Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A "balliberálisok" vagy, hogy...

A "balliberálisok" vagy, hogy szokták őket nevezni, miért utálják a határon túliakat?

Figyelt kérdés

A 2000-es évek elején költöztünk Erdélyből Magyarországra, előbb Szolnokra, aztán Budapestre.

Volt már jó pár kis összetűzésem emiatt.

Például, egy olyan középkorú bácsi azt mondta nekem, "én biztos Orbán embere vagyok, menjek haza Romániába".

Még szerencse, hogy nem vagyok az a fajta, aki az ilyesmit komolyan veszi.

Pedig mondhattam volna neki, hogy vén kommancs,áruló...stb stb

A fiatalabb generációnál, akik velem egyidősek vagy fiatalabbak, ők normálisak.

Akik rendszerváltás előtt tanultak, ők nagyon tudatlanok.

45 évesről is kérdezte már, hogy, hogyan tanultam meg ilyen jól magyarul.

Érdekes módon annyi esze nem volt, hogy a nevem is magyar, akkor valószínűleg az anyanyelvem is.

Sohasem szavaztam még a Fideszre, de a baloldalra sem fogok, az bizti.

Szerintem, ezek az emberek azok közé tartoznak, akiket sokan "balliberálisoknak" hívnak.

2016. júl. 24. 10:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
22%

Az idősek a Kádár-rendszerben nőttek fel, amikor még nem tanították a Trianoni békediktátumot és az elcsatolt magyarokat, ezért ők nem tudják, hogy a határon túl is élnek magyarok Romániában, Szlovákiában, Szerbiában. Ez egész egyszerűen kimaradt az életükből.

Ennyi. Ez ilyen egyszerű.

2016. júl. 24. 10:17
 2/18 anonim ***** válasza:
14%
Apám például 2008-ban, 47 évesen kérdezte meg tőlem, hogy mi az a "Trivanon", amit folyamatosan hallani a Kárpátia számaiban.
2016. júl. 24. 10:21
 3/18 anonim ***** válasza:
19%
Csak tudnám, hogy mi a hiba az 1-es válaszommal, ami miatt 0%-on áll...
2016. júl. 24. 10:33
 4/18 anonim ***** válasza:
92%

Tanultam Trianonról, vannak barátaim Erdélyben, jártam is ott. Nem az emberekkel van bajom.

Azzal van bajom, hogy szavazati jogot kaptok egy olyan országban, ahol nem éltek, nem adóztok, a döntés nem befolyásolja az életeteket. (igen, nyilván rád ez nem vonatkozik, aki itt élsz). Hogy a határon túli magyar gyerek pénzt kap iskolakezdésre, az itteni meg semmit... Tudod, fizetni a bérem harmadát az államnak, hogy aztán ott kinn költse el, miközben én magánrendelést fizetek, hogy a mellrákom időben kiderüljön - vérlázító. ÉS nem, tényleg nem az emberekkel van baj, hanem a rendszerrel. Az becsület kérdése, hogy ott kint ki az, aki él a lehetőséggel, hogy beleszóljon valamibe, amihez nincs köze. De ha megéri neki beleszólni, meg fogja tenni :(

2016. júl. 24. 10:36
 5/18 anonim ***** válasza:
98%
"Szerintem, ezek az emberek azok közé tartoznak, akiket sokan "balliberálisoknak" hívnak." Talán ez is oka, hogy nem találod meg a hangot az emberekkel. #4 kommentjét olvasd figyelmesen!!!
2016. júl. 24. 10:55
 6/18 anonim ***** válasza:
88%
A 4-es tökéletes választ adott!
2016. júl. 24. 10:57
 7/18 anonim ***** válasza:
84%

"Csak tudnám, hogy mi a hiba az 1-es válaszommal, ami miatt 0%-on áll..."

Valószínűleg az hogy nettó ostobaság.

2016. júl. 24. 11:13
 8/18 anonim ***** válasza:
50%

# 4/7 Időpont ma 10:36

Ott a pont!

2016. júl. 24. 11:14
 9/18 anonim ***** válasza:
2%
Nem tudtam, hogy a külhoni gyerekek pénzt kapnak Magyarországtól. Szerintem minimális lehet a külhoniaknak juttatott pénz. A szavazati súlyuk szintén minimális, sokkal kisebb, mint a magyarországiaké. Szerintem a ballibek egyszerűen irigy, rosszindulatú emberek, ezért utálják a nemzeti összetartozást és ekéznek mindenkit, és nem is értik a nemzeti összetartozás fogalmát, nincs meg hozzá a lelki világuk.
2016. júl. 24. 12:09
 10/18 anonim ***** válasza:
87%
Az a bajom hogy több joguk van mint egy magyarnak. Tönik őket támogatásokkal is csak nem értem mivel különbek azoknál akik a hazájukban élnek itt adóznak ezt a társadalmat gazdagítják a tudásukkal nem pedig egy másik országot.
2016. júl. 24. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!