Szerintetek miért jobb az MSZP, mint a Jobbik?
Figyelt kérdés
Ha ezek közül kellene választanom, én biztos a Jobbikra szavaznék. Ez nem provokáció akar lenni, de nem teljesen értem, hogy lehet még megbízni az MSZP-ben az elmúlt éveket számítva. Nektek mi a véleményetek? Miért jobb az MSZP?2010. ápr. 13. 17:46
41/54 anonim válasza:
Megint az alapokban nem vagy okés. A 2/3-ot az ország szavazza meg, a nép, nem így van? Akkor demokrácia vagy nem demokrácia? Igen, demokrácia, mert a nép szavazza meg a 2/3-os parlamenti többségét. És itt a pont ebben a kérdésben, nincs mit firtatni róla.
42/54 anonim válasza:
Te még mindig a jelenben vagy, én a jövőben gondolkozok. Tegyük fel, hogy vége a szavazásnak és a Fidesz megnyerte 2/3-addal. EZUTÁN ha akarnak alkotmányt módosítani, a döntés 1 db párt kezében van, egyedül ő dönt, a többi párt véleménye nem számít. Ez szted demokratikus?
43/54 anonim válasza:
És tegyük hozzá, hogy a Fidesz sem kormányzott olyan jól 8 évvel ezelőtt, hogy kizárólagosan a kezébe merném tenni az életem. Az emberek az MSZP-ből való kiábrándultság miatt szavaztak rá, nem azért mert ők a tutik.
44/54 anonim válasza:
Igen, demokratikus, mert EZ A PÁRT KAPTA A LEGTÖBB SZAVAZATOT, HOGY IRÁNYÍTSA AZ ORSZÁGOT! Diktatórikus akkor lenne, ha neked nem lett volna lehetőséged beleszólni abba, hogy legyen-e 2/3-ados többsége. Egyébként van beleszólása, nyomhat nem gombot is a parlamentben, ha kisebbségben van, az megint más kérdés. A Fidesznek a nép adja meg erre a lehetőséget, ezért demokratikus és igazságos. Nem értem miért kell ezt a diktatúrát emlegetni, mert EZ AZ AMIT DEMOKRÁCIÁNAK HÍVNAK. Ha választási csalás történt volna akkor azt mondanám igazad van, de így egyáltalán nincs. Sem most, sem a jövőre nézve.
45/54 anonim válasza:
Én értem, mit akarsz mondani, de te sajnos nem értesz engem :(
A Fidesz 2/3-adát mi választjuk meg demokratikus úton, de onnantól a Fidesz azt csinál az emberekkel amit akar. Ha akarja, akár királlyá is koronáztathatja magát. Tulajdonképpen demokratikusan megszavazzuk a diktatúrát. Szerintem hagyjuk ezt az eszmecserét, úgy látom nem jutunk düllőre.
46/54 anonim válasza:
Hát nem, mert az emberek azért adnak 2/3-ot, mert azt akarják, hogy csak neki legyen beleszólása, ne lehessen keresztbehúzni a számításaikat, az elszámoltatást ne lehessen megvétózni és egyebek. Ez nem a diktatúra megszavazása, ez a bizalom adása.
47/54 anonim válasza:
Te ekkora bizalommal bele mered tenni a kezükbe az életed? És mi van ha olyan törvényt hoznak, ami az elveiddel szemben áll? Visszacsinálni már nem lehet.
48/54 anonim válasza:
Igen, bízom bennük. Nem érdekük tönkretenni, és de vissza lehet csinálni. Ha olyat intézkedést hoz, ami az országnak nem jó, akkor 1 évig lesz kormányon kb. Miért tenne ilyet? Nincs rá oka. Én bízom bennük.
49/54 anonim válasza:
Én eddig bármelyik párban bíztam, bebizonyította, hogy nem alkalmas kormányzásra. Ha több párt dönt egyszerre, akkor legalább egymást ellensúlyozzák, egyik sem mehet el szélsőségekig.
50/54 anonim válasza:
Hát akkor tévedsz :) Meg fogod látni. Bennük bízhatsz :) Nem véletlenül kaptak ennyi szavazatot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!