Kb. melyik ország színvonalán élhetnének a magyarok?
Ha az utóbbi 20 évet nézzük, akkor Szlovákia.
Ha egészen a 2. vh-tól nézzük, akkor akár Ausztria ( bár ez lehet enyhe túlzás, de nem sokkal lennénk lemaradva ).
Ha csak kicsit visszafogják magukat az elmúlt 25-30 évben, akkor Szlovákia, Lengyelország, Csehország szint lehetne, 7-750 Euró fizetésekkel.
Ha meg hozzáértők kerültek volna hatalomra, akkor olyan 1000 Euró is meglehetne szerintem, az kb Portugália, Görögország fizetési szintje.
Szerintem ha nem a patásorbán diktatúrájában senyvednénk, hanem valami szakértő és demokratikus ballib kormány terelgetne bennünket gyengéden a kánaán felé, Svájc és Svédország térdenállva könyörögne a receptért.
Úgy is mondhatnánk, hogy feltámadna a Pannon Puma.
Az életszínvonal az erősen relatív. Ahogy a fejlettség is relatív. Londonban lehet több pénz keres sokkal egy ember, de a kiadások épp annyival többek is. Szóval, lehet jönni a számokkal, hogy mennyivel több GDP-t termel egy nyugati ország, de nem él sokkal jobban az átlagember. Ráadásul ha nem akarsz ilyen társadalomban élni: [link]
akkor, még azt is elmondhatjuk magunkról, hogy fejlettebbek vagyunk, mint nyugat!
Ha a rendszerváltás megtörténik és értelmes politikai elit váltás következik be, akkor szerintem megközelítőleg valahol Észország és Spanyolország között, viszont utóbbival ellentétben stabil gazdasággal.
Ha az utóbbi 6 évet nézed akkor kb. valahol ugyan itt, radikális életszínvonal változás nem történt volna, viszont minimálisan igen és pozitív irányban, ami a jelenlegi helyzetet tekintve nagy szó lenne. Ellenben, ha ténylegesen pozitív reformokat hozott volna be akkor egyes területek sokkal jobb lenne, pl. egészségügy, oktatás stb. Hosszú távon pedig, hát ja.
Az viszont veszettül látszik, hogy a jelenlegi helyzet totálisan menthetetlen. Persze lehet ideákat kergeti, ha összefognánk, meg forradalom, de erre totálisan inkompetensek vagyunk, ergo a reális kép, hogy még nagyobb szegénység és ki tudja mikor fogja utolsó lehelettét is kifújni a gazdaság, az pedig csőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!