Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék miért nem harcol...

Az ellenzék miért nem harcol azért, hogy ne lehessen valakit kötelezően vasárnapra beosztani a kereskedelemben?

Figyelt kérdés
Így már egészen világos, hogy csupán kampányfogásról volt szó, kicsit sem érdeklik őket az emberek.
2016. ápr. 12. 19:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
72%
Dolgoztam boltban, és ott állandóan azért ment a "harc" hogy ki legyen beosztva vasárnapra, a plusz pótlék miatt.Ezek után nincs miről beszélni..
2016. ápr. 12. 21:58
 22/31 bumbi02 ***** válasza:
74%

És akkor a gyárakban miért dolgozhatnak éjszaka is az emberek?

Lássuk be, hogy egyértelműen duma ez, hogy legyen együtt a család, és hogy vasárnap, templom, ima, hit, stb..

A munkavállaló saját maga eldöntheti hogy nyitvatart-e vasárnap vagy sem. Ez a normális. A munkavállaló pedig amikor aláírja a szerződést, akkor már tudja, hogy van-e vasárnapi illetve ünnepnapi munka, vagy nincs. Ennek függvényében fogadja el a szerződést. Ha nem tetszik, nem kell aláírni. Nem hallottam még a rendőröket, mentőket siránkozni, hogy jajj, 24 órás ügyeletben vagyok. Vagy, hogy vasárnap is dolgozni kell. Az élet ilyen. És igazából ezt mindenki el is fogadta. Egyedül a kormány próbálta úgy beállítani, mintha ez lenne a nép érdeke.

2016. ápr. 12. 22:01
 23/31 anonim ***** válasza:
5%

# 9/22 Időpont ma 20:30

Ugye 2002 és 2010 között is csak hergelt az ellenzék, és nem a nép érdekét nézte? :-D

2016. ápr. 12. 23:14
 24/31 anonim ***** válasza:

Anyám a kereskedelemben dolgozik, már úgy .... baromi régen :D

Olyan nincs,hogy MINDIG kötelezően beosztanak vasárnapra. Gondolj csak bele, mennyi a heti munkaidő keret? Mennyi a 4-6-8 heti átlag munkaidő keret? Ha 8 órásban nyomod, akkor nem dolgozod végig a 7 napot.

Amíg nem dolgoztak vasárnap ( ~10-12 évvel ez előttig) addig is volt 6 munkanap, de a 6 munkanap már több, mint a heti munkaidőkeret. Ha szombaton dolgozott, akkor következő héten kapott egy pihenőnapot. Ha dolgozott volna 7 napot egy huzamban, akkor következő héten csak 3 napot kellene dolgoznia ( ennyi túlórát kb sehol nem akarnak kifizetni, inkább szabadnapra küldenek ).

Szóval ha egy kicsit is megy a gondolkodás, akkor hamar belátható, hogy általános esetben nincs olyan, akit állandóan köteleznek a vasárnapi munkára.

Ha nem 8 órás munkarendben, hanem 4-6 órásban, összevissza beosztásban dolgozol akkor nyilván árnyaltabb a helyzet.

Van rengeteg kereskedelmi egység ami nincs nyitva hétvégén és/vagy éjjel, van egy rakás másik ami meg nyitva van. Az ember a lehetőségeihez képest olyan helyen próbál munkába állni, ami számára is megfelelő. Ha nem akarsz hétvégén is dolgozni, akkor nem mész a Tescohoz,Auchanhoz stb.. Főleg kisebb városokban, ahol nincsenek hipermarketek, nagy multik ott a fű se nő hétvégén, nem hogy a boltok nyitva legyenek így ott nem fenyeget a veszély, hogy vasárnapra beosztják a dolgozót.

Akkor most hagy kérdezzem meg én is, a te kérdésed nem (ellen)kampányfogás? :D

2016. ápr. 13. 00:50
 25/31 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem is értem, hogy mi köze az államnak az egészhez. Ha valaki nem akar vasárnap vagy bármelyik napon dolgozni, akkor egyáltalán miért jelentkezik állásra egy olyan üzletbe, ami nyitva van azon a napon? Vagy miért nem tárgyalja meg az üzletvezetővel, hogy melyik napokon nem szeretné, ha beosztanák? Mert meg lehet oldani, én is dolgoztam árufeltöltőként egyetem mellett, megmondtam a főnöknek, hogy itt az órarendem az egyetemen, ezen időn kívűl bármikor tudok jönni. Diákoknak amúgy pont jó a hétvégi munkaidő.
2016. ápr. 13. 01:22
 26/31 anonim ***** válasza:
Ez az egész csak azert volt mert a KDNP megkongatta a vészharangokat hogy egyre kevesebb a tarha ês ez biztos azért van mert mise helyett plázázni mennek a családok. De szerencsére így sem lett jobb a helyzet ezért végre elfelejthetjük ezt a baromságot.
2016. ápr. 13. 04:27
 27/31 A kérdező kommentje:

"Vagy miért nem tárgyalja meg az üzletvezetővel, hogy melyik napokon nem szeretné, ha beosztanák?"

Hallottad már a kifejezést, hogy "lelketlen multik"?! Na pont erről van szó. A diákmunka meg nem releváns.

2016. ápr. 13. 17:55
 28/31 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne releváns. A diákoknak hétvégén az egyetlen lehetőség a kereskedelem volt.

2016. ápr. 13. 18:21
 29/31 A kérdező kommentje:
a diákoknak nem 40 órás műszakbeosztás szerinti munkarendjük van, azért nem releváns
2016. ápr. 13. 18:48
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
És? Nekik hét közben iskola van, hétvégén meg tudtak dolgozni. A kormány ezt elvette tőlük mert nekik ideálisabb ha már fiatalon sokmilliós adósságba verik magukat mert abból lesz az ideális fidesz szavazó.
2016. ápr. 13. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!