Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért érzik sokan úgy, hogy...

Miért érzik sokan úgy, hogy attól lesznek "magyarabbak", ha hazaárulózzák, mocskolják azt, aki nem ért velük egyet Magyarország II. világháborús szerepében, vagy épp a Honfoglalás kapcsán van más véleményen valamiben?

Figyelt kérdés
Konkrétan:aki például le meri írni azt,hogy a magyarországi zsidók deportálásáért,nem kizárólag a németek felelősek,az szerintük nyilván csakis hazaáruló, magyartalan,vagy zsidó lehet.Vagy aki úgy gondolja,hogy a Honfoglaláskor nem volt üres a Kárpát-medence és nem is kizárólag "testvérnépek" vártak minket tárt karokkal az ugyancsak.Több ezekben a témákban feltett kérdést és az azokra adott válaszokat olvasva meghökkentem kissé,hogy mennyire indulatból vitatkoznak sokan és abszolút nem hagyják magukat a tényektől zavartatni.Sőt,szerintem el sem olvassák a válaszokat,csak nyomják a "piros kezet".
2016. jún. 6. 23:19
 1/5 anonim ***** válasza:
42%
Mert nekik csak az a lényeg, hogy a velük egy követ fújók lássák, hogy mennyire húde nagyon magyarok. A többi nem számít. A tények pláne nem.
2016. jún. 6. 23:31
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Mert az ilyen emberek általában primitívek és képtelenek érvelni.
2016. jún. 7. 00:07
 3/5 anonim ***** válasza:

A jobboldaliak értékrendjében a magyar nem csak nemzetet jelöl, hanem erkölcsi tulajdonság is, ezért érzékenyebbek az magyarságot ért kritikákra.

A másik oldal is azért tud meglehetősen hevesen reagálni jobbos hozzászólásokra.

2016. jún. 7. 08:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert mindenki szélsőségesen gondolkodik és két bitesen.

Ezt ugyanúgy át lehet fordítani a másik irányba is, ezt figyeld:

Konkrétan:aki például le meri írni azt,hogy a magyarországi zsidók deportálásáért,nem kizárólag a magyarok felelősek,az szerintük nyilván csakis "nagymagyarkodó", náci,vagy fasiszta lehet.Vagy aki úgy gondolja,hogy a Honfoglaláskor nem volt üres a Kárpát-medence és nem is kizárólag szláv népek vártak minket tárt karokkal az ugyancsak.Több ezekben a témákban feltett kérdést és az azokra adott válaszokat olvasva meghökkentem kissé,hogy mennyire indulatból vitatkoznak sokan és abszolút nem hagyják magukat a tényektől zavartatni.Sőt,szerintem el sem olvassák a válaszokat,csak nyomják a "piros kezet".

Itt (is) szekértáborok harcolnak. Mindkét kurzusnak meg vannak a maga dogmái és ha valaki akár csak egy főbb pontot is meg mer kérdőjelezni, az már eretnek. Ha az egyik táborból el is indulna valaki a másik felé, hogy érdemi módon beszélgessen, eszmecserét folytasson, adott esetben békejobbot nyújtson, ha kell a sajátjai "vadásszák le".

Most, hogyha én leírom, hogy adott esetben talán mégis van valami közünk a hunokhoz (akár szorosabb is) vagy esetleg fel merészelek tételezni egy olyan meredek eshetőséget, hogy a honfoglaláskor LEHETSÉGES, hogy már ismertük a kereszténységet, akkor meglehet nézni a reakciókat. Nem arra lesz senki kíváncsi, hogy miért mondom ezt, hanem egyből szíriuszi, ősnagymagyar náci vagyok, meg jön a sok "Jézus is magyar volt, mi?" szerű kijelentés.

Ezeket abszolút nem azért mondom, mert magyarabbnak gondolom magam. A magyarság osztályozása egy szűk, hangos és alul képzett (ha úgytetszik proli)rétegre jellemző, amely szintén megvan a maga ellenpárja, ahol a "magyarkodókat" osztályozzák.

Ha pedig egy ember, fennen hangoztatja Trianon jogosságát, adott esetben kárörvend vagy gúnyolódik rajta ne csodálkozzon már azon, hogy úgy gondolom nem képes felfogni az esemény jelentőségét a magyar történelemben és ez alapján azt feltételezem róla, hogy más kevésbé fontos eseményt sem tud normálisan megítélni.

2016. jún. 7. 10:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért, mert nem tudják, mi az a hazaszeretet, ennek helyére tettek be egy szélsőséges ideológiát, az azt vallókat tekintik magyarnak, aki meg nem velük van, az nem magyar vagy áruló. Nem ők az elsők, akik ezt csinálják...
2016. jún. 7. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!