Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem értik meg az emberek...

Miért nem értik meg az emberek, hogy Magyarországot csak a hungarizmus mentheti meg?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy nagyon sok magyar ember negatív szemmel néz a hungarizmusra és annak megtestesítőjére Szálasi Ferencre.

De miért?

A hungarizmus a nemzetiszocializmus magyar változata.

Alappilérei: nacionalizmus, szocializmus és a kereszténység.

Nagy hangsúly fektetnek a nemzetre, összetartozásra, szociális gondolatra-szegényebb rétegek felemelésére, a keresztény- és hagyományos értékekre egyaránt.

Szálasi Ferencet pedig sokan tömeggyilkosnak és szörnyű embernek tartják.

Miért?

Ő becsületes emberhez illően folytatta a harcot a tengelyhatalmak oldalán egy igazságos világrend kialakításáért Horthyval ellentétben(akinek voltak érdemei, de nem szolgálta nemzet egészét és hazaárulást követett el)

A hungarizmus tudná kihúzni abból a gödörből az országot amelybe a bolsevik és liberális rendszer taszította.

Miért tartják sokan ördögtől valónak ezt az eszmét?

2016. máj. 7. 11:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, pár megjegyzés, miután szerényen eldöntötted a vitát. Robgros sosem meggyőző, de ezt nem tudhatod. Inkább ő kelti azt a benyomást, hogy mindenáron a liberálisok igazát akarja kihozni, függetlenül a realitástól. Hitler nem volt Szálasi mestere, nagyon nem. Nem Hitler teremtette meg a fajgyűlöletet, az már több ezer éve létezett, csak bizonyos népeknek megbocsájtják, míg a fehéreknek nem (lásd mai Dél-Afrika, Közel-Kelet). Nem volt felesleges agresszió visszafoglalni német területeket, megbüntetni a bűnöst, és megpróbálni megállítani a még tízmilliókat meggyilkoló kommunizmust. Szálasi nem volt agresszív politikus. Fél évvel a német bevonulás után, Horthy kiugrásakor lépett csak színre, nem deportálta a zsidókat, csak védekezett a háborúban. Nem a hitleri agresszor tetszik, hanem az igazságszolgáltatás, esetleges önkényes igazságszolgáltatás, az igazság. Szerintem a legtöbb Hitler-fannak ez tetszik. Az agresszió a liberálisok fegyvere volt a vh-ban és azóta a legtöbb nagyobb háborúban (Algéria, Vietnám, Irak, etc.). Nem Hitler döntötte romba Európát, hanem a szövetségesek.

"Az egyetlen amire a gonosznak szüksége van ahhoz, hogy győzelmet arasson, az az ha a jók nem tesznek semmit ellene...." Nagyon naiv vagy, ahogy a filmben is hozzáteszik, a gonosz mindenképpen győz, a jó csak pillanatokig, csak csatákat nyer meg. A fasizmus, hungarizmus, nemzetiszocializmus nagyon nem ugyanaz. A zsidó nem vallás - illetve az is -, de elsősorban egy nép.

2016. máj. 22. 18:10
 42/86 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet hogy a #41/41-es megjegyzés eljesen alátámasztja azt, amit a Hitkert mentegető, és agresszorát(kissebbség mészárlás ) tagadásáról mondok. Viszont azt nem állítottam, h tőle született a fajgyűlölet. De ő tette állammá, államszervezetté, elviirányvonallá. Na szóval így értettem.
2016. máj. 22. 18:29
 43/86 anonim ***** válasza:
100%

Ja :

Az idézet miatt nem gondolnám, hogy naív vagyok. A fasizmus még inkább radikalizálva megkapod a nemzetiszocializmust, ami a hungarizmus alapja. Így értettem a mester szót

2016. máj. 22. 18:31
 44/86 anonim ***** válasza:
50%
A hungarizmus, a fasizmus és a nemzetiszocializmus között nagyon laza a kapcsolat. Ez nem olyan, mint a különböző kommunizmusok, hogy egyként lehet beszélni róluk. És én állok 36%-on, míg mások kétszer ennyin, akikkel vitatkozok (ill. inkább ők velem, mert én mindig a kérdésre válaszolok először, aztán belém kötnek az ilyenek).
2016. máj. 22. 18:42
 45/86 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ebben a fasizmus , hungarizmus, nemzetiszocializmus kérdésben nem értünk egyet. De nincs ezzel semmi baj. Másképp látjuk ezt. Viszont én nem is akarok, de nem is tudok meggyőzni senkit, nem ez a célom, meg enm is eldönteni szerettem volna a vitát, csak véleményt mondtam róla.:D
2016. máj. 22. 19:45
 46/86 anonim ***** válasza:
100%
#41:"Nem volt felesleges agresszió visszafoglalni a német területeket".Mert Németország a 2.vh-ban csak azokat foglalta vissza,ugye?
2016. máj. 22. 19:51
 47/86 anonim ***** válasza:
100%
Itt a pont #46! Erről beszéltem! Ezekről az érvekről! :D
2016. máj. 22. 20:07
 48/86 anonim ***** válasza:
50%
A szövetségesek sem csak az elcsatolt területeket foglalták el, hanem egész Németországot gyakorlatilag máig meghatározva annak arculatát, és fél Európát 50 évre (és ketté, ill. három részre osztották az Anschluss utáni Németországot)... Ja, mellesleg Hitler előtt is ők csatoltak el területeket. De persze Hitler volt a gonosz, mindegy, hogy nem ő kezdte a balhét, és nem is ő fejezte be... Ilyen a libsi logika. 1939-ben kezdődött minden, és 1945. május 7-én ért véget. A többi nem fontos.
2016. máj. 22. 20:28
 49/86 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a "balhét" Hitler kezdte,az viszont igaz,hogy nem ő fejezte be.És hogy a szövetségesek elfoglalták egész Németországot?Naná,mit kellett volna tenniük,megállni a határon?Aki háborút indít az számoljon a vereség esetleges következményeivel.Kettéosztották Németországot?Igen,mert nem igazán volt más választás.
2016. máj. 22. 20:39
 50/86 anonim ***** válasza:
75%
Ismét ott a pont a 71%-osnál! ;)
2016. máj. 22. 20:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!