Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán régen ellenezte az...

Orbán régen ellenezte az egykulcsos adót, most miért vezette be?

Figyelt kérdés

Orbán azt mondja, hogy érdekegyeztető politikát kell folytatni, és nincs olyan gazdaságpolitka, ami a gazdagnak árt, a szegénynek kedvez és sikeres. Ezzel SAJÁT MAGÁNAK MOND ELLENT, mert 1998 és 2002 között EGYKULCSOS ADÓ VOLT MAGYARORSZÁGON és úgy értünk el sikereket! 1998 és 2002 között úgy gondolta, hogy a gazdagokat nagyobb SZJA százalékkal kell adóztatni, most meg úgy gondolja, hogy egyforma százalékkal!

2009-ben Orbán egy beszélgetés közepette azt mondta, hogy nem híve az egykulcsos adónak, de többször is kifejtette, hogy többkulcsos párit, és talán még azt is mondta, hogy az egykulcsos az szegény-ellenes....

Orbán politikájának a lényege, hogy minél többet keresel annál jobban jársz, régen ennek az ellenkezőjét tette....

ENNYIT VÁLTOZOTT VOLNA?????

2016. júl. 23. 23:40
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:

az adókulcs pont hogy csökkent!

az igazságtalan és bürokratikus adójóváírást vezették ki

a tényleg minimálbéren élők jártak rosszabbul, de ők is havi 2 zakó borsó árával, amit egyébként a minimálbér emelésével korrigáltak

senki nem járhatott rosszabbul 10 ezer forinttal

egyszerűen matematikai képtelenség

aki ezt mondta az hazudott

2016. júl. 24. 01:29
 22/52 A kérdező kommentje:
És én barom még mindig FIDESZES vagyok, igaz eddig azt is elhittem, hogy zöld az ég, de most már jóval kritikusabb Fideszes vagyok!!!
2016. júl. 24. 01:29
 23/52 anonim ***** válasza:

" hogy kimondja, hogy a szegényeken kell a legjobban segíteni,"

biztos ezért adott ki a baloldal egy sivalkodást, hogy ne merészeljen a fidesz csökkentetni a létminimum számításán

hiszen akkor kiderülne, hogy hányan élnek ténylegesen a létminimum alatt...

2016. júl. 24. 01:30
 24/52 A kérdező kommentje:

"a tényleg minimálbéren élők jártak rosszabbul, de ők is havi 2 zakó borsó árával, amit egyébként a minimálbér emelésével korrigáltak

senki nem járhatott rosszabbul 10 ezer forinttal

egyszerűen matematikai képtelenség

aki ezt mondta az hazudott"

Ez ugye most vicc akart lenni? A bőrén tapasztalta,nem a szomszéd mondta, menyasszonyom édesapja! Nem mindenkit érintett a kompenzálás!A Fidesztől pár éve ezért párolt el pár száz ezer ember!

2016. júl. 24. 01:32
 25/52 A kérdező kommentje:

"az adókulcs pont hogy csökkent! "

Kinek? kINEK az érdekében csökkent? Az MSZP alatt a minimálbéres nem, vagy alig fizetett adót, aki meg keres 7-800 ezret vagy többet, az brutálisan jól járt...

2016. júl. 24. 01:33
 26/52 A kérdező kommentje:

Kérdeznék valamit: Szerinted lehet úgy politizálni, hogy hozok egy intézkedést, ami mindig mindenkire vonatkozik, és egy olyan elv alapján mozog, hogy minél többet keresel, annál jobban jársz???

Te 300 ezret az még oké, őket segítsük, de TE az adórendszerrel spóroltál X forintot, aki 1 millát keres, az meg nálad sokkal jobban járt...Ez nem igazságos!

2016. júl. 24. 01:38
 27/52 anonim ***** válasza:

és ugyan hogy jött ki ez a 10 ezer ft mínusz?

itt mindig el szoktak akadni a hőzöngők... egyszerűen nem jöhetett ki

2016. júl. 24. 01:43
 28/52 anonim ***** válasza:
és ugyan ki a fene keres ebben az országban 1 millát? a multik felső vezetői? üldözd hát el őket
2016. júl. 24. 01:44
 29/52 Shan-Yu ***** válasza:

Orbán sose volt híve az egykulcsos adónak, de amilyen állapotban az ország 2010-re lett, ő se látott más kiutat.

Mellesleg az én családom (a középréteghez tartozunk) igen jól járt az új adózási rendszerrel, és nem találkoztam még olyannal aki rosszul járt volna... kivéve a felső tízezer, mert ők most nem tudják átcsúsztatni magukat egy alacsonyabb kulcsba!

2016. júl. 24. 01:44
 30/52 A kérdező kommentje:

" és ugyan hogy jött ki ez a 10 ezer ft mínusz?

itt mindig el szoktak akadni a hőzöngők... egyszerűen nem jöhetett ki"

Nézel politikát? Tudod mekkora volt a felháborodás amikor ezt bevezették? NYILÁN nem az háborodott fel, aki jól járt, de ha akkor néztél parlamentet, és véleményeket, akkor hallhattad.

Mivel családon belül van ez a 10 ezer mínusz havonta, ezért ez nem mendemonda, nem hallottam idegentől....

Úgy jött ki, hogy Orbán kompenzálta a cégeket, munkaadókat, hogy a minimálbéresek ne járjanak rosszul, volt valami pályázat talán, nem tudom pontosan, de azt igen, hogy ez nem mindenhol jött össze! De különben is, nem azért volt erre szükség, mert ő vezette be az egykulcsos szját? Ha maradt volna a régi, akkor nem lett volna erre szükség.

2016. júl. 24. 01:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!