A háztartások fogyasztásával nem akar semmit sem kezdeni a fidesz? (konkrétan azzal, hogy piszkosul csórók vagyunk) KÉP
A visegrádi 4-ek közül utolsóak vagyunk, mint látható.
Esetleg 0%-os vagy negatív kamatú fogyasztói hitel? Több olyan pályázat, ami hűtővásárlásra volt nemrég? Ettől nőne a GDP is gondolom...
A trendből az jön le, hogy mindjárt Románia is beelőz minket. Szégyen...
Irány Norvégia...
sőt van egy még rosszabb hírem
lehet a trendből neked más jött le de a román meki biztos fideszes
úgyhogy ott a bigmac index is csak elméleti :(
# 48/48 Időpont ma 00:47
Igen, én is pont erről beszéltem. Hogy a minimálbér semmit sem mond. Ahhoz a többi kiadást is figyelembe kell venni.
Mik-mak nekünk a statisztika I-II-III valamelyikébe volt beépítve (emlékszik a fene, rég volt), ezért mondok reflexből statisztikát mik-mak helyett. Nézd el nekem.
A BigMac legnagyobb hibája, hogy a meki pl. amcsiban filléres dolog (és nem is viszonyítva mérem, mennyi egy sima sajtburger? 1 dollár? Nálunk kábé kettő, de rég jártam meki felé, kijavíthatsz), és a prolik esznek ott, nálunk meg durvadrága és talán a középréteg tudja megfizetni. Innentől kezdve rossz mérőszám, mert ja, a BigMac az két órányi minimálbér nálunk, de egy kiló kenyérért ők sem dolgoznak többet mint mi...
# 51/52 Időpont ma 00:59
"Ez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy mostantól nem lesznek McDonald's éttermek Romániában, csak annyi változik, hogy az amerikai McDonald's helyett a Premier Capital fogja üzemeltetni franchise-rendszerben az amerikaiak 67 éttermét."
"Magyarországon közel 100 McDonald's étterem üzemel, ezeket jelentős részben franchise rendszerben működő helyi kis- és középvállalkozások működtetik."
Tehát akkor nálunk sincs... :-) De a BigMacIndex egyébként is értelmetlen, lásd előző válaszom.
ez nem a bigmac hibája
a bigmac egy termék, aminek az adott országban való értékesítése független az ottani bérektől
lehetne playstation index is
egyébként azért sem hibája, mert a bigmac nem rosszindulatból drága, hanem azért, mert egyes emberek munkája több értéket állított elő, és te vagy kifizeted vagy nem
azért nem kap a dacia munkás annyit, mint a müncheni, mert a daciara jóval kevesebben lennének kíváncsiak annyiért, mint egy hármas BMW-re
a bigmac index nem értelmetlen
remek közérthető adatsor annak aki nem arra akarja használni, mint a kérdező...
# 54/55 Időpont ma 01:04
Most komolyan azon vagy fennakadva, hogy nevén neveztem? Tőlem hársfavirágvetőmagindexnek is hívhatnák, és eszerinti összehasonlítást csinálnának, nem lennénk vele előrébb.
"egyébként azért sem hibája, mert a bigmac nem rosszindulatból drága, hanem azért, mert egyes emberek munkája több értéket állított elő, és te vagy kifizeted vagy nem
azért nem kap a dacia munkás annyit, mint a müncheni, mert a daciara jóval kevesebben lennének kíváncsiak annyiért, mint egy hármas BMW-re"
Egyáltalán nem erről beszéltem. A BigMac index jelenlegi állás szerint ugyanúgy torzít, mintha az olajjal vagy a vízzel játszanánk el. Ezért nincs értelme.
Nem tudom a régió országaival mi a helyzet, de nálunk "klasszikus" gyorsétteremben (kfc, burger king, meki, subway, stb., nem a kínai...) enni kifejezetten drága lett az utóbbi kábé 15 évben.
Náluk meg nem.
Hogy lehetne bármilyen alapja egy értelmes statisztikának így?
Az állna igazán közel a valósághoz, hogy mondjuk A lakhatás+rezsi hány órai munkából jön ki. De még ez is rettenetesen torzítana. Sajnos nem lehet ilyen könnyen ilyen egyszerű összehasonlítást végezni.
36% Gondolom a bérek vásárlóértékéről beszélsz, csak nem ugrott be a szó :)
Mutatom milyen fényesen állunk:
csúsztass ahogy jólesik!
mutasd be a szlovák eü-t meg a nyugdíjat és a bruttót is!
Bocs; hogy beleugatok, de a bigmek-nél már érdemes lenne azt is figyelembevenni, hogy a szülőhazájában kénytelenek sorra bezárni a mekiket, mert nincs elég forgalmuk. Az ottani csóróknak vagy nem kell -a minősége miatt-, vagy nem tudják a jeggyel megvenni.
Mi meg devizaként nézzük...(?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!