Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Trianon a magyarok hibája?

Trianon a magyarok hibája?

Figyelt kérdés

A mai nap láttam egy képet a facebookon, ami eléggé nagy népszerűségnek örvendett a kedvelések alapján. Erről a képről van szó: [link]

Én ezt úgy tudom értelmezem, hogy a magyarok saját hibából elbuktak, aztán szidják Trianont, holott ők a hibásak. Nekem ez jött le a képről, de lehet rosszul értelmeztem. Valaki ezen az állásponton van, hogy hülyeség 'Vesszen Trianon!'-ozni, hiszen a magyarok szúrták el, de valaki azon az állásponton van, hogy nem túl fair ez, mert a magyarok nem nagyon akartak háborút, az OMM-ként voltunk jelen a háborúban, és a Habsburgok kényszerítettek bele, hiszen a külpolitikában az ő szavuk volt nagyobb, ők rendelhették el, hogy mikor és kit támadunk meg. Valaki még azt is írta, hogy az akkori kormányfő (?) beszélt is az OMM császárával (nekünk királyával), hogy nem nagyon kellene háborúzni.

Ezek azok, amiket a kommentek alapján elolvastam. Én érdemben nem tudok mit hozzáfűzni, egyik oldalt sem képviselem. Engem csak az érdekel, hogy valaki szofisztikált módon kifejtse a véleményét a fentebb lévő kérdésemre.

2016. jún. 12. 14:44
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Plusz azt senki se veszi figyelembe, hogy a szerbek a románok folyamatosan végeztek Monarchia ellenes propagandát.

Az 1875-ös Pesti Naplóban olvastam, hogy erdélyi iskolában tiltottak be olyan román tankkönyvet és térképet, ahol Magyarország örökös tartományként van feltüntetve és Erdélyi pedig Románia része. Persze ezeket senki se említi meg..

2016. jún. 13. 16:12
 22/22 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj, hogy eebben a témában az interneten nem éri meg vitatkozni, amikor ilyen furucos meg wikipédiás cikkekkel dobálódznak (rengetegszer próbáltam, hidd el, mindig én voltam a mocskos liberális bérenc, aki nem is magyar... mindezt persze ótvar helyesírással és a régi magyarország-térkép ismeretének teljes hiánya nélkül). A legtöbb ilyen elvakult nagymagyarral nem éri meg vitatkozni. Van erre egy nagyon jó módszerem, aki ezen átmegy, az tényleg tud érveket felvonultatni és lehet vele értelmesen vitatkozni és nem veszekedni. A kérdés: mi a hiba a nagy magyarország-térképen?
2016. jún. 14. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!