Hogyan vélekedtek az aránytalan elosztásról a támogatottságban, es a propagandáról a fidesz kormányzása alatt?
Egy baratom aki mindig realisan tekint ezekre a dolgokra(legalabb is azt hiszem, mert ezt mondja) igy lat mindent:
Szerinte meghatarozza a politikai koztudatot, hogy az Orbán kormányt túlértekelik. Allitasa szerint nincs olyan intezkedes ami sokat javitott volna a valsagon tuljutott orszagon, 2010 ota termeszeesen. Foloslegesen koltekezik es csak a nepszerusegevel foglalkozik jol hangzo propagandakkal. Stadionnal nyilvan vannak fontosabb dolgok.
Ezenkivul szerinte az is meghatarozo tenyezo, hogy a jobbik nepszerusege rohamosan nol amikor a fidesze csokken. Nem gondolja h szukseg van aadikalis valtozasra, se a regi veszesegeink tulsiratasara. Szoval nem szimpatizal ajobbikkal.
Szamara az a legszembe tunobb h a Gyurcsanyra iranyulo ellenszenv a leheto legmeghatarozobb. Azt allitja(neha ezt en is latom) hogy ha az emberek a nevet eghalljak, mar tamadnak. Nem is erdekli oket hogy mi volt akerdes Gyurcsanyrol. Mindenert ot okoljak, nem figyelembe veve, hogy valsagot eltunk ami megkothette akezet. Nem tudja mi lett volna ha nem valtjak le de neha arra gndol, hogy talan most mas is lehetne, mert a valsag miatt sosem tudtuk meg milyen ha Gyurcsany dolgozik.ezzel szemben Orbant szerinte mar semmi sem akadalyozza megsem ert amunkalyahoz mert nem haladtunk sehova. Persze nem vitatja Gyurcsayn hibait de azt mondja a koztudat tulreagalja.
Probaltam roviden erthetoen mert en se mindig ertem h gondolja adolgokat, es nem udm mit higgyek. Eloszor a jobbik fele hajlott de sokat olvasgatott meg egyeb es idaig jutott.
Ti egyet ertetek vele?
Hát most minek bonyorítani így a témát, már követni nem tudom. Hadd egyszerűsítsem le a dolgokat egyszerűre:
a fideszt azért támogatják többen, mint bármelyik másik pártot, mert
- a liberális-baloldal lebőgött, leszerepelt, a liberalizmus egy bukott eszme, nincs helye a politikában
- a jobbik nem elég erős
"- a liberális-baloldal lebőgött, leszerepelt, a liberalizmus egy bukott eszme, nincs helye a politikában
- a jobbik nem elég erős"
Ez egy elég Kövér Lászlós megnyilvánulás volt, sejtheted, hogy nem dicséretnek szántam. :D
Tudod, a politikánál is igaz az, hogy 90% marketing, 10% teljesítmény, nem csak a kereskedelemre. Az, hogy a Fidesznek baromi jól ment, megy a politikai marketing, az nem jelenti azt, hogy a teljesítményük jó, és azért népszerűek. Felejts el mindent, amit láttál, hallottál a pártoktól, és csak azt nézd, hogy a tetteiknek milyen hatásaik voltak!
Miért lenne a baloldal vagy a liberalizmus bukott eszme, bukottabb, mint a jobboldal, vagy szélsőjobb?
(Költői kérdés, kétlem, hogy meg tudnád magyarázni, vagy egyáltalán tisztában lennél olyan alapvető fogalmakkal, mint liberális, baloldal, jobboldal, politika.)
Bejnye, ejnye, ejnyécske, ejnyebejnye. Nem jó így amit írtál.
Meg is mondom, hogy mért: a liberalizmus lényege, hogy a kisebbség, a másság jó, minden más rossz. Aki kisebbségi, vagy nem heteroszexuális, vagy esetleg fogyatékos - és még sorolhatnám -, annak mindent szabad, ők a szentek. Aki meg a felsoroltak közül egyik sem, az maradjon csendben és ne merjen egy rossz szót szólni.
A liberalisták támogatottsága kb. 1%.
Mondhatjuk, hogy leszerepeltek.
"a liberalizmus lényege, hogy a kisebbség, a másság jó, minden más rossz."
Kvrvára nem ez a lényege.
A lényege, h a kisebbség, a másság, semmivel sem rosszabb, mint minden más.
Érted a különbséget?
"Aki kisebbségi, vagy nem heteroszexuális, vagy esetleg fogyatékos - és még sorolhatnám -, annak mindent szabad, ők a szentek."
Ezzel szembe a heteroszexuálisokat nem ütik agyon,ha az úton enyelegnek.
A "nem fogyatékosokat" nem fogják elküldeni egy állásinterjúról.
Ha te heterosezxuális vagy,és nem "fogyatékos" és nem tudsz érvényesülni,akkor az nem azért van,mert heterosezxuális nem fogyatékos vagy,hanem,azért amilyen ember vagy.
De hátrányok nem érnek.
A 0ról indulsz,más pedig -50ről.
Ezt a különbséget nem érted.
Ez igaz lehet, én jobboldali vagyok és engem Gyurcsány személyisége irritál, ahogy megszólal csak arra tudok gondolni, hogy ez nem normális, nem vehető komolyan.
Van egy olyan kisugárzása, amitől nagyon ellenszenves. És ez független attól, hogy milyen miniszterelnök volt (az öszödi beszédhez meg végképp semmi köze, szerintem aki utálta, az már azelőtt a beszéd előtt is utálta).
Haverrom szerint igy kene latnotok a dolgokat mint magyaroknak:
"Ha nem valasztjuk meg ujra Gyurcsanyt nem tudjuk mit veszitunk, nem tudjuk mennyiben segitett volna, pedig biztos h javitana a bajainkon. Ha viszont a jobbikot megvalasztjak akkor nem tudhatjuk mit vallaliunk, veszelyesnek tunik z egyertelmu propagandaik es elveik miatt. Ha viszont Orban ujra gyoz akkor orokre bebetonozza maat az eltunk elere es az meg tobb viszaesest jelentene."
Gondolom ez uzenete szamotokra, mert mondtm neki h "szivesen kiirnam valahova a nezeteidet" ;))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!