Mi ez a nagy utálat az Angliában élő magyarokkal szemben?
Komolyan nem értem, hogy még ezen is gyűlölködni tudtok. Miért fáj nektek, ha valaki más országban dolgozik, vagy más országba vándorol ki? Saját döntése ott és úgy élni, ahogyan akar.
Ennek ellenére olvasom sok helyen, hogy mennyire örülnek, hogy mennyien besz*pták a népszavazás miatt, és most jöhetnek haza.
Ennyire sok szánalmas h*lye van az országunkban?
És mi azzal a baj ha valaki boldogulni szeretne, de saját hazája nem tudja ezt számára biztosítani? Mi van ha a gyerekének jobb iskolát szeretne, mint ami Magyarországon van? Mi van ha valaki világot szeretne látni, ezért 1-2 évre külföldre költözik, ott él és dolgozik? Mi azzal a baj, ha valaki nyelvet tanulni utazott ki? Mi azzal a baj, ha valaki egyetemre ment ki?
Irigység vagy nem az mindegy, de itt páran otrombák és tiszteletlenek a saját nemzetükkel, azon tagjaival szemben, akik tettek azért, amit megálmodtak. Azért amire vágytak, amire szükségük volt, vagy amit megakartak adni az utódjainak? Belegondoltak ezek az emberek abba, hogy vannak olyan akik kimentek, ott találták meg a párjukat, esetleg még gyermekük lett. És most attól félnek hogy elszakítják őket szeretteiktől? A barátnőjüktől, a barátjuktól, akár a gyermeküktől?
És ők a hibásat, mert jobbat akartak? Komolyan? Hát elnézést, de akkor maradni kellene? Rendben teszem azt, hogy kapok havi 100-at. Nettóban. Ebből 50ezer lakbér. Rezsi. Étkeztetés. Esetleg utazás munkahelyre, ha nem helyben van. TV számla, telefon, internet. Azt hiszem kimerítettem a havi keretet... ennyi. 21 vagyok. Még van előttem jobb esetben minimum 30 év. Még 30 évet töltsek azzal, hogy élek. Élek, de hogy? Épp kijöttem a havi pénzből. Kész. Ennyi. ENNYI volt! És hol leszek 30 év múlva? Talán, ha lesz egy picivel jobban kereső élettársam, igen mert az esküvőre se volna pénzem, lenne 1 gyerekem, akinek sok játékra mondtam azt hogy most nem engedhetjük meg. Letörölném könnyeit, mert sírna, de a legnagyobb szeretettel nevelném. Míg meg nem jön az óvoda és már az idegeim pattanásig feszülnek, hogy tudnék a gyermekemnek szebb ruhákat venni, mint ami a többi gyereken van. Aztán a tankönyvek, osztálykirándulások, még több ruha. A gyógyszerek ára születése óta, mert biztos lenne valami, nehogy az ember legalább a gyereke JÓ egészségének hálát adjon. És a számológép, halomra lehúzgált betűk és számok felett a végén a gyerekre ordítok.
Ezért kéne élnem?
És hol volt az életemben, amit én akartam? Nem akarhatok semmit? Ennyivel kell megelégednem? NEM!
Nemet mondok! Vágyom a tovább tanulásra, a könyvekre, a TV szolgáltatónál a nagyobb csomagra, amin talán érdekesebb csatornák is vannak. Vágyom egy szép ruhatárra, amit ha magamra öltök én leszek és nem az aki a legolcsóbb terméket hordja, mert most erre futotta. Vágyom a saját üzletemre. Vágyom a saját házamra. Vágyom európára, hogy lássam. Vágyom 3< gyerekre. Vágyom hogy jó iskolába járhassanak. Vágyom hogy ne szólják meg iskolában a ruházatukért. Vágyom egy esküre, egy szép ruhában. Vágyom egy autóra. Magamra vágyom, és nem arra, aki kiegyezett azzal, amit a szülei - így is olyan erő árán, amire kevesen képesek - teremtettek neki. Ők sem azt érdemlik, hogy kemény munkájuk gyümölcse egy olyan kompromisszumban éljen, amiben nem boldog, és nem ő.
És mi a amire a legjobban vágyom? Hogy Magyarország adhassa meg mindezt nekem! De ez nem lehetséges. Szóval, egy gerinctelen patkány vagyok? Azért mert elhagynám a hazámat? Igen, önző vagyok, lehet. De hazaáruló? Tényleg?
Inkább én érzem úgy, hogy a hazám árult el engem!
Több h*lye is van mint gondolnád. Gyakori az irigység és a rosszindulat keveredése.
Sajnos a kint élő magyarok között is megtalálható ez a proli réteg, akik itthon épphogy nem haltak éhen, de az állam segítsen mert ez jár nekik. Ez a típus ha kimegy, akkor kint is proli marad és mindenkit szid. Szerencsére akiket én ismerek, azok normálisak.
"És te is ilyen sötét vagy? Neked mitől nagyobb a tudásod mert külföldön dolgoztál?"
1. Mondjuk hogy egy mérnök magyarországon 30-40 éves gépeket pesztrál, amit levetettek a hollandok, buszrendszer nincs benne, csak relék, esetleg 20 év feletti plc-k szimplán 1000 kábellel bekötve, míg németeknél már a profinet is 15 éve létezik, de 10 éve bevett gyakorlat.
Otthon meg még 2008-2009 ben örögtől való techikaként tekintettek rá.
2. A munkák még mindig a nyugat európai cégektől jönnek. Aki mondjuk külföldön élt, talán jobban megérti magát egy némettel/angollal, mint aki csak a Themenből vagy a Building Strategies-ből ismeri a már nem aktuális nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!