A háztartások fogyasztásával nem akar semmit sem kezdeni a fidesz? (konkrétan azzal, hogy piszkosul csórók vagyunk) KÉP
A visegrádi 4-ek közül utolsóak vagyunk, mint látható.
Esetleg 0%-os vagy negatív kamatú fogyasztói hitel? Több olyan pályázat, ami hűtővásárlásra volt nemrég? Ettől nőne a GDP is gondolom...
A trendből az jön le, hogy mindjárt Románia is beelőz minket. Szégyen...
Irány Norvégia...
"Hát úgy, hogy valakik többet keresnek a háztartásukban, valakik meg kevesebbet..."
Az átlagtól való eltérés, azaz a szórás már más téma. Ezért lenne érdemes a háztartások fogyasztásának a móduszát vagy a mediánját megvizsgálni, azok jobb mutatók mint az átlag. De gondolom gépészmérnökként találkoztál már ezekkel a statisztikai fogalmakkal.
De nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy ahol jobb a háztartások fogyasztásainak a kiadásának az átlaga, ott az életminőség is jobb.
Hisz ha megnézed ezt a statisztikát, nagyjából egy főre jutó GDP szerint vannak egymás felett az országok.
# 43/43 Időpont ma 00:37
Nekem a kérdező képe 404, de ugye azt tudod - mint gépészmérnök statisztikád biztos volt - hogy nem ilyen egyszerű?
Akkor már inkább BigMac index, még az is reálisabb.
"De nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy ahol jobb a háztartások fogyasztásainak a kiadásának az átlaga, ott az életminőség is jobb. "
Nem jobb akkor, ha a társadalmi munkamegosztás alacsony, az újraelosztás nem magas, és nemzeti jövedelem nagy részét az un. "gazdagok" viszik haza, akiknek az életszínvonalát nem igazán kell sajnálni.
NA ez van romániában, ahol az élőmunka értéke annyira alacsony, hogy a Dacia elemeit kézi présekkel alakítják, ezzel arányos a fizetésük is, viszont ugyan úgy vannak ott mérnökök akik hogy ne koccoljanak le, mert szaktudásuk keresett még sokfelé vásárlóerő arányosan megkapják a nyugati bért, és ez olyan jövedelmi egyenlőtlenségekhez vezet, amik a magyarénál sokkal nagyobbak.
Átlag mi? :) Teljesen rendben van az átlag bruttó-nettó magyarországon, csak nem az átlag emberre vonatkozik, hanem adatok sokaságából vont matematikai közép.
Tudod mi a szórás egyébként. Nézd meg a román bérek szórását, azt fogja alátámasztani amit én itt most elondtam 1000. alkalommal is.
A bigmac index pont azoknak van kitalálva, akik soha életükben nem tanultak mik-makot :). (egyébként makró-ban van szó makrogazdasági számokról csak szólok)
a vásárlóerő paritáson vett bigmac pont az élőmunka értékét mutatja meg kisfiam
erről pofáztam
Magyarországon nem ez van? :DDDDDDDD
Pályakezdő villamosmérnök MsC-vel megkapja a nettó 250-et, aki mellette csinálja a minőség-ellenőrzést hazavisz nettó 90-et 3 műszakban.
Néz meg a magyar és a román sormunkás Bigmac indexét...
hány órát kell dolgozni egy bigmacért a Daciánál meg az Audinál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!