Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy nagyon...

Miért van az, hogy nagyon sokan elítélik, megvetik az olyan embereket akik konzervatívok, hagyománytisztelők vagy ne adj isten szélsőjobboldaliak?

Figyelt kérdés

Tapasztalataim szerint nem csak a baloldal és a liberálisok ha nem nagyon sok más ember is megveti szinte az egész jobboldalt.

Ha valaki konzervatív gondolkodású akkor általában a liberálisok bigottnak, begyepesedettnek nevezik őket és ódivatúnak mondják az értékeit mint a vallás, hagyományok stb mondván, hogy aki felvilágosult ember az liberális.

Gyakran olvasok ilyeneket és van személyes tapasztalatom.

Gyurcsány nevezte még régebben ósdi, ócska keresztény-konzervatívnak a középosztályt.

De mint mondtam nem csak a liberálisok ha nem az átlag emberek közül is nagyon sokan rossz szemmel az ilyen emberekre.

Vagy ha valaki esetleg nemzeti érzelmű, radikális és ezt bevallja magáról arra is sokan rossz szemmel néznek, turbómagyarnak nevezik, elhatárolódnak.

Aki szélsőjobboldali vagy hungarista(azért így írtam, mert szerintük a hungarizmus a baloldal-jobboldal felett áll) azt pedig nem kell ecsetelni, hogy mennyire elítélik ha pl kimondja, hogy Hitler nem egy szörnyeteg volt stb.

Pl egy barátom kb egy éve skinhead lett és ugye acélbetétes bakancsban, katona nadrágban stb szokott mászkálni és őt is csomóan megvetik, lenézik, furcsán néznek rá és a többi ilyen barátjára iskolában, utcán, munkahelyen stb

Mi lehet az oka annak, hogy elítélik ezeket az embereket, ideológiákat amiket én felsoroltam?

2016. jún. 19. 18:05
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
38%

A "takarodj" abból fakad,amikor elfogy ak az érvek.

A konzervatív ember,mint a kérdező is egyfajta képmutató érveket hoz fel a hedonizmus ellen.

Eleve az egész emberi faj a hedonizmusért él,ez az élete értelme,ha nem akarná élvezni az életet,akkor az nem is lenne élet.

A liberális felvállalja,hogy nem veti meg a hedonista élvezeteket,még a konzervatív titokban csalja sokszor a párját,kifelé meg mutatja a mintapolgárt.

Pont általában a konzervatívok szeretik a nagy társadalmi különbségeket,csak nem tudom miért másért,ha nem a hedonizmus miatt?

Ők támogatják az egykulcsos adót,a gazdagoknak még több jusson,közben meg szerénységre akarnak utasítani mindenkit,képmutatás.

Az emberi természet mindig többet akar,ez független attól,hogy valaki konzervatív vagy sem.

A hedonizmus nem csak a szexben nyilvánul meg,hanem sok dologban,pl amikor a vérkomzervatív családanyának 25 ezer márkás,drága ruhája van ő is a hedonizmust élvezi,hiába nem keefél senkivel csak az ura parancsolójával...

2016. jún. 20. 23:19
 42/43 anonim válasza:
0%
A probléma az hogy a liberálisok szerint egy radikálisabb hazafi (nem feltétlen rasszista) az kirekesztő, ezért kirekesztik. Pedig ez is egy előitélet
2023. ápr. 8. 19:14
 43/43 anonim ***** válasza:
Jujj. Ehhez a kérdéshez még érkeznek válaszok? Erre emlékszem, még 2016-ban is nagyot röhögtem ezen. Értitek, megkérdezi, hogy miért rossz a szélső jobb. :D Teljesen mindegy, hogy szélső jobb, vagy bal. Egyre megy. A normális ember - legyen az szocdem, konzervatív stb. - elítéli ezeket a szenny eszméket.
2023. ápr. 11. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!