Mi a véleményetek a feltétel nélküli alapjövedelemről?
Igen, naponta kb. ötször kérdezik meg, amiről az egyik oldal elmondja, hogy motiválatlanná teszi az embereket és összeomlik a gazdaság, a másik meg hogy ez tulajdonképpen csak a szociális segélyek más formájú elosztása és óriási segítség lenne a szegényeknek.
Én meg azt írom mindig, hogy próbáljuk ki, és meglátjuk kinek lesz igaza.
A feltétel nélküli alapjövedelem
- egyrészt a mai célzottan juttatott segélyek megszűnésével, és az által, hogy mindenki feltétel nélkül kapná, egyenletesen szétterítené a segélyeket,
- másrészt megszüntetné a segélyekkel való manipuláció lehetőségét, hiszen nem lenne szabály, nem lenne kivétel,
ezért nem hiszem, hogy a bevezetése időszerű lenne.
" Én meg azt írom mindig, hogy próbáljuk ki, és meglátjuk kinek lesz igaza."
Szerintem meg ne ebben a legatyásodott országban kísérletezgessenek először vele!
Svájcban kipróbálhatták volna nagyobb eséllyel, de inkább leszavazták. :)
Baromság. Agymenés. Utópia.
Nemsokára összeomlik az egészségügy, az oktatás a béka sejhaja alatt van, a nyugdíjak már most is csak nehezen tudjuk kifizetni, a feketegazdaság mértéke az egekben, egy ilyen kommunista ökörség végképp gallyra vágná a gazdaságot és sok embernél kicsapná a biztosítékot.
Na nem a közmunkás Józsinál, hanem annál az egy-kétmillió dolgozónál, akik eltartják ezt az országot.
Szerintem, aki nem akar dolgozni, az most sem dolgozik. Aki akar, célja van, az a semmit nem érő, 50 ezres alapjövedelem után is oda tenné magát a munkába.
Viszont azt gondolom, nem kéne bevezetni. A mostani, sok össze vissza segélyből, támogatásból, jóval többet tudok össze szedni, mint az 50 ezres alapjövedelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!