Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tagadják sokan, hogy az...

Miért tagadják sokan, hogy az LMP az SZDSZ utódpártja?

Figyelt kérdés

Tapasztaltam, hogy sokan alternatívaként tekintenek az LMP-re mert ők még soha sem kormányoztak és adni akarnak nekik egy esélyt.

Nem hiszik el azt, hogy az LMP valójában az SZDSZ utódpártja csak a zöldpolitika/környezetvédelem mögé bújik.

A LMP elnöke Schiffer András 2004-2008-ig a TASZ-nak volt ügyvivője.

A TASZ egy liberális jogvédő szervezet.

Szerintem sokak által ismert.

Schiffer és pártja emellet gyakran reklámozta a Tilos Rádiót és védte a bíróságon őket amikor Sickratman jobboldali politikusok és közszereplők meggyilkolására buzdított.

Az LMP-nek mindig szerves programja volt az antifasizmus:állandóan elítélően szóltak a szélsőjobbról, Jobbikról.

A cigányvédelem is jellemző rájuk.

Schiffer szerint nincs cigánybűnözés.

Emellett a devianciák elfogadása is része a programjuknak: homoszexualítás, drogliberalizáció, bűnözés

Érdemes még megemlíteni, hogy Tamás Gáspár Miklós is támogatja az LMP-t aki annak idején SZDSZ-s volt és tüntetett is egy cigánybűnöző mellett.

Az LMP a migránskérdésben is elég liberális politikát képviselt pl Karácsony Gergely aki megalapította a PM-et ami egy liberális magyarellenes párt.

Itt van a forrás: [link]

Most már elhiszitek, hogy az LMP is egy cionista liberális párt amely az SZDSZ utódpártja?

2016. máj. 2. 17:31
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
nem.
2016. máj. 2. 17:41
 2/28 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert az LMP-nek ciki lenne hogy lényegében ők a fidesz egyik vadhajtása.
2016. máj. 2. 17:41
 3/28 tetro ***** válasza:
92%

Igazából annyi eget rengető butaságot írsz, hogy nem tudom hol kezdjek bele, hogy ne legyen teljesen parttalan az egész.

De kezdjük ezzel:

"Schiffer és pártja emellet gyakran reklámozta a Tilos Rádiót és védte a bíróságon őket amikor Sickratman jobboldali politikusok és közszereplők meggyilkolására buzdított. "

Nyilvánvalóan ez hazugság. Kérlek támaszd alá, hogy Schiffert védte a Tilos Rádiót amikor gyilkosságra buzdítottak.

2016. máj. 2. 17:55
 4/28 anonim ***** válasza:
93%
Amint megláttam, hogy "kuruc.info" már tudtam, hogy hülyeség a kérdés. Főleg, hogy van "holokamu" szekció a weblapon...
2016. máj. 2. 18:06
 5/28 anonim ***** válasza:
6%
Mert az átlagos választók ilyen szellemi szinten állnak, és szeretnének hinni abban a pártban, amelynek a hívei. Hidd el, reménytelen meggyőzni őket. Mindenki más tudja, hogy SZDSZ 2, csak ők nem.
2016. máj. 2. 18:07
 6/28 Gauldoth ***** válasza:
100%

Azért, mert mindkettő liberális párt, attól még nem ugyanaz. A pókok és a vénusz légycsapó is jellemzően rovarokat ejtenek el, mégsem ugyanazok sőt...

Nem vagyok LMP-s de az okfejtésed marhaság. Még ha közös tagok lennének az sem feltétlen jelentené, de így...

Ilyen erővel, ha én szeretek előzni az utakon, akkor Senna utódja vagyok?

A legtöbb párt (elméletileg) kiír egy programot, jelzi, mit tart fontosnak, és te pedig szavazol arra aki a legnagyobb átfedésben van a véleményeddel. De a tökéletes egyezés ritka...

A lényeg, hogy sok liberális gondolkodású ember van az országban, és (elméletileg) teljesen normális hogy valaki képviseli őket.

Ráadásil idehaza szerintem sokkal fontosabb annál, hogy ki mit mondd magáról, hogy mit képvisel, az hogy végre valaki olyan kerüljön oda aki nem a saját zsebei megtöltését akarja.

És az LMP tudtommal még nem lopott. Nem kizárt, hogy megtenné, de legalább nem biztosimint az előző kormányoknál. Szóval ezért elgondolkodtató egy esélyt adni nekik.

2016. máj. 2. 18:08
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy hasonló ideológiát vallanak, még nem lesz utódpárt.

1) Sem személyi, sem vagyoni átfedés nincs köztük (vagy legalábbis nem tudok róla).

2) Egyszerre indultak a választásokon, ami egy bejutási küszöb környékén álló pártnál öngyilkosság lett volna, ha megosztja erőit.

2016. máj. 2. 18:10
 8/28 anonim ***** válasza:
5%
Látod, kérdező, reménytelen. Még ha teljesen megegyezne a két párt, akkor sem egyezik meg szerintük. Mindegy, hogy az LMP- és SZDSZ-szavazók 80-90%-ban tutira fedik egymást, szavazóik nagyrészt libsik. Hogy az LMP egy masszívan liberális párt, alig foglalkozik zöld politikával. Hogy képviselőik ugyanabból a belvárosi, liberális, kozmopolita közegből jönnek. Hogy pontosan akkor jött létre az LMP (2009!), amikor az SZDSZ megbukott, de mivel a liberalizmus is bukott meg, muszáj volt behozni ezt az új ökopolitikai vonalat helyette Nyugatról. Schiffer András enyhén szólva liberális múltja sem izgatja őket. Emiatt a szellemi szint és tájékozottság miatt nem került még kormányra egy normális párt sem.
2016. máj. 2. 18:24
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Voltak SZDSZ-esek az LMP-ben, de kiváltak évekkel ezelőtt a megalakított PM keretein belül. Lényegében ezt támasztod alá a 7-os bekezdéseddel is.

Migráns kérdésnél pedig igen, az LMP liberális nézetet vallott (talán mert liberális párt?) viszont ők voltak a legmérsékeltebbek benne, sőt nyomkövetőket is javasoltak.

A többi amiről írsz pedig natúr hülyeség a logikai összefüggés hiánya miatt.

2016. máj. 2. 18:29
 10/28 anonim ***** válasza:
84%
Tehát Fidesz=Jobbik, hiszen mindkettő jobboldali?
2016. máj. 2. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!