Mi a véleményetek a vasárnapi nyitvatartás bevezetésérő?
Négy éve dolgozok a kereskedelemben,mikor egy évvel ezelött bevezették a kötelező vasárnapi zárvatartást,nem örültem neki felhőtlenül,mivel elestem havi nettó 10-12 ezer ft-tól( 50 %-os vasárnapi pótlék).
Idővel hozzászoktam,hétköznaponként túloráztam,hogy kompenzálni tudjam a vasárnap kiesését.
Hetente 1 nappal fixen tudtam,kalkulálni,hogy mit tegyek( családdal lenni,kutyasétáltatás,mozi stb).
Megértem azokat a vásárlókat,akiknek fontos a vasárnapi nyitvatartás,mivel munka végett máskor nemtudja elintézni a bevásárlást.
Megértem, és mivel az ország 80-90 %- a ezt szeretné, tiszta sor,hogy legyünk akkor is nyitva.
Ami viszont piszkosul bánt( dühít), hogy pont azokat nem kérdezték meg, akiket a legjobban érint a dolog.
Nem ültek le tárgyalni a szakszervezetekkel,akkor se,mikor bevezették,és most se.
Mindent gyorsan erőbőböl akarnak végigvinni az érintettek véleménye nélkül.
Mintha,csak bábok lennénk,a politikai játszmák sakktábláján.
,,Nem nőttek a bevételek! Ez csak hazug fidesz propaganda. 2500 boltot zártak be 10 ezer ember veszítette el a munkáját a vasárnapi és az éjszakai zárvatartás miatt.''
..de igen nőttek a bevételek, ugyanis mindenki betojt, hogy nem tudja megvenni véletlenül vasárnap az egy doboz tejfelkét" igy a vásárlók inkább vettek hármat...és nem célzottan a tejfelkéről van szó, hanem más áruccikról is!
Nem fideszes propagandáról van szó! Kisboltokról van szó, ahol beszartak a tulajdonosok, amikor bejöttek a képbe a navos péntárgépek, aminél nincs humbákolás" igenis ütni kell MINDENT. Nyilván nem érte meg...
21 és 23 hsz.:
Hát igen, Azok a kisboltosok akik adózás nélkül is alig bírták fenntartani az üzletet a kevés forgalom miatt, azoknak az első koporsószög a Nav-os pénztárgépek bevezetése volt, az utolsó pedig a vasárnapi zárás és az azzal járó bevétel hiánya.
Nem hiszem el, hogy nem tud a sok idióta túllépni azon, hogy a vasárnapi boltzár nem a napi fogyasztási cikkek beszerzésének tett be egy átlag családnál, hanem a tartós fogyasztási cikkeknek.
Ahol Anyu-Apu hétfőtől péntekig dolgozik, a gyerekeknek pedig minden napra jut valami edzés, különóra stb, ott csak a szombat maradna a vásárlásra. De ha mindenki szombaton megy, akkor szerinted mennyire lehet ideális körülmények között cipőt, ruhát, tanszert, bútort, akármit választani????
Amúgy tudomásom szerint a legelső törvénytervezetben a vendéglátásra is vonatkozott volna a tilalom, csak azután vki a fejéhez kapott, hogy akkor nem tudnak majd vasárnap éttermezni...
Ebben liberális vagyok. Ha van rá igény - van - és van munkaerő aki elvállalja - és van - akkor egy bolt lehessen nyitva akár 365/24 rendszer szerint is.
Senki nem ütnek szívlapáttal, hogy márpedig odamész dolgozni, az válasszon más melót.
Abban már inkább egyetértek, hogy valamiféle kompenzációt, több pénzt, plusz szabadságot, egyebet kapjon az aki vasárnap is melózik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!