Mikor lesz már annyi a fizetés, hogy ne haljon éhen belőle az ember?
a kérdés adott. mikor emelik már meg annyira a minimálbéreket és a többiekét is, hogy legalább a létminimumot elérje?
75 ezerből az ember tud bérelni egy szobát meg mondjuk még a rezsire telik belőle. de hogy ezenfelül még enni is kéne, vagy valahogy bejárni a munkába, ne adj isten elmenni szórakozni esetleg nyaralni(belföldön) az már óriási luxus.
szerintem legalább akkorának kéne lenni a minimálbérnek is,hogy egy ember fent tudja tartani magát, legalább albérlet+rezsi+kaja kiteljen belőle. szerintem olyan 150 ezer teljesen reális lenne, annyiból egyedül is meg lehetne élni.
nyilván aki meg többet tanult, van szakmája esetleg diplomája is, az meg ehhez mérten arányokkal többet keresne.
az lenne a normális szerintem.
az elkövetkező 5 éven belül van erre reális esély?
mert hiába emelgetik a minimálbért is januárban, 1-2 ezer forint havonta ló*asz. még mindig rohadt kevés.
Na nézzük.
Azért keresel ilyen keveset, mert olyan munkát végzel ahol te lecserélhető vagy egyik napról a másikra. Vagyis a munkádra sok a jelentkező. Ha olyan szakember vagy akiből kevés van, vagy nehéz jót találni, a fizetésed is magasabb lesz.
Másik probléma az, hogy rengeteg az adó és a járulék. Ahhoz hogy én 150k-t legálisan ki tudjak fizetni, kicsivel több mint 300k kell. Ergo a munkáddal ki kell termelj havi 300-at és akkor még csak a béred fedezete van meg.
Továbbá ha felemeled a minimálbért 150 körülire, akkor az összes mikrovállalkozás havi minusz 150-nel kezd, mert adózni akkor is kell ha éppen semmi bevételed nincs. Ez nem nyugat-európa, hogy előbb élj meg, aztán adózz.
Egyébként ha mindenki mondjuk 300k alatt nem menne el dolgozni, akkor ilyenek lennének a bérek is, igaz minden drágább lenne (már ahol tudnak árat emelni, mashol hatékonyságot kell növelni), mert ki kell termelni ezt a pénzt, ami már havi 600 vagyis évi 7.2 millió, 3-4 alkalmazott, és máris evéévi 30 milliónál járunk, és ezek csak a bérek. Nem kellene ilyen szintű állami elszivás az az igazság.
ott kezdődik a mese, hogy ezt az embergyűlölő fideszes csürhét el kell takarítani a Föld színéről
lehetőleg chaingunnal vagy raksivetővel
aztán felszámolni a korrupt, kizsákmányoló urambátyám-rendszerüket
na UTÁNA el lehet kezdeni építkezni, akármit is csinálunk, ennél csak jobb lehet
vagy ez - vagy az emberek fogják magukat és szépen lelépnek Németbe meg Ausztriába
"Ha rendesen tanultal volna felvettek volna egy jo munkahelyre es most nem itt sirnal"
te ostoba nyomoronc, szerinted a "jó" munkahelyek jól is fizetnek?
egy senior programozó havi keresete alig nagyobb egy düsseldorfi utcaseprőénél
tehát az utcaseprő értékesebb, mint a programozó?
ennyit rólad, ostoba retardált, a mínuszt csípőből kaptad is
"De ha már így leírtad, ha most jársz és még soha életedben nem dolgoztál, a hatalmas élettapasztalatoddal osztod itt nekünk az eszet, hogy mit kéne csinálnunk?"
mert te dolgoztál már valaha is?
ha igen, tudhatnád, hogy a kapott fizetés az éhenhaláshoz is kevés (ráadásul a nettó 120 ezer alatt keresők adójóváírását a Fidesz egy elegáns tollvonással megsemmisítette)
magyarán szólva életedbe nem dolgoztál még egy percet se, de nagy paripa arccal vekengesz arról, hogy nem is olyan rosszak a fizetések a "jó" munkahelyeken...
ebbe szépen belefutottál, ostoba retardált!
kaptad is az újabb mínuszt
"Nem is értem, hogy miért ne lopnának.
Ja, mert a Kuruc.info 10 éve azt harsogja?
Értem. Ha ők mondják, akkor biztos úgy is van."
mindenesetre a bukott zsindexednél még mindig fényévekkel hitelesebbek, apafej, úgyhogy eldugulhatsz
kaptad is a mínuszt
"Keress egy másik üzemet gyárat amíg nincs jobb."
aha, és ha nincs jobb?
"Azért keresel ilyen keveset, mert olyan munkát végzel ahol te lecserélhető vagy egyik napról a másikra."
ez nem kifogás, a düsseldorfi utcaseprő is lecserélhető bárkire, oszt mégis megfizetik normálisan...
persze tudom, hülye németek, bezzeg mi...!
"Másik probléma az, hogy rengeteg az adó és a járulék. Ahhoz hogy én 150k-t legálisan ki tudjak fizetni, kicsivel több mint 300k kell. Ergo a munkáddal ki kell termelj havi 300-at és akkor még csak a béred fedezete van meg."
ez meg úgy ahogy van, baromság
"Továbbá ha felemeled a minimálbért 150 körülire, akkor az összes mikrovállalkozás havi minusz 150-nel kezd, mert adózni akkor is kell ha éppen semmi bevételed nincs. Ez nem nyugat-európa, hogy előbb élj meg, aztán adózz."
és kinek a hibájából is nem?
"igaz minden drágább lenne (már ahol tudnak árat emelni, mashol hatékonyságot kell növelni), mert ki kell termelni ezt a pénzt"
ez továbbra is egy nagy baromság, de ne zavarjon
meg is kaptad rá a mínuszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!