Mikor lesz már annyi a fizetés, hogy ne haljon éhen belőle az ember?
a kérdés adott. mikor emelik már meg annyira a minimálbéreket és a többiekét is, hogy legalább a létminimumot elérje?
75 ezerből az ember tud bérelni egy szobát meg mondjuk még a rezsire telik belőle. de hogy ezenfelül még enni is kéne, vagy valahogy bejárni a munkába, ne adj isten elmenni szórakozni esetleg nyaralni(belföldön) az már óriási luxus.
szerintem legalább akkorának kéne lenni a minimálbérnek is,hogy egy ember fent tudja tartani magát, legalább albérlet+rezsi+kaja kiteljen belőle. szerintem olyan 150 ezer teljesen reális lenne, annyiból egyedül is meg lehetne élni.
nyilván aki meg többet tanult, van szakmája esetleg diplomája is, az meg ehhez mérten arányokkal többet keresne.
az lenne a normális szerintem.
az elkövetkező 5 éven belül van erre reális esély?
mert hiába emelgetik a minimálbért is januárban, 1-2 ezer forint havonta ló*asz. még mindig rohadt kevés.
Na mi az? Fáj az igazság?
Elhiszem. Nekem is fáj. Ezért akarok minél előbb eltakarodni innen. Gyűjtöm is a pénzt.
Kérdező, emlékezz, hogyan tanították a Karl Marx Közgazdaságtudományi Egyetemen.
No, hogyaszongya:"
"Há' minek fizessek többet, ha a marha ennyiért is megcsinálja?"
Nem is értem, hogy miért ne lopnának.
Ja, mert a Kuruc.info 10 éve azt harsogja?
Értem. Ha ők mondják, akkor biztos úgy is van.
"Mikor lesz már annyi a fizetés, hogy ne haljon éhen belőle az ember?"
Majd amikor az ember hajlandó lesz felemelni a seggét a fotelből és elindul jól pofánrugdosni azokat, akik ellopkodják a pénzét.
Nálunk a gyárban 130-140 a nettó plusz 20 ezer kaja plusz céges busz. 6000 szép kártya havonta és évente 2 bónusz kb 100000/alkalom.
Nem sok de ennyiért sincs ember. 8 osztály az eljárás de nincs jelentkező. 15 nap munka havonta 12 órában de mindenki megy el máshova vagy külföldre.
Nem tudom milyen gyár az ahol 75ert kell dolgozni itt túlságosan megszakadni nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!