Miért baj az, ha szeretek magyar lenni? Miért lett divat utálni a saját népünk?
Néha ha problémám van biciklizek 50 kilométert, kiülök egy domb tetejére, gyönyörű a táj, csendes minden, boldogság fog el és örülök hogy magyar lehetek, magyar honban élhetek!
A pénz nem minden, lehet az embernek sok pénze, ha nem érzi otthon magát! Magyarul beszélnek körülöttem, magyar kenyeret eszek, az erkélyemen paprikát és paradicsomot termesztek, boldogan élek a hazámban!
Adhattok nekem 4-5x ennyi keresetet is, én akkor is inkább itthon maradok! A gyerekemnek kartonpapírból és szövetből csinálok mini kressz pályát karácsonyra, hogy tudjon a játék autóival játszani rajta, a feleségem köt neki pulcsit! Lehet hogy nincs sok pénzünk és néha nincs mit enni, de boldogak vagyunk és szeretjük egymást és otthon vagyunk és ennek örülünk! Egymásnak örülünk nem a pénznek!
Nagymamáink, ükmamáink a háború alatt tudtak gyereket nevelni, nem rinyáltak milyen rossz nekik, pedig sokkal rosszabb sorsuk volt, de ők nap mint nap tették a dolgukat, amikor gazdasági világválság volt, és egyik napról a másikra annyira felment a kenyér ára, hogy egy havi fizetésből sem lehetett megvenni, akkor sem siránkoztak, nem érdekelte őket, hogy rádió is csak 2 van az utcában! Nem érdekelte őket, hogy rossz a sorsuk, mégsem hasonították magukat Afrikához, küzdöttek, ők szebb jövőt akartak a gyerekeiknek! Büszkék voltak arra, hogy magyarok!
Ha a világháború során képesek voltak összeszedni magukat az emberek és éhínység, rossz körülmények között képesek voltak gyereket nevelni, szerető családként összefogni a rossz időkben, akkor mit nyavajgunk hozzájuk képest! Arany életünk van!
ű
Tenni kéne! Cselekedni, hogy jobb legyen a hazánk! Attól hogy a homokba dúgjuk a fejünket, és folyamatosan csak a vezetőinket hibáztatjuk, még nem lesz jobb semmi! Mi vagyunk Magyarország lakossága, mi alkotjuk Magyarországot! Mi határozzuk meg mi lesz a jövőnk! Ha mi ezt szeretnénk, siránkozni folyton, önmagunkat gyalázni, akkor ezek maradunk, Európa pöcegödre!
Ébredjetek fel végre és siránkozás helyett cselekedjetek!
honnet veszed hogy baj? mondta neked ezt valaki ?
mindenki ugy es ott erzi magat magyarnak ahol akarja.
en 30 eve mas orszagban elek soha nem mennek el innet regota allampolgar vagyok itt de senki elott nem tagadtam hogy magyar vagyok, a barataink szeretik a magyar eteleket amiket fozunk nekik, meg a kakadumat is ket nyelven tanitottam beszelni, magyarul meg angolul. rengeteg magyar konyvunk van , herendi porcelain kalocsai himzes es buszke vagyok rajuk mmert szepek es ertekesek.
de Mo on mar nem tudnek es nem is akarnek elni, es igen latogatoba sem jarunk haza. de ettol meg azt hogy magyar szarmazasu vagyok nem tagadom meg.
"Lehet hogy nincs sok pénzünk és néha nincs mit enni, de boldogak vagyunk "
Gratulálok, erre az életre érdemes volt gyereket nemzeni. Amikor a gyerek sír az éhségtől biztos nagy lehet a boldogság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!