Mi történne, ha a gyilkosokat börtön előtt 1hétig üvegkalitkába lehetne zárni lakóhelyén szégyenszemre?
Ezt úgy nevezik, hogy pellengérre állítják az illetőt. Régen csinálták is, akár napokra kirakták étlen-szomjan a bűnözőket.
Mégsem szűnt meg a bűnözés...
Szerintem hatékon lenne, mert a kutatások szerint nem a büntetés súlyossága, hanem a lelepleződés valószínűsége az elrettentő hatású.
A lelepleződéstől pedig talán csak a nyilvános lelepleződés a hatásosabb visszatartó erő.
A saját lakókörnyezetében kellene "kiállítani".
Szerintem nem lenne annyira hatékony. Aki szándékosan, akár előre megtervezve öl, azt nem hiszem, hogy meghatja, ha tudja, hogy megvetik őt. Ezt ő nem megaláztatásnak fogná fel. A sorozatgyilkosokról olvastam egyszer, hogy nagyon nagy részük pszichopata, teljesen más a gondolkodásmódja, mint a normális embereknek.
A másik dolog, hogy a többi embernek is rossz lenne, hiszen minden nap egy gyilkos mellett járkálnának el, ami engem mondjuk felidegesítene. Az is lehet, hogy félnék tőle az üveg ellenére is. De ha nem, akkor az kb. ahhoz a tehetetlen dühhöz lenne hasonló, amit mondjuk a politikusok iránt érzek néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!