Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldal szerint miért ér...

A baloldal szerint miért ér kevesebbet a munkám, ha átlag havi 100-120 órát túlórázok, és emiatt jobban keresek?

Figyelt kérdés
Azt a magyarázatot szoktam hallani, hogy csak az x bér feletti kereset után van magasabb adó a több kulcsos adórendszerben, az alatt ugyan annyi, de ez nekem pont a túlóráimat érinti! A környezetem többsége kegyetlen magas óraszámban túlórázik, hogy egy picit jobban éljen, rengetegen 12-14 órákat dolgoznak egy nap, hogy jobb anyagi biztonságban tudja felnevelni a gyerekét, sokan havi 30-40 ezer forintért hatalmas felelősségeket vállalnak, nevetséges plusz összegekért akár hajnali 3 kor is felhívnak minket, ha gond van! Emellett a másik embernek kiesik a kezéből a villáskulcs, amikor vége a műszaknak, nem hajlandó felelősséget vállalni, mert az túl nagy teher lenne számára, nem hajlandó plusz kiegészítő pénzért túlórát vállalni, helyette hazamegy megbontja a sörét betesped a tv elé és elkezdi anyázni azokat, akik picit is törekszenek arra, hogy jobb keresetük legyen, és követelik a nagyobb fizetést a mi kárunkra! Tényleg kevesebbet ér az a munka, amit én pluszban dolgozok hozzá képest? Tényleg még ennél a nevetséges összegnél is kevesebbet ér pluszban az, hogy felelősséget kell vállalnom, és rajtam csapódik le minden? Ha ő nem végez megfelelő munkát én meg igen, akkor is engem vesznek elő! Hol itt az igazság??

2016. júl. 15. 14:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

kamugeza987

Csak nem veszed figyelembe, hogy SZJA-ból a költségvetés számára csak egy kisebb összeg folyik be, a legfontosabb adóbevételt mér régóta az ÁFA adja, ha jól emlékszem ötször akkora bevétele van az államnak forgalmi adóból mint SZJA-ból.

Nem is lenne nagyon mit kikompenzálni! Miért, ami most van, az jobb? Hogy progresszív adó helyett 5%-os ÁFA kulcsokat hoznak be szép lassan az alapvető fogyasztási cikkekre? Ez úgyanúgy progresszív adózás, csak ezzel a buta embereket így be lehet csapni. A progresszív adózás célja az, hogy több pénzt hagyjon az alacsony jövedelműeknél, ha valakinek kisebb a fizetése arányaiban többet költ élelmiszerre, az élelmiszerek ÁFÁ-ját több lépcsőben 5%-ra leviszik, ugyanott vagyunk!

Egyébként én nyitott vagyok erre is, más kérdésnél már leírtam, hogy felőlem maradhat a flat tax, csak akkor mellé legyen szépen tulajdonadó meg differenciált ÁFA, ha ettől a sok "adóproli", aki imádja az egykulcsost jobban érzi magát, hát felőlem érezze magát jobban, de akkor engedja meg, hogy más címen annyit szedjünk be tőle mintha lenne progresszív adózás.

2016. júl. 15. 14:55
 12/22 anonim ***** válasza:

#10 ezt nem tudom honnan szedted!

A törvény így szól:

"A munkáltató nem élhet vissza jogaival, aránytalan sérelmet nem okozhat munkavállalóinak. A korlátlan túlóráztatás szabályellenes, egy évben ugyanis teljes napi munkaidő esetén összesen 250 óra rendkívüli munka rendelhető el, valamint 12 óránál hosszabb ideig senki sem köteles egy nap dolgozni (kivéve a készenléti munkakörökben foglalkoztatottakat)."

Nem ennyit vállalhat, hanem ennyire kötelezhető maximum, ráadásul a napi 12 óra sem vonatkozik ilyenkor, gondolom a hajnali 3-kor fel lehet hívni abból következik a készenléti munkakör!

2016. júl. 15. 14:59
 13/22 anonim ***** válasza:
60%
Az egészből egyet nem értek. Miért nem az zavar, hogy rengeteg túlórával tudsz csak eleget keresni. Addig meg nincs értelme a sávos adóról beszélni, még be nem vezetik újra. Most csak szóbeszéd, röpködő számokkal, ami ugye semmit nem jelent. Különben, egészségedre a sok túlóra, több nyugdíj marad nekem. Mert tudod, büntetlenül nem nyúzhatod magad a végtelenségig.
2016. júl. 15. 15:00
 14/22 anonim ***** válasza:
66%

ma 14:55

Szerintem egyáltalán nem ugyan az, a több kulcsos adóval mindenkinek többet kell fizetnie, akinek picit is magasabb az élet színvonala, vagy teszem azt még csak nem is magasabb az élet színvonala, de a keresetéhez mérten több gyereket vállalt.

Pl két szülő, akik képezték magukat, 5 évet tanultak, hogy jobb életet tudjanak a gyerekeiknek biztosítani, magasabb beosztásban vannak, ők többet adóznának %-ban is, miközben lehet, hogy a 3 gyereküknek ugyan úgy gondot jelent megvenni a kaját, mint a szakmunkásnak, akinek esze ágában sincs gyereket vállalni és a keresetéből saját magát tartja csak el.

Abban az esetben, ha valaki jól keres és luxus cikkekre költ, pl indokolatlanul drága autóra, iphone-ra, 160cm-es ultra hd tv-re, az az ember szerintem morálisan sokkal inkább kötelezhető magasabb teher vállalásra, mint az, aki a magasabb keresetéből próbál pelenkát és baba tápot venni a 3 gyerekének! Szerintem hatalmas különbség van a kettő között.

2016. júl. 15. 15:11
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem meg inkább nyissunk egy kaput a Burning Legion-nek és ők majd felszámolják minden problémánkat.
2016. júl. 15. 15:14
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem értem miért lenne fontos kérdés! Mondtam, az is zavar, hogy kegyetlen sokat kell túlóráznom, ahhoz, hogy el tudjam tartani a családom, ettől még ha a baloldal hatalomra kerül, nem számíthatok magasabb jövedelemre, cserébe még a munkám is jobban meg lenne adóztatva, mint ahogy régen is volt! Nem értem mit Nem értesz ebben!
2016. júl. 15. 15:16
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"Sőt régen volt adójóváírás is, ami azt jelentette, hogy évente 800.000Ft-ot adómentesen kereshettél meg. Most ilyen nincs."

800.000/12 hónap=66ezer

magyarul a minimálbéresek SEMMIT nem adóztak, cserébe aki 140 ezer felett keresett, annak a többlet keresetén dupla akkora adó volt! Hát köszönöm ilyen áron nincs szükségem évi 800.000-es adó jóváírásra, gyakorlatilag mindenki, aki 140 ezer ft felett keresett többlet terhet vállalt azért, hogy a minimálbéresnek semmi adó terhe ne legyen!

Ez jelenti a gazdagok progresszív adóztatását? Ne nevettess már! 1.7milliós éves kereset alatt senkinek nem szabadna lennie, nem hogy efelett kéne pluszban adóztatni -.-

2016. júl. 15. 15:22
 18/22 anonim ***** válasza:
57%
Az a helxzethog ugyan az MSZP idején is kellett túlórázni jobb pénzért, de kevesebbet mint most, ugyanannyiért. Ez nem kihagyható szempont gyerekeim ha a baloldalt a jobbhoz vesszük ..
2016. júl. 15. 18:21
 19/22 anonim ***** válasza:
De egyáltalán,hogyan lehet havi 100-120 órát túlórázni,hivatalosan?
2016. júl. 15. 20:46
 20/22 A kérdező kommentje:
Önkéntesen szabad 120 órát túlórázni, sőt ha vissza olvasol régebbi cikkeket, rájössz, hogy csomó orvos azért hagyta ott a kórházakat, mert 250-300 órás munka hónapok voltak folyton, és nekik ráadásul még kötelező is, önkéntesen annyit dolgozhatsz amennyit akarsz vagy lehetőséged van rá, a munka adó van korlátozva évi 300 óránál, hogy ne fordulhasson elő, hogy valakit kirúgnak, ha nem túlórázik látástól vakulásig
2016. júl. 15. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!