A kommentelők közül ki adna a fiatal kezdő orvosoknak magasabb bért?
Jelenleg a Mo.-i nettó átlagbér 95e körül mozog,emellett vannak olyan helyek, ahol az ügyeleti órabér 20 Ft. Ehhez képest külföldön akár 1 millió Ft-nak megfelelő keresettel bírhatnának.
Ne felejtsük el: az orvos is ember, sokat tanul, hogy másokon segíthessen, DE NEM MINDEN ÁRON. Mire befejezi egyetemi tanulmányait legjobb esetben 24, de akár 26 éves is lehet. Ilyen idősen már reális vágy a családalapítás saját lakás/albérlet. Ám ennyi pénzből, a mai árak mellett nem megy. Ezért sokan elmennek külföldre.
Meg akarjuk-e tartani fiatal, tetterős orvosainkat?
"itthon csak a protekciósokat nyomták felfelé."
ez megint csak nem gazdasági kérdés, hanem korrupciós.
viszont most megszavaztatok 4 évre egy ilyen korrupt bandát aki ezen nem fog változtatni:)
miért nem vállaljátok megérdemelt büntetéseteket?
globalizációnak nem fellegzett be, ahogy a természet törvényei sem múlnak ki...globalizáció csak arra jó, hogy kiderüljön, hol vannak selejtek....a system pedig kitörli őket...ezek örök képlet
Úgy látszik, sikerült felpiszkálnom a kedélyeket...örülök neki. Jó az, ha az ember vitapartnerekre talál.
De inkább térjünk is rá az eddigi válaszokra!
Jómagam végzős orvosis vagyok, édesapám rokkant nyugdíjas, édesanyám pedagógus. Szóval tudom, milyen szegény családban élni. Tudom, milyen az, amikor lemondással teli az élet. Hozzászoktam (magamnak sütök kenyeret, főzök kaját, a pulóvereim több évesek, cipőt újat nem veszek, inkább talpaltatom vagy lyukasban járok...).
Ami a hálapénzt illeti, eddig sikerült tisztességes életet élnem, ezután sem kívánok ezen változtatni. Mellesleg a hálapénz 90%-a a dolgozó orvosok 10%-ának zsebében landol. És ne is beszéljünk olyan szakokról, ahol nem adnak, pl. patológus, altatóorvos, röntgenes...pedig az ő munkájuk is ugyanolyan fontos.
Ami a 20 Ft-ot, ill a milliót illeti, tessék akkor jobban utánanézni (bár én is elírtam, az a 20 Ft 70 Ft):
pártállástól függetlenül:
a 70 Ft-os órabér a 13 perc 55-ik másodpercétől
Svéd fizu:
2006os cikk!!!!
"Nevertheless, a general trend is clear: Estimates of hospital doctors' average annual earnings in 2002 ranged from $35,000 to $56,000 in Germany; $127,285 in Britain; and $165,000 to $268,000 in the US. Swedish hospital doctor salaries were estimated at only $56,000 a year - similar to the German figures."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!