Miért érzik sokan úgy, hogy attól lesznek "magyarabbak", ha hazaárulózzák, mocskolják azt, aki nem ért velük egyet Magyarország II. világháborús szerepében, vagy épp a Honfoglalás kapcsán van más véleményen valamiben?
A jobboldaliak értékrendjében a magyar nem csak nemzetet jelöl, hanem erkölcsi tulajdonság is, ezért érzékenyebbek az magyarságot ért kritikákra.
A másik oldal is azért tud meglehetősen hevesen reagálni jobbos hozzászólásokra.
Azért, mert mindenki szélsőségesen gondolkodik és két bitesen.
Ezt ugyanúgy át lehet fordítani a másik irányba is, ezt figyeld:
Konkrétan:aki például le meri írni azt,hogy a magyarországi zsidók deportálásáért,nem kizárólag a magyarok felelősek,az szerintük nyilván csakis "nagymagyarkodó", náci,vagy fasiszta lehet.Vagy aki úgy gondolja,hogy a Honfoglaláskor nem volt üres a Kárpát-medence és nem is kizárólag szláv népek vártak minket tárt karokkal az ugyancsak.Több ezekben a témákban feltett kérdést és az azokra adott válaszokat olvasva meghökkentem kissé,hogy mennyire indulatból vitatkoznak sokan és abszolút nem hagyják magukat a tényektől zavartatni.Sőt,szerintem el sem olvassák a válaszokat,csak nyomják a "piros kezet".
Itt (is) szekértáborok harcolnak. Mindkét kurzusnak meg vannak a maga dogmái és ha valaki akár csak egy főbb pontot is meg mer kérdőjelezni, az már eretnek. Ha az egyik táborból el is indulna valaki a másik felé, hogy érdemi módon beszélgessen, eszmecserét folytasson, adott esetben békejobbot nyújtson, ha kell a sajátjai "vadásszák le".
Most, hogyha én leírom, hogy adott esetben talán mégis van valami közünk a hunokhoz (akár szorosabb is) vagy esetleg fel merészelek tételezni egy olyan meredek eshetőséget, hogy a honfoglaláskor LEHETSÉGES, hogy már ismertük a kereszténységet, akkor meglehet nézni a reakciókat. Nem arra lesz senki kíváncsi, hogy miért mondom ezt, hanem egyből szíriuszi, ősnagymagyar náci vagyok, meg jön a sok "Jézus is magyar volt, mi?" szerű kijelentés.
Ezeket abszolút nem azért mondom, mert magyarabbnak gondolom magam. A magyarság osztályozása egy szűk, hangos és alul képzett (ha úgytetszik proli)rétegre jellemző, amely szintén megvan a maga ellenpárja, ahol a "magyarkodókat" osztályozzák.
Ha pedig egy ember, fennen hangoztatja Trianon jogosságát, adott esetben kárörvend vagy gúnyolódik rajta ne csodálkozzon már azon, hogy úgy gondolom nem képes felfogni az esemény jelentőségét a magyar történelemben és ez alapján azt feltételezem róla, hogy más kevésbé fontos eseményt sem tud normálisan megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!