Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem hülye dolog, hogy ideiglen...

Nem hülye dolog, hogy ideiglenes szavazók szavazhatnak az adott település, kerület egyéni képviselőjére?

Figyelt kérdés

Tehát ha én átkérem magamat mondjuk Mosonmagyaróvárra, akkor én szavazhatok a mosonmagyaróvári jelöltekre, úgyhogy semmi közöm Mosonmagyaróvárhoz, és az életemben nem jártam ott.

Nem hülyeség ez, hogy teljesen kívülállóként beleszólok egí adott település választásába?

2010. ápr. 14. 18:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Miért, kedves kérdező, az szerinted igazságosabb lenne, ha az, aki nem tud hazautazni a szavazás napján az állandó lakcímére, az egyáltalán ne szavazzon?

Nagyon sok ember máshol dolgozik, vagy tanul, mint ahol az otthona van. Másoknak (pl. az én páromnak) a családja él máshol, mint ahol az ő saját lakása van. (Nálunk a párom szegedi, az anyukájával közös a lakásuk, és velem, meg a kisfiunkkal él Pesten az én házamban évek óta. Vajon neki nem érdeke, hogy olyan képviselőt válasszon, akinek a munkájával elégedett lehet?)

Nagyon buta dolog mindenbe belekötni. Az egy dolog, hogy idén irgalmatlanul "félreszervezték" az átszavazók szavazásának lebonyolítását, de ettől még minden állampolgárnak joga van leadni a szavazatát.

Én megfordítom a gondolatmenetedet! Mi értelme lenne, hogy azok, akik nem az állandó lakcímük szerinti városban élnek, abban a városban válasszanak maguknak képviselőt, ahol nem is tartózkodnak sosem?

2010. ápr. 14. 19:53
 12/14 anonim ***** válasza:
pont ezen gondolkoztam én is...szerintem egy nagy hülyeség.. de legalább lehet máshol szavazni
2010. ápr. 14. 20:37
 13/14 anonim ***** válasza:

"Arról beszéljünk, hogy milyen jogon szavaz egy kiskunhalasi lakos arra, hogy az én választókörzetemet ki képviselje, amikor életében egyszer járt itt Lccházán."

Egy része ott volt épp (koli, munkahely, kirándulás) másik részét meg oda vitték.

Több helyről hallom, hogy ott voltak tömeges átjelentkezések ahol erősek voltak a szocik. Tehát sejthető,hogy a fidesz volt a kezdeményező, hogy tutira menjen. Aztán lehetne mesélni mi volt vidéki megyékben. Pl. Borsod és környéke.

2010. ápr. 14. 20:59
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen, de valaki épp Lacházán kirándul épp aznap, akkor ne befolyásolja már a lacházaiak négyévi képviselőjének megválasztását.

Kiránduljon a 3 év többi 355 napján!

Igen, a legegyszerűbb megnézni, hogy azokban a körzetekben, ahova sokan átjelentkeztek eredetileg ki volt az esélyesebb, és mennyiben borult fel a papírforma!

Ebből kiderül, hogy ki járt jól ezzel!

2010. ápr. 14. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!