Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi történne, ha a gyilkosokat...

Mi történne, ha a gyilkosokat börtön előtt 1hétig üvegkalitkába lehetne zárni lakóhelyén szégyenszemre?

Figyelt kérdés
Táblával, amire az van írva, hogy "gyilkos". Egy ilyen durva büntetés megoldana dolgokat? Golyóálló üveg mögött kitenni az utcára, mint mobil börtön, az önbíráskodástól hermetikusan elzárva. Lássa mindenki és tanuljon! Persze kiderül úgyis, hogy ki volt az, de nagy elrettentő erő lehet, hogy a gyilkosnak az emberek szemébe kell nézni. Csak egy ötlet, de gondolom a nemzetközi egyezményeink tiltanák.
2011. máj. 5. 23:34
1 2 3
 11/26 anonim válasza:

mivel régen akik bűnöztek, azoknak nem volt más bevételi forrás

olyan viszont ma már nincs, hogy a Lakatos Rodrígó azért ölte meg a szomszédot, mert éhes volt

2011. máj. 6. 00:39
 12/26 anonim ***** válasza:

De szerintem, aki a tettével való szembesülés után nem borzad el saját magától, az nem hiszem, hogy olyan erős bűntudatot tudna érezni. A pszichopatával inkább erre akartam célozni. Hogy nincs empátiás készségük, bűntudatuk, felelősségérzetük stb.

De lehet, hogy neked van igazad. Csak tippekből indulok ki, annyira nem mentem bele a pszichológiába. Biztos, hogy sok tanulmány készült erről a témáról.

Én inkább tényleg a lakók miatt aggódnék. Akármilyen törhetetlen fal választana el egy gyilkostól, a tudat miatt, hogy ott van, ha nem is rettegnék, de eléggé nyugtalan lennék. Aztán a gyerekekre nem tudom, milyen hatása lenne. Nehéz kérdés.

2011. máj. 6. 00:47
 13/26 anonim ***** válasza:
A pellengér nagyon is helyénvaló megoldás lenne, támogatnám. Az orruk előtt ennék meg minden nap egy-egy luxusebédet és vacsorát :)
2011. máj. 6. 02:39
 14/26 A kérdező kommentje:

Pont a gyerekekre lenne a legnagyobb pozitív hatással. Szerintem már egy beszèlő gyerek megérti, hogy a bácsi a kalitkában nagyon-nagyon rossz ember. A gyerekkori beidegződèsek sokkal alapabbak, elemibbek lesznek.

+Egyes kultúrákban, ahol nem szégyen a bűnözés, azzá válhatna. Ha beindulna a kiközösítés egészséges mechanizmusa. Nagyon nagy eredményeket várnék a kalitkától.

2011. máj. 6. 07:57
 15/26 anonim ***** válasza:

nem értek egyet, kedves Kérdező.

Nem az lenne a cél, hogy megszégyenítsék, és ezzel mintegy konzerválják a tudatállapotát a rosszban.

Az lenne feladat, hogy ráébreszteni a bűnöst, rosszat tett, és a következményeit viselni kell, de közben tanuljon belőle, hogy javuljon, hogy akarjon jó lenni, mert megértette, hogy minden tettünknek következménye van.

2011. máj. 6. 08:15
 16/26 A kérdező kommentje:

Jogi egyetemet végeztem, egy nagyon picit értek a büntetőjoghoz.

Nekem úgy tanították, hogy a célok fontossági sorrendben:

1. Prevenció - Megelőzés, többiek elrettentése (legelemibb érdek)

2. Reparáció - Méltányos büntetéssel a társadalom igazságérzetének helyreállítása

3. Rehabilitáció - A bűnös visszavezetése a társadalomba

Tehát az utolsó a gyilkos, aki számít.

2011. máj. 6. 09:18
 17/26 anonim ***** válasza:
napszurast kapnanak
2011. máj. 6. 10:34
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"3. Rehabilitáció - A bűnös visszavezetése a társadalomba" -ezt teljesen megakadályozná

azt sem tartom jónak, hogy gyerekek nézegessék

- a gyerekek, mint a szivacs, mindent magukba szívnak - és nem itélkeznek- de viszont 7 éves korig jobbára utánzással tanulnak

megóvnám a gyerekeket ettől(sajátjaimnál tettem is, és nagyon is érzékenyek lettek a szociálisan)

- kis koravén itélkezőt csinálnának belőle(nem értenék ám a felnőtt moralizáló tanmeséjét hozzá!) és még valahogy utánzás révén rosszat tehet

mint ahogy nagyon káros az agresszív filmek nézése is, hiába van a [felnőtt számára érthető ] morális tanulság- a kép, hang, látvány az érzékein bejutva romboló! és utánozza is

2011. máj. 6. 10:56
 19/26 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb lenne a halálbüntetés.

Az üvegkalitka is pénzbe kerül.

2011. máj. 6. 11:28
 20/26 anonim ***** válasza:
Milyen halálbüntetés? 1 hét kínzás, végtaglevágás, meg hasonlók...
2011. máj. 6. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!