik. Eddig ment a sírás, hogy nincs munkahely és nem alkalmazza őket senki; most akkor lehet bizonyítani. Magyarországon nagyjából 250 ezer REGISZTRÁLT STATISZTIKAI munkanélküli él és micsoda véletlen, a versenyszférának pont körülbelül 250 ezer munkavállalóra lenne nagyon gyorsan szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!