Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha elvileg "fejlett" országnak...

Ha elvileg "fejlett" országnak számítunk, akkor miért akar majdnem minden fiatal elmenni innen?

Figyelt kérdés

Ez nem valami fejlett országra vall... hogy a fiataljainak, akiké a jövő, több mint 50%-a nem tudja elképzelni az életét az adott országban. Szinte már-már alap téma a fiataloknál, hogy külföldön hova, hogy, s mint.

A politika ennyire fostos, a politikusok ennyire szarok, vagy tényleg valójában egy rosszléti állam vagyunk?

2016. ápr. 29. 18:11
1 2
 1/17 anonim válasza:
95%
Azért mennek ki mert ott sokkal jobb a fizu :D
2016. ápr. 29. 18:13
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert a világ legfejlettebb 20%-ban a legalján helyezkedünk el.
2016. ápr. 29. 18:16
 3/17 anonim ***** válasza:
59%

Mert több a pénz kint. Én is kint dolgozom, de itthon költöm el, s bár nem élek nyugati szinten még, nekem aránylag jó itt.

Nem a politikától várom az életem megoldását ugyanis. Politizálok én is, sok dolog zavar engem is, de nekem szinte mindegy anyagi szempontból ki van kormányon.

2016. ápr. 29. 18:24
 4/17 anonim ***** válasza:

azért, mert az van közvéleménybe sulykolva, hogy magyarország egy szar hely, a nyugat meg milyen jó

valójában képzetlennek lenni sehol a földön nem jó, esetleg kevésbé szar

mit tud magával kezdeni egy fiatal bécsben? összespannol valakivel kivesz egy garzont és 12 órázik 3 műszakban...

csak ezt budapesten is megcsinálhatná

persze igen, ha nem jár fodrászhoz, se moziba, se szórakozni, nem is dohányzik akkor rengeteget félre lehet tenni, csak akkor minek ment ki?!

az oszták tucatmunkásnak az "nyugati életszínvonal" ugyan úgy elérhetetlen

ha sokat tapsolunk a migránsbefogadásnak, akkor aztán tényleg elfog jönni az, hogy az élőmunka (és a közalkalmazott szellemi) értéke valahol a román környékén fog tanyázni, a mérnökökért pedig még nagyobb bérharc lesz, mint most

2016. ápr. 29. 18:39
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert a hanyatló nyugati imperialista kapitalista cionilluminátista brüxelibürokrata propaganda kimosta a maji fijatalok zsenge kis elméjét és már nem értik meg, hogy milyen jó is hűséges Nemzeti Jobbágyként szolgálni Nemzeti Viktor Nemzeti Magyarországán a Nemzeti Földeken a Nemzeti Magyar Keresztyén Nemzetet.
2016. ápr. 29. 18:45
 6/17 anonim ***** válasza:

"összespannol valakivel kivesz egy garzont és 12 órázik 3 műszakban...

csak ezt budapesten is megcsinálhatná "

Csupán annyi a különbség hogy ha Bécsben keményen dolgozol akkor egyedül fenntartasz egy 500-600 eurós garzont

Budapesten meg sokszor egy szobát is alig tud fenntartani egy éhberes.

2016. ápr. 29. 18:56
 7/17 anonim ***** válasza:

Persze, csak akkor meg félrerakni nem fogsz miből. 0 szaldósra kijönni itthon is kilehet "kemény munkával".

és 5-600 euróért Favoriten-ben fogsz lakni, ami nem épp pasarét bécsi megfelelője

2016. ápr. 29. 19:22
 8/17 anonim ***** válasza:

Tehát szerinted Nyugaton nem élnek jobbak az emberek?

Vicc...

2016. ápr. 29. 20:28
 9/17 anonim ***** válasza:

Semmivel sem él jobban nagy átlagban egy képzetlen tucatember nyugat európábadan, mint itt. Ez egy tény.

Persze egy Ózd-Bécs más perspektíva, de például Budapest nincs kívül az országhatáron.

Akiknél nagy a kontraszt az az egészségügyi és szociális dolgozók (bár az osztrák orvosok egyébként keveslik az osztrák bért), de ezért ugyancsak az összességében képzetlennek mondható magyar társadalom a ludas.

2016. ápr. 29. 20:36
 10/17 anonim ***** válasza:

" vagy tényleg valójában egy rosszléti állam vagyunk?"

Most gondold akkor végig: a magyar minimálbérből nem jön ki egy garzon meg az étel se.

Egy osztrák minimálbérből igen, de még egy kis autó és nyaralás is mellé, sőt ruházkodás vagy egyebek.

Nyilván "rosszléti" állam vagyunk, orbán uralma óta rendesen csúsztunk lefelé a ranglistán az ország színvonalát tekintve. Ha belegondolsz, hogy 10 éve egy átlagos családnak mire telt, és most mire. Akkor még tartott valamerre az ország...

2016. ápr. 29. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!