Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A "balliberálisok" vagy, hogy...

A "balliberálisok" vagy, hogy szokták őket nevezni, miért utálják a határon túliakat?

Figyelt kérdés

A 2000-es évek elején költöztünk Erdélyből Magyarországra, előbb Szolnokra, aztán Budapestre.

Volt már jó pár kis összetűzésem emiatt.

Például, egy olyan középkorú bácsi azt mondta nekem, "én biztos Orbán embere vagyok, menjek haza Romániába".

Még szerencse, hogy nem vagyok az a fajta, aki az ilyesmit komolyan veszi.

Pedig mondhattam volna neki, hogy vén kommancs,áruló...stb stb

A fiatalabb generációnál, akik velem egyidősek vagy fiatalabbak, ők normálisak.

Akik rendszerváltás előtt tanultak, ők nagyon tudatlanok.

45 évesről is kérdezte már, hogy, hogyan tanultam meg ilyen jól magyarul.

Érdekes módon annyi esze nem volt, hogy a nevem is magyar, akkor valószínűleg az anyanyelvem is.

Sohasem szavaztam még a Fideszre, de a baloldalra sem fogok, az bizti.

Szerintem, ezek az emberek azok közé tartoznak, akiket sokan "balliberálisoknak" hívnak.

2016. júl. 24. 10:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%
#10:Azért az a minimális szavazati súly,épp elég volt a 2/3-hoz.Anélkül,csak a sima többség lett volna meg a Fidesznek.Apróságnak tűnik,de nem az.Plusz még azt is megmagyarázhatná valaki,hogy a határontúliak miért szavazhattak levélben is,ellentétben a "nyugati" magyarokkal.
2016. júl. 24. 12:45
 12/18 anonim ***** válasza:
2%
A szavazati joguk lehetne akár sokkal nagyobb is, nem ronthatna a választási eredményeken, ami így is úgy is tragikus. Ők legalább nemzetibbek a magyarországiaknál.
2016. júl. 24. 12:52
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

10: évi kb 5 mrd. De tény, hogy nem kizárólag Erdély kapja.

De említhetjük a felsőoktatásban a hallgatói szerződést is. Az én gyerekemnek itthon kell dolgozni és adózni, ha álkamilag támogatott kêpzésre jár; a külhoni magyar mehet haza...

2016. júl. 24. 12:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
és kérdező, hidd el, azok mellett, hogy mélységesen felháborít, hogy a politika használ benneteket, azért minden tiszteletem, rohadt nehéz lehet bemenni egy hivatalba és mielőtt megszólalsz, végiggondolni, ilyen nyelven tedd. ÉS a többi... :(
2016. júl. 24. 13:03
 15/18 anonim ***** válasza:
96%

Nem a balliberálisok, hanem a Fidesz a hunyó. Ők kezdték el a határon túli magyarságot felhasználni a hatalmi céljaikhoz, nem a baloldal! Te mit szólnál hozzá, ha mindenféle jogokat kapna dönteni a te életedről olyan, akinek nem oszt nem szoroz mi lesz a kimenetele a döntésének, de te viszont megfizetsz érte nap mint nap, nyögöd családostól.

Te is tökéletesen bedőltél az uszító Fidesz propagandának, pedig csakis ők ártanak a határon túl ugyanúgy ahogy itthon is, a stratégiájuk mindig a szembenállást szítani sajnos.

2016. júl. 24. 13:53
 16/18 anonim ***** válasza:
92%

Négyeske, szívemből szóltál. Baloldalinak és liberálisnak is tartom magam. Nem utálom a határon túli magyarokat, sem általában mint embercsoport, mert semmilyen népet/népcsoportot/embercsoportot nem utálok kollektíven, sem személyesen, mert határon túli magyar ismerőseimmel nem volt soha semmilyen negatív élményem.

Aki csak azért utál mert erdélyi magyar vagy, az nem balliberális hanem korlátolt és ostoba. Pont.

Az viszont tény hogy igazságtalannak tartom a határon túli magyarok szavazati jogát. Kint születtek, kint élnek, és hiába tartják magukat magyar nemzetiségűnek, román állampolgárnak születtek, a román törvények befolyásolják az életüket és a román kormány felelős értük.(nyilván, ez nem vonatkozik azokra a kettős állampolgárokra akik tartósan - véglegesen - Magyarországra költöztek) A probléma hogy ők a kormánynak csak a pozitív hatásaiból részesülnek: juttatások, támogatás, kedvezmények, stb. A negatív oldalát (gazdasági nehézségek, idióta törvények, korrupció, munkanélküliség, xenofóbia, kilátástalanság, pofátlan hazudozás és még sorolhatnám) vagy nem is érzik, vagy nincs rájuk semmilyen hatással, így aztán zavar ha ugyanannyi joguk van választani mint nekem. Ez viszont nem a határon túli magyarok ellen szól hanem a kormány ezen intézkedése ellen. A baloldalt meg ne keverd össze a gyökerekkel. 18L

2016. júl. 24. 15:09
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
5 milliárd forint aprópénz a költségvetéshez képest. 100-szor ennyit is simán ellopnak évente.
2016. júl. 24. 15:49
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha a politika pro és kontra leszállna rólunk, és inkább az oktatásban, mint a politikában tematizálnának minket, előrébb lennénk egymás megismerése szerint.

Sajnos az egyik oldal alsóbbrendűnek, a másik oldal pedig felsőbbrendűnek próbál minket beállítani, néha egymást akarván ellensúlyozni, de valójában egymást hergelve. Így az egyik véglet provokálja ki a másikat, mi pedig passzív áldozatai vagyunk az egésznek, ami valójában belpolitikai játszma és acsarkodás.

Jobb volna a politikából kivonni, az oktatásba viszont hangsúlyosabban beemelni a határon túli magyarokat.

Odáig kellene eljutni, hogy megismerjenek bennünket, ne pedig csak a saját pozitív vagy negatív előítéleteiket ismerjék és ismertessék.

Még hosszú az út odáig, hogy egyszerűen elfogadjanak egyenrangú magyarnak (nem románnak, de nem is übermagyarnak, magyaraköbönnek), és ez csak oktatással, ismeretterjesztéssel érhető el...

2016. aug. 21. 04:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!