Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg azt hiszitek, h az...

Dávid kérdése:

Tényleg azt hiszitek, h az adócsökkentésnek csak jó oldala van?

Figyelt kérdés

Úgy értem, a magyar kis- és középvállalkozásnak létfontosságú az adócsökkentés, de ha a dolgozóknak is nagymértékben csökkenne az adója, akkor újabb államadósság-növekedés és válság lenne.

Egyetértetek?

2010. ápr. 13. 01:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Persze, elvégre egy csomó bevétel kiesne. Plusz jönnének az újabb kórház, iskola etc bezárások, összevonások, munkahelyek szűnnének meg.
2010. ápr. 13. 03:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek, de az adócsökkentés eddig azt jelentette, hogy a legmagasabb adókulcsot, vagy adósávot csökkentették. Szerintem az egész adórendszert kéne megváltoztatni. Ezekkel az adócsökkentésekkel a magas jövedelmüek járnak jól.
2010. ápr. 13. 06:09
 3/10 anonim ***** válasza:
a kisembereket megsarcolni hogy a minimálbér semmire se legyen elég valóban jó ötlet...
2010. ápr. 13. 09:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem az adócsökkentésnek csak rossz oldala van....

mert ami ott elveszik,azt behajtják azokon akiken nem nagyon kellene....

2010. ápr. 13. 10:33
 5/10 anonim ***** válasza:

Én csak fokozatosan tudom elképzelni.Már mit pontosan átnézik,hogy mi az a mérték ami mellett nem nő az adósság,fenntarthatók a közintézmények,fizethetők a szociális kiadások.Aztán amikor "visszacsorog"a gazdaságba az embereknél maradt adó,akkor újra,és újra csökkentenének.

De szerintem a kedves "polgártársaim"inkább arra számítanak,hogy hamarosan nagymértékben csökken az adó,és nő emellett a jövedelem,mertháthogy többet tud fizetni a munkáltatója,hiszen már Őt is kevesebb járulék terheli.

Sztem 4 év a hatalmas jólétünkre megint csak kevés lesz...

2010. ápr. 13. 10:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Lehet jo oldala az adocsokkentesnek, ha a kiesett osszeget JO HELYROL (gazdagoktol, ami sajnos eselytelen) potoljak...
2010. ápr. 13. 11:17
 7/10 anonim ***** válasza:
11.17:hát ilyen még nem volt a történelemben...
2010. ápr. 13. 11:27
 8/10 anonim válasza:
AZ adócsökkentéssel rengeteg, most fekete jövedelem kifehéredik, azaz alacsonyabb adók mellett nagyobb az adófizetési hajlandóság. Adócsökkentéssel akár nagyobb bevételre is szert tehet az ország. Meg kell találni azt az adókulcsot, ami mellett az államnak is elegendő bevétele van, és ami mellett az állampolgárok még hajlandók adót fizetni. Gábor, 29 éves közgazdász
2010. ápr. 13. 12:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Gábornak! Amit irtál nagyon szépen hangzik. És igaz is lenne, ha az emberek meg tudnának változni. A mai felfogás mellett én esélytelennek látom, hogy a fekete munka eltünjön, bármennyire is csökkentenék az adóterheket. Ezekkel az adókkal viszont megölik a kisvállalkozókat.
2010. ápr. 13. 17:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként: adócsökkentés->az embereknek valamivel több marad a zsebükben->többet vásárolnak->a gazdaság kezd felélénkülni én ezt így képzelem el
2010. ápr. 13. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!