Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldal szerint miért ér...

A baloldal szerint miért ér kevesebbet a munkám, ha átlag havi 100-120 órát túlórázok, és emiatt jobban keresek?

Figyelt kérdés
Azt a magyarázatot szoktam hallani, hogy csak az x bér feletti kereset után van magasabb adó a több kulcsos adórendszerben, az alatt ugyan annyi, de ez nekem pont a túlóráimat érinti! A környezetem többsége kegyetlen magas óraszámban túlórázik, hogy egy picit jobban éljen, rengetegen 12-14 órákat dolgoznak egy nap, hogy jobb anyagi biztonságban tudja felnevelni a gyerekét, sokan havi 30-40 ezer forintért hatalmas felelősségeket vállalnak, nevetséges plusz összegekért akár hajnali 3 kor is felhívnak minket, ha gond van! Emellett a másik embernek kiesik a kezéből a villáskulcs, amikor vége a műszaknak, nem hajlandó felelősséget vállalni, mert az túl nagy teher lenne számára, nem hajlandó plusz kiegészítő pénzért túlórát vállalni, helyette hazamegy megbontja a sörét betesped a tv elé és elkezdi anyázni azokat, akik picit is törekszenek arra, hogy jobb keresetük legyen, és követelik a nagyobb fizetést a mi kárunkra! Tényleg kevesebbet ér az a munka, amit én pluszban dolgozok hozzá képest? Tényleg még ennél a nevetséges összegnél is kevesebbet ér pluszban az, hogy felelősséget kell vállalnom, és rajtam csapódik le minden? Ha ő nem végez megfelelő munkát én meg igen, akkor is engem vesznek elő! Hol itt az igazság??

2016. júl. 15. 14:13
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
#20:Ne haragudj,de szerintem ez hülyeség.Tavaly,mikor elértem a 300órát,szóltak a "munkaügyről",hogy ennyi volt. Pedig én is vállaltam volna önként,meg sokan a cégnél,de az mtk-ba ütközött volna.
2016. júl. 16. 07:17
 22/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, az adó független attól, hogy a munkád mennyit ér. Attól függ, hogy mennyit lehet beszedni.

Adókat be kell hajtani, abból (is) van az államnak bevétele. Behajtani meg azon lehet, akinek van. A keveset keresőtől (még arányosabban is) kevesebbet lehet behajtani, a jobban keresőktől (direkt nem írom, hogy a gazdagoktól, de azért a minimálbéresnél gazdagabbaktól) többet.

Szóval nem ér kevesebbet a munkád, ha egy bizonyos sáv felett keresel, de a közöshöz nagyobb arányban kellene hozzájárulnod (a többkulcsos adót támogatók) szerint.

Azért, mert tőled még el lehet venni, a minimálbért keresőtől meg már nem. Azért, mert neked legfeljebb nem 3 fabatkád lesz a pluszmunkából hanem 2, a minimálbéresnek meg esetleg nem eszik a gyereke ha jobban adóztatnák.

2016. szept. 11. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!