Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen idióta ez az...

Miért ilyen idióta ez az ország a törvényeket illetően?

Figyelt kérdés

Amit nem bírok megérteni hogy, miért nem lehet egy elmebeteg embert erőszakkal is kezelni, aki a ház ablakából önti vödörből kifelé a hugyot, meg sz**rt, gyűjtögetik a szemetet amire jön a patkány pl, mi az hogy meg kell várni míg magától jelentkezik ellátásra.

Mióta bűncselekmény ha valaki áramot vezet a kerítésbe, és fel is hívja rá a figyelmet?

Volt a borosgazda ügye is, amikor is fagyállót kevert az italhoz és úgy tárolta tovább, a cigány meg ivott belőle és bele is halt, a gazdára rögtön ítéletet tűztek ki, hol ott ki a tököm mondta a cigánynak hogy menjen lopni? Ha van egy magánterületem ott azt tárolok elvileg amit akarok, akár egy teli tanker kocsit benzinnel is, semmi közük hozzá. ez a legbosszantóbb ebben a dilis országban.

2016. ápr. 5. 18:37
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

A probléma ott kezdődök, hogy nem csak a törvényeket illetően.

Ebből fakad az, hogy a törvényeket illetően IS idióta.

2016. ápr. 5. 18:40
 2/9 anonim ***** válasza:
26%

A magyarok alapjáraton nem szeretik a logikát.

Ez egy ilyen nép. Ezért is tart itt.

2016. ápr. 5. 18:41
 3/9 axonbite válasza:
42%
Teljesen egyet értek veled itt a bűnözőké a világ a becsületes ember pusztuljon. Nem tudom megmagyarázni miért ilyenek a politikusaink (törvény hozóink) talán azok nagy többsége is bűnöző és a kutya a kutyát nem bántja.
2016. ápr. 5. 18:42
 4/9 anonim ***** válasza:
9%
Egyetértek, a bűnözőknek áll a világ, minden törvény őket védi.
2016. ápr. 5. 19:16
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem a magyarok hibája ha nem a sok liberális idiótáé!

Sajnos ha a kormány szigorítaná a törvényeket akkor egyből emberi jogsértésnek minősítené azt az Eu/Nyugat.

2016. ápr. 5. 19:35
 6/9 anonim ***** válasza:
37%
Azt a boros gazdát minden értelmesebb országban elítélték volna. Attól hogy ti nem vagytok képesek mélyebben bele gondolni még bűn marad a gazda és a cigó tette is.
2016. ápr. 5. 19:47
 7/9 anonim ***** válasza:
48%
Remek ötlet, ha aknát telepítek a telkemre, és egy gyerek bemászik a labdájáért, a cafatokra szaggatott teste fölött fogok majd röhögni, hogy "így jártál".
2016. ápr. 5. 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Még jó hogy a dugót nem ette meg.
2016. ápr. 5. 21:27
 9/9 ConnectCare ***** válasza:
100%

Na nézzük kis hazánk vonatkozó törvényeit:

Polgári Törvénykönyv 2:21. §

[A cselekvőképesség teljes korlátozása]

(1) Cselekvőképtelen az a nagykorú, akit a bíróság cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alá helyezett.

(2) A bíróság cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alá azt a nagykorút helyezi, akinek az ügyei viteléhez szükséges belátási képessége - mentális zavara következtében - tartósan, teljeskörűen hiányzik, és emiatt - egyéni körülményeire, valamint családi és társadalmi kapcsolataira tekintettel - gondnokság alá helyezése indokolt.

2:28. § [A gondnokság alá helyezés kezdeményezése]

(1) A gondnokság alá helyezést a bíróságtól

a) a nagykorú együtt élő házastársa, élettársa, egyenesági rokona, testvére;

b) a kiskorú törvényes képviselője;

c) a gyámhatóság; és

d) az ügyész

kérheti.

(2) Ha a gondnokság alá helyezés szükségességéről a gyámhatóság tudomást szerez, a gondnokság alá helyezési eljárást meg kell indítania, ha ezt az (1) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott személyek a gyámhatóságnak a keresetindítás szükségességéről való tájékoztatását követő hatvan napon belül nem teszik meg.

2:31. § [A gondnokrendelés]

(1) A bíróság által gondnokság alá helyezett személy részére a gondnokot a gyámhatóság rendeli ki. Gondnok lehet minden cselekvőképes személy, aki a gondnoki tisztséget vállalja.

Vagyis a gyámhatóság a magyar jogszabályok szerint köteles egy ilyen ügyben intézkedni, a cselekvőképtelen nagykorú kap egy gondnokot, aki gondoskodik a kezelésről.

Büntető Törvénykönyv

21. § Nem büntetendő annak a cselekménye, aki a saját, illetve a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzése céljából telepített, AZ ÉLET KIOLTÁSÁRA NEM ALKALMAS (!!!) védelmi eszközzel a jogtalan támadónak sérelmet okoz, feltéve, hogy a védekező mindent megtett, ami az adott helyzetben elvárható annak érdekében, hogy az általa telepített védelmi eszköz NE OKOZZON SÉRELMET (!!!).

Az a mögöttes logika, hogy a védelemből elkövetett emberölés a legtöbb esetben (pl. lopás) aránytalan, nem az a cél, hogy tömegesen végezzenek ki tyúktolvajokat kiskertekbe szerelt házilag kreált védelmi rendszerekkel. Meg lehet próbálni védekezni életveszély okozása nélkül, ha pedig nem sikerül, majd a rendőrség elkapja a bűnözőt (vagy nem, de ez már egy másik kérdés).

A borosgazda ügyében pedig a lényeg az volt, hogy a gazda kifejezetten várta a tolvajt. Tudta, hogy az jönni fog, hogy inni fog a borból és azt is, hogy ez a halálát fogja okozni (legalábbis az esély meg lesz rá). Vagyis a szándéka, legalább eshetőlegesen a tolvaj megölése volt a lopások miatt. Ez pedig emberölés akkor is, ha védekezésnek próbálják álcázni illetve akkor is, ha az áldozat magatartása eléggé felróható amúgy.

Tarthatok én egy tank benzint, akár a fél világ összes figyelmeztető tábláját és villogóját is odatehetem, ha tudom, hogy a vak haragosom pont ott szokott megállni cigizni és tudom, hogy így fel fog robbanni, akkor bűncselekményt követek el akkor is, ha egyébként előtte 10 perccel a kitáblázásért a "Munkavédelem Hőse" érdemrendet kaptam meg, annyira tábláztam.

2016. ápr. 5. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!