Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan vélekedtek az aránytala...

Hogyan vélekedtek az aránytalan elosztásról a támogatottságban, es a propagandáról a fidesz kormányzása alatt?

Figyelt kérdés

Egy baratom aki mindig realisan tekint ezekre a dolgokra(legalabb is azt hiszem, mert ezt mondja) igy lat mindent:

Szerinte meghatarozza a politikai koztudatot, hogy az Orbán kormányt túlértekelik. Allitasa szerint nincs olyan intezkedes ami sokat javitott volna a valsagon tuljutott orszagon, 2010 ota termeszeesen. Foloslegesen koltekezik es csak a nepszerusegevel foglalkozik jol hangzo propagandakkal. Stadionnal nyilvan vannak fontosabb dolgok.

Ezenkivul szerinte az is meghatarozo tenyezo, hogy a jobbik nepszerusege rohamosan nol amikor a fidesze csokken. Nem gondolja h szukseg van aadikalis valtozasra, se a regi veszesegeink tulsiratasara. Szoval nem szimpatizal ajobbikkal.

Szamara az a legszembe tunobb h a Gyurcsanyra iranyulo ellenszenv a leheto legmeghatarozobb. Azt allitja(neha ezt en is latom) hogy ha az emberek a nevet eghalljak, mar tamadnak. Nem is erdekli oket hogy mi volt akerdes Gyurcsanyrol. Mindenert ot okoljak, nem figyelembe veve, hogy valsagot eltunk ami megkothette akezet. Nem tudja mi lett volna ha nem valtjak le de neha arra gndol, hogy talan most mas is lehetne, mert a valsag miatt sosem tudtuk meg milyen ha Gyurcsany dolgozik.ezzel szemben Orbant szerinte mar semmi sem akadalyozza megsem ert amunkalyahoz mert nem haladtunk sehova. Persze nem vitatja Gyurcsayn hibait de azt mondja a koztudat tulreagalja.

Probaltam roviden erthetoen mert en se mindig ertem h gondolja adolgokat, es nem udm mit higgyek. Eloszor a jobbik fele hajlott de sokat olvasgatott meg egyeb es idaig jutott.

Ti egyet ertetek vele?

2016. ápr. 9. 22:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek törekedj egy kicsit jobban a helyesírásra, és a tartalmi mondanivalód közlésére, mert a sok helyesírási hiba és a felesleges rizsa eléggé irritáló. A leírt szöveg elküldés előtt újraolvasható és szerkeszthető.

"a leghangsulyosabb az h a propaganda nem mindenben kielegito. Egyoldalu, sokszor kitartoan ismetel, viszont nem hazudik, csak keveset mond es a hatranyokkal nme foglalkozik."

Igaza van abban, hogy a propagandának köszönheti a Fidesz a hatalmát, és azt is, hogy a mai napig ilyen magas a népszerűsége, de ennek működési mechanizmusával nincs tisztában.

A propaganda is tele van hazugsággal. A tényekről szóló információk manipulálása (félinformáció) közlése manipuláció. Manipulative angolul hazudozót jelent, nem véletlenül. De nem csak félinformációkkal tévesztenek meg, hanem nagyon gyakran direkt hazugságokat közölnek. Számtalan példa van erre is.

Nem véletlen az sem, hogy a Fidesz minél több médiafelületet szeretne a befolyásolása alatt tudni. Ha lehet, megveszik, ha nem lehet, tönkreteszik. Lásd Simicska-médiabirodalmát. Rengeteg reklámoszlopa volt, amit hirtelenjében zavarni kezdte a Fideszt.

A Fidesz hatalma abban rejlik, hogy félelmet és/vagy gyűlöletet táplálnak az emberekbe valamivel szemben, megmossák az agyukat azzal, hogy a csapból is az folyik, és előállnak a jó apa szerepével, hogy majd ők megvédenek bennünket, gyereket. Így kialakul egy erős függőségi viszony, és azt is elnézzük, ami már a szemünket is kiböki, hogy még a széket is kilopják alólunk. Nem is próbálják takargatni igazán. Intézményesített módszerük van erre. Ezért mondják sokan, hogy nálunk kleptokrácia van. Még az EU korrupció elleni küzdelemre adott támogatását is ellopták. Jávor Benedek a Párbeszéd Magyarországért párt (PM) európai uniós képviselője többek között ezt az ügyet is feltárta az OLAF-nak (EU-s intézmény ami az EU-s forrásokat érintő csalásokat vizsgálja ki.)

Hogy mennyi ilyen harc volt? Szabadságharc az államadósság ellen, meg hirtelen már nem is emlékszem mennyi szabadságharcot hirdettek meg, de a végén már vicc lett belőle, és ezt ők is érzékelték. Az államadósság elleni szabadságharcot (IS) mellesleg elbukta a Fidesz. Igaz, hogy nagy dirrel-durral most sokat hangoztatják, hogy visszafizettük az IMF-nek az adósságot, de azt nem mondják annyira, hogy ezt úgy érték el, hogy más formában teremtettek államadósságot. Az sem egészen mellékes, hogy nem is tehettek mást, hiszen lejárt a határidő, eddig tartott a szerződés.

Aztán volt a sok "megvédjük" ígéret, pl. nyugdíjat, egészségügyet stb. de eddig minden védelem az átlagember kárára volt.

A Jobbikkal kapcsolatosan igaza van, bár nem értem, hogy hogy lehetett velük valaha is szimpatizálni. Van egy-két dolog, ami értékes, de az más ellenzéki pártok is hasonlóképpen vélekednek, ráadásul demokratikusak is.

Gyurcsánynak számos hibája volt, ami megbocsáthatatlan, többek között neki köszönhető a Fidesz első kétharmados kormánya amikor a hatalomcentralizáció és bebetonozás történt. A második kétharmad az elsőnek a következménye.

2016. ápr. 11. 11:36
 12/31 anonim ***** válasza:

Jellemző továbbá a statisztikai módszerek változtatása is, ami által kedvezőbbé válnak az eredmények. Az látszik, hogy lám, az előző rendszerhez képest micsoda előrehaladást értünk el, de ha visszamenőleg is módosítanák a számításokat, akkor kiderülne, hogy csak még tovább romlott a helyzet. Ill. volt olyan is, hogy valaminek a mutatója már annyira kínos volt, hogy inkább nem is számították tovább.

De tényleg úgy van, ahogy abban a cikkben le van írva. A fideszesek többsége vallást csinálnak a politikából. Nem is lehet velük észérvekkel vitatkozni. Bármilyen, bármennyi érvet mondasz, nem lehet őket meggyőzni. Pedig a valóság ott van az orruk előtt, de Orbán "Sátánt" (ballibek) kiált, vagy elég, ha a saját fejükben,, hallják, és kiabálják már maguktól, és máris resetelve van az agyuk.

2016. ápr. 11. 13:35
 13/31 A kérdező kommentje:

#11! Nagyon szepen koszonom a valaszat, sokat segiett, es ezentul figyelek a helyesirasomra is:) megertettem. A Jobbikkkal tudja azert szimpatizaltam mert en is elhittem sok tekintetben , hogy ez teljesen rossz, es szerettem volna ha radikalisan mas lenne. Ma mar latom, hogy ez nem tul jo lepes, raadasul most mar maskepp latom azt ahogy a jobbik mindent a kissebsegre ken, holott ez sem realis. Sok szempontbol atvizsgaltam adolgot a propagandaktol anemzetkozi es globalis problemakig, igy eljutottam daig , hogy ezt gondoljam Gyurcsány Ferencrol. Viszont valasza nm mondja ki egyertelmuen az egyik kerdesagamat, hogy a bu ei ellenere jobbnak tartja e egy orultnel.

De a valaszat nagyon koszonom!

2016. ápr. 11. 16:34
 14/31 A kérdező kommentje:
Termeszetesen a baratom, meg csak ajobbikkal kapcolatban gyozott meg es ezutan kezdtem ugy vizsgalodni mint o es igy jutottam el gyurcsanyig, ne ertsen felre. De nem vgyok benne biztos , hogy jo otlet e a dolog. Ezert varom asegitseguket, s kozben ezert irtam ki azt is amit a baratom gondol gyurcsany es antall hasonlitasarol. De elobbre jutottam, koszonom avalaszt.
2016. ápr. 11. 16:45
 15/31 A kérdező kommentje:
Szerinte Antall azert volt nepszerutlen mert az o idejeben csokkent az eletszinvonl rohamosan, ahogy gyurcsany idejeben is. De nem ok ehetnek a dologrol, vagy nem tudom. Szoval belezavarodok adologba, nem nagyin ertem a nezetet.
2016. ápr. 11. 16:54
 16/31 anonim ***** válasza:

Komolyan mondom ballib létemre, hogy ha már jobboldal, akkor miért nem lehetne itt olyan kormányfő, mint volt anno a Boross?

Kussolt, tette a dolgát, nem foglalkozott a néppel, de a nép sem foglalkozott vele, nem volt hatalomittas sem különösebben.

Ezt a mostani hozzáállást nem is értem. Csak egy idióta akar másokon uralkodni.

Vagy nem lehetne mondjuk akkor már a Fidesz, legállább a Pokorni Zoli bácsit? Naaaa lehessen már, ha volt már pártelnök is nem?

2016. ápr. 11. 19:45
 17/31 anonim ***** válasza:

A kérdésre:

ez a Gyurcsány démonizálás azért van, miután Viktorék semmit nem tudnak fölmutatni, egyébként tettek untig eleget sajnos 2010 óta (saját magukért meg a sleppért a Nép kárára, meg a Nép pénzén) valakit ki kell nevezni Sátánnak, szember a szent és sérthetetlen mindenhatójukkal szemben.

Ez egyébként szerintem pszichológiai jelenség, sok köze nincs a politikához, ahogy a Fidesznek sem...

Nekem inkább az a furcsa, hogy a PM hogy nem tud megerősödni, és egyfolytában csodálkozok hogy hogyhogy nincs már legalább 20 %-on.

Állandó jelleggel jártatja sok ember a képét, hogy kellene ellenzék, erre maximum az MLP (Fodor baráti szövetség), MOMA (Bokros-Pusztay baráti kör) SZEMA (Ungár féle gittegylet), DK (Gyurcsány és baráti társasága), vagy Együtt (Bajnai és rajongói) emlékbizottságokat preferálnak.

A PM az LMP legjava volt, és túl azon hogy normális liberális gondolkodásúak az "élni és élni hagyni" elv mentén, ráadásul normális mértékig bal oldaliak is, és egy zöldpárt.

Náluk az a gond, hogy ahogy a Timi beállt nővérnek például, ezzel egy olyan dologra "hívták föl a figyelmet", ami mindenki előtt ismeretes. De odamentek a városligeti fákat is védeni az elmeháborodott vezetéstől.

De igaziból, ez a (hogy Gyurcsánnyal éljek) "nyugatos" politika, és módszerei nem kellenek ennek a népnek sajnos.

Ráadásul anno mindenki Amerikát akart itt, meg fúj ruszkik, most meg mi is van?

Nekem minden tiszteletem a PM-é, nekem ehhez nem lenne kitartásom, ők meg csinálják a dolgaikat, és nem adják föl.

Nem hiszem hogy a Szabóék (akár a Timi, akár a Beka, vagy akár a Jávor Benedek) később az ország módszeres kirablását terveznék. Nem tudom róluk elképzelni.

(egyébként szerintem egyedül a Karácsony gyerek vállalhatatlan, nem is értem a népszerűségét)

Egy pártot alulról kell megalapítani, nem tudom mit kellene ahhoz tenni hogy egy ilyen erő erősödhessen tovább.

2016. ápr. 11. 20:54
 18/31 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszodat! Koszonom, a segitseget!
2016. ápr. 11. 21:00
 19/31 anonim ***** válasza:

"A Jobbikkkal tudja azert szimpatizaltam mert en is elhittem sok tekintetben , hogy ez teljesen rossz, es szerettem volna ha radikalisan mas lenne."

Azt meg is értem, hogy ami most van teljesen rossznak látod, mert az is. Én magam is radikális változást szeretnék, de ezt a Jobbik csak ígérgetni tudja. Politikai nézetei és mentalitása nem sokban különbözik a Fideszétől. "Szakembereik" nagy része hiteltelen, politikusaik egy részének nincs megfelelő képzettségük, és képviselőik nem kevés részéről már most kiderült, hogy semmivel sem lennének jobbak, éppúgy csalnak, stb. Lásd az ózdi Pávaklub-ügyet. Vagy az érpataki modell-lel kapcsolatos botrányokat (a kivitelezője pl. a vád szerint közokiratot hamisított, bírósági ítélet csak azért nem született eddig, mert nem megy el, állattelep van a bejelentett lakcímén...)

"Viszont valasza nm mondja ki egyertelmuen az egyik kerdesagamat, hogy a bu ei ellenere jobbnak tartja e egy orultnel."

Iszonyatosan sokat kellett törnöm a fejemet, hogy mit akarsz írni a "bu ei"-vel. (de jó lenne, ha használnál ékezeteket is, ha már itt tartunk!)

Gyurcsány szerintem fényévekkel jobb, mint Orbán, de iszonyatosan erős fenntartásaim vannak vele szemben. Ő sem egy kiegyensúlyozott lángelme. Szerintem a Gyurcsány által vezetett DK sincs teljesen megtisztulva a hóhányóktól.

Az előző válaszadóhoz csatlakozva azt tudom mondani, hogyha radikális változást akarsz, mégpedig jó értelemben, akkor nézd át a Párbeszéd Magyarországért párt ügyeit. Nem keveset tettek le az asztalra, sokat bizonyítottak, és nem tudok róluk botrányt mondani, pedig van néhány önkormányzati képviselőjük, egy polgármesterük a 14. kerületben, ami valóban példaértékű lehetne. Lehetőségeikhez képest erejükön felül teljesítenek. (Zugló egy "botrányról" volt csak hangos az jelenlegi ciklusban, arról hogy korábbihoz képest feltűnő mértékben megemelték a képviselői fizetéseket, ellenben minőségi munkát végeznek, és szinte ellehetetlenítették a korrupciót, minden lényeges infót önként közölnek a honlapjukon. Mindez azonban megtérült, ha azt vesszük, hogy mi folyt itt korábban, és a kerületben példás szociális rendszert alakítottak ki, valóban foglalkoznak a szegényekkel.) És ismét kiemelem Jávor Benedek EU-s munkáját, aki az EU parlament legaktívabb politikusa. (Ha csak aludni menne be, akkor is ugyanannyi lenne a fizetése. A többi magyar EU-s képviselő együtt nem tesz annyit, mint ő, ő pedig sorozatban tárja fel a csalásokat, küzd a Paks 2 ellen, ami egy hatalmas tragédia lenne gazdasági és környezetvédelmi szempontból is.)

A Párbeszéd Magyarországért pártot legutóbb 2%-on mérték. Meggyőződésem, hogy azért, mert a 2014-es választásokon az Együtt-tel Együtt-PM néven indultak választási szövetségben, de ez két párt volt, és most is sokan a PM-et az Együttel azonosítják, keverik, de ez nem lesz mindig így.

2016. ápr. 12. 09:20
 20/31 anonim ***** válasza:

Antallnak azért számos hibája is volt. Nem csak szimplán romlott az életszínvonal, mert vége volt a kádári korszaknak.

Az életszínvonal romlása nagyrészt annak volt köszönhető, hogy a rendszerváltás előtt nem létezhetett igazán munkanélküliség. Ez persze felesleges foglalkoztatást okozott az állami vállalatokban, amelyek nagy részét az Antall-korszaktól kezdve privatizáltak. A privatizáció során persze megtörtént a racionalizálás, és hatalmas munkanélküliség keletkezett. Ezáltal csökkent a fizetőképes kereslet is, ami további munkanélküliséget okozott. Antall hibája volt, hogy nem ismerte fel azt, hogy a határnyitással az export-import is rendesen megváltozik, és ez hatással lesz a magyar iparra is. Nem feküdt neki, hogy a dolgozókat és a munkanélkülivé váló felnőtteket át/továbbképezze. Egyszerűen nem készítette fel a szocializmusban szocializálódott lakosságot az öngondoskodásra, önképzésre, és a várható változásokra. Ezért van az, hogy pl. a bányászvárosokban egyszerűen továbbra sincs munka, semmi megújulás nincs.

2016. ápr. 12. 10:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!