Aki nem a lakóhelyén szavaz, miért teszi?
Persze itt most nem például az egyetemistákra gondolok, akik nem mentek haza, hanem az olyan típusúakra, hogy "átmentünk szavazni Bivalyröcsögére" - mert találkoztam itt az oldalon ilyennel... Az ilyennek mi értelme van?
Nem kötözködni akarok, csak nem értem.
"Énsem tudom mi értelme van." -- Gondolkozzál már!!!
Szavazatmanipuláció!
Az állandó lakhelyeden esélyes a X párt jelöltje a te voksod nélkül is, az ideiglenesen viszont nem, ergo az ideiglenesen +1 szavazat az X párt ottani jelöltjének.
Ilyen egyszerű ;-)
"Énsem tudom mi értelme van." -- Gondolkozzál már!!!
Szavazatmanipuláció!
Az állandó lakhelyeden esélyes a X párt jelöltje a te voksod nélkül is, az ideiglenesen viszont nem, ergo az ideiglenesen +1 szavazat az X párt ottani jelöltjének.
Ilyen egyszerű ;-)
Ez tényleg így lenne, hogy ahhoz a helyhez adódik hozzá ahová kérik az igazolást?
Mert, ha ez tényleg így van akkor elég könnyen kijátszható a választási rendszerünk.
nálunk pl. 4 éve az volt a helyzet, a kedvesem és én már együtt laktunk albérletben Pesten, ami nálam nem volt különösebben érdekes, mert én amúgy is pesti vagyok, de ő vidéki.
a szavazás elött felmerült a kérdés, hogy haza megy-e szavazni, ami egy egész napos program (utazás, plussz a szülőket is illik akkor meglátogatni), vagy kikérjük a papírt és jön velem az én körzetembe (akkor még ez volt a rendszer).
akkor mi úgy döntöttünk, hogy nem utazik haza. volt egy lehetősg és éltünk vele. miért ne tettük volna?
Oké, azt hiszem, rosszul írtam ki a kérdést :)
De a magyarázatban ott van, hogy konkrétan mit szeretnék megtudni. Szóval az, hogy valaki terhe; beteg; dolgavan; nincs pénze hazamenni; két tonna sürgős kihegyeznivaló zab van a fürdőszobájában; etc., az nyilvánvaló, az nem izgat :)
Az érdekel, hogy akinek semmi akadálya nem lenne, hogy a lakóhelyén szavazzon, mégis inkább átmegy máshová, az miért teszi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!