A baloldal szerint miért ér kevesebbet a munkám, ha átlag havi 100-120 órát túlórázok, és emiatt jobban keresek?
kamugeza987
Csak nem veszed figyelembe, hogy SZJA-ból a költségvetés számára csak egy kisebb összeg folyik be, a legfontosabb adóbevételt mér régóta az ÁFA adja, ha jól emlékszem ötször akkora bevétele van az államnak forgalmi adóból mint SZJA-ból.
Nem is lenne nagyon mit kikompenzálni! Miért, ami most van, az jobb? Hogy progresszív adó helyett 5%-os ÁFA kulcsokat hoznak be szép lassan az alapvető fogyasztási cikkekre? Ez úgyanúgy progresszív adózás, csak ezzel a buta embereket így be lehet csapni. A progresszív adózás célja az, hogy több pénzt hagyjon az alacsony jövedelműeknél, ha valakinek kisebb a fizetése arányaiban többet költ élelmiszerre, az élelmiszerek ÁFÁ-ját több lépcsőben 5%-ra leviszik, ugyanott vagyunk!
Egyébként én nyitott vagyok erre is, más kérdésnél már leírtam, hogy felőlem maradhat a flat tax, csak akkor mellé legyen szépen tulajdonadó meg differenciált ÁFA, ha ettől a sok "adóproli", aki imádja az egykulcsost jobban érzi magát, hát felőlem érezze magát jobban, de akkor engedja meg, hogy más címen annyit szedjünk be tőle mintha lenne progresszív adózás.
#10 ezt nem tudom honnan szedted!
A törvény így szól:
"A munkáltató nem élhet vissza jogaival, aránytalan sérelmet nem okozhat munkavállalóinak. A korlátlan túlóráztatás szabályellenes, egy évben ugyanis teljes napi munkaidő esetén összesen 250 óra rendkívüli munka rendelhető el, valamint 12 óránál hosszabb ideig senki sem köteles egy nap dolgozni (kivéve a készenléti munkakörökben foglalkoztatottakat)."
Nem ennyit vállalhat, hanem ennyire kötelezhető maximum, ráadásul a napi 12 óra sem vonatkozik ilyenkor, gondolom a hajnali 3-kor fel lehet hívni abból következik a készenléti munkakör!
ma 14:55
Szerintem egyáltalán nem ugyan az, a több kulcsos adóval mindenkinek többet kell fizetnie, akinek picit is magasabb az élet színvonala, vagy teszem azt még csak nem is magasabb az élet színvonala, de a keresetéhez mérten több gyereket vállalt.
Pl két szülő, akik képezték magukat, 5 évet tanultak, hogy jobb életet tudjanak a gyerekeiknek biztosítani, magasabb beosztásban vannak, ők többet adóznának %-ban is, miközben lehet, hogy a 3 gyereküknek ugyan úgy gondot jelent megvenni a kaját, mint a szakmunkásnak, akinek esze ágában sincs gyereket vállalni és a keresetéből saját magát tartja csak el.
Abban az esetben, ha valaki jól keres és luxus cikkekre költ, pl indokolatlanul drága autóra, iphone-ra, 160cm-es ultra hd tv-re, az az ember szerintem morálisan sokkal inkább kötelezhető magasabb teher vállalásra, mint az, aki a magasabb keresetéből próbál pelenkát és baba tápot venni a 3 gyerekének! Szerintem hatalmas különbség van a kettő között.
"Sőt régen volt adójóváírás is, ami azt jelentette, hogy évente 800.000Ft-ot adómentesen kereshettél meg. Most ilyen nincs."
800.000/12 hónap=66ezer
magyarul a minimálbéresek SEMMIT nem adóztak, cserébe aki 140 ezer felett keresett, annak a többlet keresetén dupla akkora adó volt! Hát köszönöm ilyen áron nincs szükségem évi 800.000-es adó jóváírásra, gyakorlatilag mindenki, aki 140 ezer ft felett keresett többlet terhet vállalt azért, hogy a minimálbéresnek semmi adó terhe ne legyen!
Ez jelenti a gazdagok progresszív adóztatását? Ne nevettess már! 1.7milliós éves kereset alatt senkinek nem szabadna lennie, nem hogy efelett kéne pluszban adóztatni -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!