Miért tagadják sokan, hogy az LMP az SZDSZ utódpártja?
Tapasztaltam, hogy sokan alternatívaként tekintenek az LMP-re mert ők még soha sem kormányoztak és adni akarnak nekik egy esélyt.
Nem hiszik el azt, hogy az LMP valójában az SZDSZ utódpártja csak a zöldpolitika/környezetvédelem mögé bújik.
A LMP elnöke Schiffer András 2004-2008-ig a TASZ-nak volt ügyvivője.
A TASZ egy liberális jogvédő szervezet.
Szerintem sokak által ismert.
Schiffer és pártja emellet gyakran reklámozta a Tilos Rádiót és védte a bíróságon őket amikor Sickratman jobboldali politikusok és közszereplők meggyilkolására buzdított.
Az LMP-nek mindig szerves programja volt az antifasizmus:állandóan elítélően szóltak a szélsőjobbról, Jobbikról.
A cigányvédelem is jellemző rájuk.
Schiffer szerint nincs cigánybűnözés.
Emellett a devianciák elfogadása is része a programjuknak: homoszexualítás, drogliberalizáció, bűnözés
Érdemes még megemlíteni, hogy Tamás Gáspár Miklós is támogatja az LMP-t aki annak idején SZDSZ-s volt és tüntetett is egy cigánybűnöző mellett.
Az LMP a migránskérdésben is elég liberális politikát képviselt pl Karácsony Gergely aki megalapította a PM-et ami egy liberális magyarellenes párt.
Itt van a forrás: [link]
Most már elhiszitek, hogy az LMP is egy cionista liberális párt amely az SZDSZ utódpártja?
Igazából annyi eget rengető butaságot írsz, hogy nem tudom hol kezdjek bele, hogy ne legyen teljesen parttalan az egész.
De kezdjük ezzel:
"Schiffer és pártja emellet gyakran reklámozta a Tilos Rádiót és védte a bíróságon őket amikor Sickratman jobboldali politikusok és közszereplők meggyilkolására buzdított. "
Nyilvánvalóan ez hazugság. Kérlek támaszd alá, hogy Schiffert védte a Tilos Rádiót amikor gyilkosságra buzdítottak.
Azért, mert mindkettő liberális párt, attól még nem ugyanaz. A pókok és a vénusz légycsapó is jellemzően rovarokat ejtenek el, mégsem ugyanazok sőt...
Nem vagyok LMP-s de az okfejtésed marhaság. Még ha közös tagok lennének az sem feltétlen jelentené, de így...
Ilyen erővel, ha én szeretek előzni az utakon, akkor Senna utódja vagyok?
A legtöbb párt (elméletileg) kiír egy programot, jelzi, mit tart fontosnak, és te pedig szavazol arra aki a legnagyobb átfedésben van a véleményeddel. De a tökéletes egyezés ritka...
A lényeg, hogy sok liberális gondolkodású ember van az országban, és (elméletileg) teljesen normális hogy valaki képviseli őket.
Ráadásil idehaza szerintem sokkal fontosabb annál, hogy ki mit mondd magáról, hogy mit képvisel, az hogy végre valaki olyan kerüljön oda aki nem a saját zsebei megtöltését akarja.
És az LMP tudtommal még nem lopott. Nem kizárt, hogy megtenné, de legalább nem biztosimint az előző kormányoknál. Szóval ezért elgondolkodtató egy esélyt adni nekik.
Attól, hogy hasonló ideológiát vallanak, még nem lesz utódpárt.
1) Sem személyi, sem vagyoni átfedés nincs köztük (vagy legalábbis nem tudok róla).
2) Egyszerre indultak a választásokon, ami egy bejutási küszöb környékén álló pártnál öngyilkosság lett volna, ha megosztja erőit.
Voltak SZDSZ-esek az LMP-ben, de kiváltak évekkel ezelőtt a megalakított PM keretein belül. Lényegében ezt támasztod alá a 7-os bekezdéseddel is.
Migráns kérdésnél pedig igen, az LMP liberális nézetet vallott (talán mert liberális párt?) viszont ők voltak a legmérsékeltebbek benne, sőt nyomkövetőket is javasoltak.
A többi amiről írsz pedig natúr hülyeség a logikai összefüggés hiánya miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!