Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ehhez? (lent)

Skywatcher90/900 eq2 kérdése:

Mit szóltok ehhez? (lent)

Figyelt kérdés

Személyes meggyőződésem, hogy ha középtávon ismét érdemi országot akarnánk csinálni Magyarországból, akkor (azon kívül, hogy mindent megreformálunk, és normalizálunk) újból létre kéne hozni egy Osztrák-Magyar Monarchia szerű államot. HA (és sajnos a realitás ellene szól, de attól még jó ötlet!) egyesíteni lehetne egy LAZA államszövetségbe (tehát az EU-nál szilárdabb de az USA-nál puhább) Ausztriát, Magyarországot, Szlovéniát, Csehországot, Szlovákiát, Horvátországot -jelenlegi határok lennének a "tagállamok" határai- akkor egy életképes és kb.: 41 millió főt számláló, bőséges nyersanyagforrásokkal (Csehország, Szlovákia), remek agrár-lehetőségekkel (Magyarország), kereskedelemi-tranzitforgalmi szempontból kitűnő, és nem utolsósorban tengerparttal rendelkező ország jöhetne létre!!!

Tisztában vagyok a jelenlegi realitásokkal.

A kérdésem: szerintetek ez JÓ LENNE-E??? SEGÍTENE-E RAJTUNK? Nagyhatalommá válhatnánk?

Na jó, és bónusznak mégis: amennyiben a sajtó és néhány mecénás beállna támogatónak, rá lehetne-e venni ezen országokat a közös jó érdekében egy részleges egyesülésre?

2016. máj. 7. 14:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igen, ezt átgondoltam, és hülyeséget írtam.
2016. máj. 8. 08:50
 12/15 Pro Patria ***** válasza:
Az sokkal fontosabb, hogy változtatni tudsz, ha valamilyen hibára ráismersz.
2016. máj. 8. 12:37
 13/15 anonim ***** válasza:

"Ausztria képes lenne annyi tőkét beleadni a dologba, hogy 5-10 év alatt a kezdeti össz GDP visszaesés visszaálljon a kiinduló pontra"

Az osztrák egy főre eső GDP háromszorosa a magyarnak, a szlováknak és a horvátnak. Ahhoz, hogy 10 év alatt visszaálljon az eredeti szintre ahhoz nálunk évente 11,5%-os GDP növekedésre lenne szükség, ha 5 éves tervben nyomjuk akkor 24,5%-os éves bővülés kell. Ennek te utánaszámoltál egyáltalán? :D

"aztán a megnövekedett munkaerő"

Ha figyeled a híreket, Ausztriában napról napra felmerül, hogy hazaküldenék a beáramló munkaerőt.

" nagy belső piac miatt úgy kilőnénk mint a sicc"

Mivel lőnél ki? Mi olyat tudsz eladni ezen a hatalmas belső piacon, amit a 300 eurot kereső átlag magyar olyan mennyiségben meg tud venni, hogy összehoz egy 15%-os GDP növekedést? :D

"nyersanyag és élelmiszer (nomeg munkaerő!) szintjén akár majdnem önellátóak is lehetnénk"

Ott van korpa megvenni az olasz zöldséget, a nyersanyagot behozatni..

"Középtávon és hosszútávon nagyon is megérné nekik."

Én még olyan matematikai egyenleget nem nagyon láttam, hogy egy kisebb és egy nagyobb pozitív szám átlaga nagyobb legyen, mint a nagyobbé. Pedig te most épp ezt akarok megmagyarázni :D

2016. máj. 8. 15:39
 14/15 A kérdező kommentje:
Akkor ez az állam létrehozhatatlan! Hülyeséget találtam ki. :( Kár. Az utolsó hozzászólónak: köszi, hogy utánaszámoltál! (:
2016. máj. 8. 16:53
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönök minden hozzászólást! Nem számítottam rá, hogy ilyen érdemi és részletes választ fogok kapni, az utolsó pedig konkrétan lenyűgözött.
2016. máj. 8. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!