"a bölcsészek pedig sokat köszönhetnek rugalmasságuknak"
tetszik ez a gondolat :D... ha a bölcsész nem talál állást szigorúan a szakterületén még mindig pucolhat WC-t is, hiszen erre is alkalmas ógörög és latin nyelvű szövegek fordításán kívül
a cikk egyébként a nettó átlagfizetésről szól, ami nem a kezdő bér, különösen nem a gazdaságtudományi és társadalomtudományi képzéseken, ahol nem a diploma a nagy a vízválasztó (mint a műszaki-informatikai képzéseken)
egyébként én sem ma kezdtem a szakmát, már 6-7 éves korom körül elkezdték a pályatanácsadást és a kilátásokat latolgatni, és ezek szerint 20 év alatt nem különösebben változott, hogy aki mérnöki pályára megy sikeres lesz, aki meg bölcsésznek annak felkopik az álla
Bárkinek adott a lehetőség, hogy külföldre költözzön és ott dolgozzon, ha piacképes a tudása. Kolléga kiment és a havi 250k nettó helyett most Ausztriában 2000k nettót (huf-ban) tud FÉLRERAKNI.
Komolyan azt vártátok, hogy ha Magyarország csatlakozik az EU-hoz, majd itt is olyan fizetések lesznek? Ennyire idióták nem lehettek! Az EU gazdasági szervezet, nem jótékonysági intézmény!
Vagy, ahogy mostanában "sokan" szeretnék, hogy beolvadjon minden ország az EU-ba és Egyesült Európai Államok legyünk, szerintetek ezután ugyanolyan jól élnénk, mit a gazdagabb országok?
Ne nevettessetek már, mindig kellenek olyan helyek, ahová le lehet paterolni a szemetet, ráadásul döntési jogunk sem lenne, ha átadnánk a gyeplőt... Szóval vagy megszoksz, vagy megszöksz...
ez mind szép 6-os,csak erről nem volt szó az eu-hoz való csatlakozás népszavazása előtt.
de ettől függetlenül a gazdasági fejlődés lehetősége adott,legalábbis a környező országok nem visszafele fejlődnek. [link]
"el lehet menni külföldre"-nem,itthon kell megteremteni a feltételeit a boldogulásnak.mégis mi a jó anyánkat keresnénk külföldön?mi az ami ott van és nálunk nem lehetséges,nem is kivitelezhető?(szerintem csak troll vagy,esetleg zsidóbérenc.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!