Van még egyáltalán olyan fiatal, aki nem akar kivándorolni?
Szerintem nincs, én azok táborába tartoztam, hogy aki biztos nem innen kimenni. 1-2 éve megváltozott a véleményem, manapság pedig már a kivándorlás felé hajlok.
Tudok németül, lesz egy mérnökdiplomám és vannak rokonok akikhez ki lehetne menni.
Mérnökként?Kezdő fizetés netto 120.000 , max 180.000 , 210.000-et keresnek átlagban a mérnökök egy JOBB helyen.Szerinted ez tök jó?Oké , tény hogy jobb mint a minimálbér de ha családja lesz az embernek akkor ez az összeg nem lesz elég.
Magyar energiaárak , víz stb az egekben.Egy nagyobb családi ház fent tartása 100.000-110.000 forint is lehet.
ma 17:46
vissza se akarsz jönni?
Igen, azok nem akarnak kivándorolni, akik már kint vannak.
Komolyra fordítva a szót, nagyon kevesen. Talán csak azok, akik nem beszélnek nyelveket, illetve azok, akik ideológia miatt inkább éhen hallnak, szenvednek, nyomorognak, ahelyett, hogy a saját és családjuk boldogulására gondolnának.
De én reménykedem. Azok, akik most kimennek, egy nagy része vissza fog menni (én is tervezem). És akkor egy nyugati életben és munkakultúrában szocializálódott, anyagilag megerősödött réteg fog hazaköltözni, akik majd leváltják a szocializmusban, majd a vadkapitalista ügyeskedésben nevelkedett szüleinket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!