Mikor lesz már annyi a fizetés, hogy ne haljon éhen belőle az ember?
a kérdés adott. mikor emelik már meg annyira a minimálbéreket és a többiekét is, hogy legalább a létminimumot elérje?
75 ezerből az ember tud bérelni egy szobát meg mondjuk még a rezsire telik belőle. de hogy ezenfelül még enni is kéne, vagy valahogy bejárni a munkába, ne adj isten elmenni szórakozni esetleg nyaralni(belföldön) az már óriási luxus.
szerintem legalább akkorának kéne lenni a minimálbérnek is,hogy egy ember fent tudja tartani magát, legalább albérlet+rezsi+kaja kiteljen belőle. szerintem olyan 150 ezer teljesen reális lenne, annyiból egyedül is meg lehetne élni.
nyilván aki meg többet tanult, van szakmája esetleg diplomája is, az meg ehhez mérten arányokkal többet keresne.
az lenne a normális szerintem.
az elkövetkező 5 éven belül van erre reális esély?
mert hiába emelgetik a minimálbért is januárban, 1-2 ezer forint havonta ló*asz. még mindig rohadt kevés.
1# most komolyan, írtam én valahol, hogy mit tanultam és mit dolgozok most?ahelyett,hogy válaszolnál, egyből el kell kezdeni személyeskedni. gratulálok.
de ha már ennyire érdekel, egyetemre járok, 2,5 év múlva mérnök leszek, ha minden igaz.
de addig is élni kell valamiből..egy gyárban csomagolok mert ez eléggé rugalmas, suli mellett is tudom csinálni. és ugye jóban vagyok az ott dolgozókkal is, mindenki panaszkodik,hogy hónapról-hónapra élnek, vagy még úgy sem.. ez eléggé szomorú. ki kell dolgozni a belüket és kapnak érte hetven valamennyi ezret a hónapra.. nagyon dühítő.
és tényleg tisztában vagyok vele,hogy nem várhat az ember még végzettség nélkül olyan jó fizetést. de azért van egy határ.. legalább adnának annyit,hogy ne haljon éhen a paraszt..
Magyarországon? Soha.
Azért keresnek sokan 80 ezret a 150 helyett, mert az a 70 ezer forint különbözet valakik zsebének nagyon jól jön.
"de ha már ennyire érdekel, egyetemre járok,"
Mért érdekelne? Kérdeztem valahol? De ha már így leírtad, ha most jársz és még soha életedben nem dolgoztál, a hatalmas élettapasztalatoddal osztod itt nekünk az eszet, hogy mit kéne csinálnunk? Elég furcsa...
Látom, a sok lepontozó indokot nem tud írni, csak a piros kezet bírja nyomkodni.
Jellemző...
Így van!
Tehát akkor mégsem a Gyúrcsán, a Bukottbaloldal és a Zemútnyócév tehet mindenről, hanem a gonosz magyarok?
# 9:
Tegye fel a kezét itt a GYK-n, aki a felettesével azért nem tud beszélni a 75 ezer forintos bérének megemeléséről, mert az nem tud magyarul.
Néhány hónapja az volt a kifogása egy minimálbéresnek, hogy ő azért nem kér béremelést, mert a főnöke ordibálna vele és lehet még ki is rúgná.
A főnöke nem egy gonosz magyar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!